• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar aranızda rahimin aşağıda yada yukarıda olduğunu anlayabilen varmı???

brcsrtc

Allahım sana emanetiz..
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
208
3
96
46
İstanbul
Biri açmış bu konuya benzer bir konu demişki "Hamileyken rahim yukarıda adet olunacağı zamanda aşağıya iner doğrumu" diye..Nasıl anlıyosunuz diye sordum..Ve birçok kişi sordu fakat kesinlikle bilgilendirmediler..Sonuçta burası bir paylaşım sitesi..Bilen varsa bilgilendirirmi lütfen??

konu sahibi arkadasim...bu konu en iyisimi tabu kalsin...hic birsey bilmeyelim..:1ninca:

Son düzenleme:
bi bu eksikti yani test yapmak varken ne gereği var anlamadım ellemenin...abartı ve lüzumsuzluk..
hanfendi neden bukadar tepki verdiniz anlamadim..diyer topigede tepkinizi göstermisiniz...hanimlar var aylardir hamile kalamiyo...bende 1 sene sonra hamile kaldim..her ay gidip test alip ümitlenmekte insanin sinirlerini bozuyor...ayrica eller iyi yikandiktan sonra neden birsey olsunki...

a.s.a.s.
hanfendi neden bukadar tepki verdiniz anlamadim..diyer topigede tepkinizi göstermisiniz...hanimlar var aylardir hamile kalamiyo...bende 1 sene sonra hamile kaldim..her ay gidip test alip ümitlenmekte insanin sinirlerini bozuyor...ayrica eller iyi yikandiktan sonra neden birsey olsunki...

Çok teşekkür ederim baklava..Şimdi anladım nasıl anlaşıldığını:) Saolasın arkadaşım..Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

sıkıntı yapmaya gerek yok temiz olan 2 parmağını içeriye doğru sokarken rahat girioyosa vajinan yukarda yok orada bir enegele carpıor hissi veriorsa eger rahmin asagı inmiş demektir olarak tanımlanıor. fakat bunu anlayabilmek için vucudunu ii tanmak gerekiyor. asağı inmiş olsada anlamakta zorlanabilirsin cnm.

bu kadar yani yuklenmenin ayıplamanın bir anlamı yok sanırım arkadasım bilgi paylaşımı istemiş...

saygılar sevgiler

diğer topiğede yazmıştım.hamileyim ama hiç anlamadım aşağıdamı yukarıdamı

a.s.a.s.

Çok teşekkür ederim baklava..Şimdi anladım nasıl anlaşıldığını:) Saolasın arkadaşım..Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
sagol canim...sonucta o bilgilerde doktorlar tarafindan olan bilgiler..kimse kafadan uyduramaz böyle seyleri...ben ilk bu test yöntemini ögrendigimde hamilelikle ilgili bir kitap okumustum..doktor tarafinda yazilmis...yani zararli birsey olsaydi bu bilgiyi vermezlerdi...alman sitelerinde rahatlikla hemen bulunuyo her bilgi..ama mesela dün türk sitesinden alinti yapip buraya kopyalamak istedim bulamadim....o yüzden bende yazmistim nasil yapildigini ama hemen tepki geldi gecikmedi...hic ugrasacak halimde yok böyle yorumlara cevap verecek...ona kalirsa bazi durumlardada mecbur kaliniyo..mesela tanpon kullaniminda..veya vajinizmus rahatsizliginda ama gelde laf anlat millete..

Ya ben tam anlamadım...Eğer 2 parmağın kolayca giriyorsa ve orada biraz yukarda bir yumuşak gibi bir engelle karşılaşıyorsa durum ne oluyor...

Şimdi anladım ya...Eğer 2 parmak rahatça giriyorsa hamile olma şansın var ama rahat girmiyorda engel oluyorsa adet geliyorum demek...Doğru mudur...

Benim şimdi parmağım rahatça giriyor ve işaret parmağım tam sokunca ucunda yumuşak bişey hissediyorum...Adetim 9 Haziran...

ben sadece tarifini yazdım, kendimde de baktım fakat hamilelik beklentim oldugu için nasl yorumlamam gerektiğini bilemedm dediğim gibi bunu yapabilmek için vucudumuzu cok iyi tanımak gerekior :)

evet bencede ii tanıma kgerkıo anlayabılmek ıcın degısık bısy ilk defa duydum dıebılırım ama anormal bsy degıl yanı sonucta arkadsın dedıgı gıbı tampın fıtıl koymak ıcın de aynı seklı uyguluyoruz

ohh ya baklavacım nasıl güzel açıklamışın bende senin gibi siteden öğrenmiştim hatta kadınlar kulübünde bir topikti bulamadım ben açtım. o günden beri adetim yaklaştığı günlerde bakarım şiş bi vaziyette bekler ve hastalanırım. bu ay ise çok uzakta mini minnacık ve mantıklı adet olurken tampon yapıyoruz ve yakında ;ama şimdi nerdeyse yok
bide arkadaşlarda sölemiş katılıyorum vucudunuzu çok iyi tanımak gerek
dua edelim arkadaşlar birbirimize inşallah vardır bebişimiz ...benim tam 6 günüm geçti ve çok ümitliyim cuma günü akşam test yaptım tek çizgi çıktı.hafta içi bi gün işten izin alıp kan vereceğim dua edin ne olur

Kendi Kendine Rahim Ağzı Kontrolü
Rahim ağzı (tıp dilinde: portio) da çevrim süresince hor­monların etkisiyle değişikliğe uğrar. Bu değişiklikler par­makla yoklayarak saptanabilir. Bunun için bir ya da iki par­mağınızı dölyoluna sokun ve rahim boynunun dölyoluna açılan kısmına dokunarak elinize nasıl geldiğinizi hissedin: Sert ve kıkırdaklı mı, yoksa yumuşak ve hafifçe açık mı? Bunu size en rahat gelen konumdayken deneyin: bacakla­rınız bükülmüş olarak, çömelmiş durumda ya da tuvalette.
Rahim ağzındaki elle yoklanabilen değişiklikler üç evreye ayrılabilir:
Çevrimin başlangıcındaki döllenmeye elverişsiz günler­de rahim ağzı sert ve kapalı olur. Bu evrede burun ucuna ya da bir kiraza dokunuluyormuş hissi verir. Rahim ağzı açıklığı ya hiç hissedilmez, ya da olsa olsa minik bir çukur olarak hissedilir.
Yumurtlamadan birkaç gün önce rahim ağzı yumuşar ve biraz da açılır. Şimdi dudak kıvamındadır ve açıklığı bir yarık şeklinde hissedilir. Bu dönemde rahim ağzı konumu­nu da değiştirir: Şimdi rahme doğru 2-3 santimetre geriye çekilmiştir. Bu geri çekilmiş durumdayken, bazı kadınlar için rahim ağzını parmakla yoklamak çok zor, hatta im­kânsız olur.
Yumurtlamadan bir-iki gün sonra bütün bu değişiklik­ler kaybolur: Rahim ağzı tekrar aşağı iner ve parmakla do­kunulduğunda yine sert ve kapalı hissedilir. Bu evre ço­ğunlukla vücut sıcaklığının yükseldiği zamana rastlar.
Döllenmeye elverişsiz (infertil) dönem, rahim ağzının sert ve kapalı olduğu üçüncü günün akşamı başlar.

tepki vermenin bir anlamı yok aşalım artık bunları yoz düşünceleri hani çağdayız yahu

Back