Kızlar aöf hakkinda hiç bir bilgim yok u

MaviRe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2020
1.682
1.426
Sınava hazırlanıyorum. Ama bilgisizim açık öğretim konusunda. Kayıtlar nasıl oluyor her şehirde biro var mi biro olmsada kayıt oluyor mu üniversiteyi neye göre seçiyoruz ben 4 yıllık çocuk gelişim istiyorum. Aofde sinavlar nasıl oluyor

Yks ye girip kazandınız mı bir bölüm aöften yoksa 2. üniversite olarak mı düşünüyorsunuz ? ben açıköğretim kazandım bu sene bilgilendirebilirim

Yks ye gireceğim
Her şehirde büro var evet yksden puan tyt 150 ayt 170 i geçmek zorunda ondan sonra tercih yapabilirsiniz ama bölüm kontenjanı boşsa puana bakılmadan çıkabilir size ama kontenjanı doldurduysalar puanınız yetse dahi o bölüm çıkmaz size kazanamazsınız yani.
kazandığınız üniversite atatürk aöf istanbul aöf yada anadolu aöf mü ilk ona bakarsınız bu kurumların siteleri var bunlar farklı kurumlar siteye girip takip edebilirsiniz güncelleyip bildiriyorlar edevletten kayıt yaptığınız zaman belge gibi ıvır zıvırlarla uğraşmıyorsunuz belli bir parası oluyor harç parası materyal ücretidir bu yatırıyorsunuz o parayı ve kayıt oluyorsunuz sonra büroya gidip bilgi alabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Peki sınavları nasıl oluyor

Çok teşekkür ederim. Peki sınavları nasıl oluyor
Aslında belirledikleri okullara tercih yapılıp, gidip sınav olunuyordu haftasonları .Bu okul sizin şehrinizde size yakın bir okulda oluyor kitap artık vermiyorlarmış pdf üzerinden internetteki dijital kitaplarla derse çalışılıyordu. Ama şimdi pandemi dönemindeyiz o yüzden ne şekilde ilerleyecek bilmiyorum belki internetten sınav yapacaklar bi fikrim yok bu konuda.

Çok teşekkür ederim

Aof 150 180 puanla girmek eskidendi bilginiz olsun çocuk gelişimin de staj yapmış olmak gerekiyordu benim döneminde öyleydi onu araştırın en az 300 ham.puan şimdiden başarılar

Her şehirde büro var. Büro olmasa da e devletten kayıt yapabiliyorsunuz. Ya da kazandığınız okulun sitesinden. Sonra harç+katkı ücretini yatırıyorsunuz. Ancak e devletten kayıt yapsanız bile büroya gidip öğrenci kimliğinizi almanız gerekiyor mu bilmiyorum, fiziki kart veriliyor diye biliyorum siz yine de bir araştırın. Ama size tavsiyem büroya gitmeniz daha sağlıklı, çünkü orada internette yazmayan bilgiler veriyor olabilirler.
Sınavlar geçtiğimiz dönem pandemi dolayısıyla online oldu ancak normalde yüz yüze oluyor.
Üniversiteyi puanınıza göre seçiyorsunuz, zaten bünyesinde aöf bulunduran sayılı üniversite var. Giden arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre ata aöf biraz daha iyi.

Çok teşekkür ederim

Yks ye girip kazandınız mı bir bölüm aöften yoksa 2. üniversite olarak mı düşünüyorsunuz ? ben açıköğretim kazandım bu sene bilgilendirebilirim
Arkadaşım
Mrb .ben 31 yaşında 3 çocuk annesiyim.ailem 8. Sınıfta sağlık kazandığım halde beni okula gondermedi.evlendim eşimin desteği ile liseyi dışarıdan bitirdim .şimdi uzun bı aradan sonra yks girdim ve sosyal hizmetler yerleştiğimi gördüm çok sevindim.fakat sorun şu ki hiç bilgim yok eşim maddi manevî yanımda sağolsun. E devlet ten ekayit yaptım daha sonra ekayit belge sorguladım e posta PDF geldi .kaydınız yapılmıştır die PDF de yaziyo bölüm falan .daha sonra öğrenci no Google dan sorguladım TC girince geldi sonra obs kayıt yaptim.orada aday öğrenci (onaysız) yazınca acaba olmasını kayit diye düşündüm.e devlet öğrenci bilgi sorgulama sinda kayıt bulunamadı yazıyor.biraya kadar doğru yapmismiyim bilgi verirseniz sevinirim.birde harç denilen ücret ne zaman yatırılacak bana msj gelecekmi ? mesela harç da 6 Eylül son gün mü? Şimdiden teşekkür ediyorum.umarim herşeyi doğru yapmisimdir

Ben daha kayıt yaptırmadım edevletten şifre alıcağım ondan sonra yapıcağım o yüzden çok bilgi veremiyorum aöfü aramanızı düşünüyorum size daha iyi bilgi vericeklerdir. Parayı ödediniz mi ? eğer parayı ödemezseniz kaydınız geçerli olmayacaktır kayıt parasını internetten ödeyebilirsiniz anadolu aöf kazandıysanız anadolu aöfün sitesine girin orada sitede bilgiler mevcut okuyabilirsiniz yada aöfü arayın .

Obs harç işlemler giriyorum borç bulunmamaktadır yazıyor.ne zdman ne kadar hanfiy tarihte yatacak bir bilgi bulamadim atauni de

Obs harç işlemler giriyorum borç bulunmamaktadır yazıyor.ne zdman ne kadar hanfiy tarihte yatacak bir bilgi bulamadim atauni de
Benim arkadaşımda ikinci üniversite olarak seçti oda bundan bahsetmişti harcı yatırmamıştı neden borç gözükmüyor demişti aöfü arasanız daha iyi olur benimde başıma gelebilir böyle birşey bende ata ünideyim.

hangi bölüm kaç yıllık sizinki

Kaç puanla ben o bölümü 17.tercih koymuşum .3. tercihim geldi sosyal hizmetler.senin kaçıncı tercih geldi

Kaç puanla ben o bölümü 17.tercih koymuşum .3. tercihim geldi sosyal hizmetler.senin kaçıncı tercih geldi
3. tercihim puana bakmıyorlar kontenjanına bakıyorlar ilk ikiye tıbbi dökümantasyon yazmıştım tutmasına rağmen dolu olduğu gelmedi 3. tercihimde bunu yazmıştım gelmze diye çünkü puanı yüksekti ama geldi kısaca puana bakmıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…