• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar anne sütünde yoğurt yapılıyormuş öyle mi?

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
kızlar anne sütünde yoğurt yapıldığını okudum.ama nasıl yapıldığını bilemedim valla.benim dondurucuda iki kiloya yakın sütüm var :nazar::nazar::nazar:.minik poşetlerde.Allahıma şükür biraz şelaleyim de:utangac: neyse...bu yoğurt nasıl yapılıyor bilen var mı?:uhm:

sütün çok olmasının sırrın nedir merak ettim aykızım?
Yoğurt Nasıl Yapılır?
Yoğurt yapılışında önemli nokta sütün sıcaklığı. Süte parmağınızı sokup yediye kadar sayın, eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı. Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyor.Küçük bir kasede bir çay kaşığı yoğurdu ılık süt ile iyice ezerek hazırlamış olduğunuz bir litre ılık süte katın ve karıştırın. Etrafını sıcaklığını muhafaza etmesini sağlayacak kalın bir örtü ile sarın, bir sofra bezine sarıp üzerine bir mont gibi bir şeylerde örtebilirsiniz. Beş altı saat sonra açın ve buzdolabına koyun. Açtıktan sonra yoğurdu fazla sarsmadan buzdolabına koyun ve bir süre buzdolabında tutun. Ben genelde yoğurdu akşam üzeri mayalıyorum gece açıp dolaba koyuyorum.Sabaha kadar dolapta bekleyince daha güzel oluyor.
ama burada hiç anne sütünden yoğurt duymamıştım:) maşallah maşallah!!
güzel bayramlar dilerim.

Fransa'daki Le Petit Singly, insan sütüyle hazırlanan peynirlerini ve krakerlerini internette bir video ile tanıtıyor. Vatan'da yer alan habere göre insan sütünden yapılan peynir fikri, duyanları ilk başta şaşırtırken 'Gerçekten olabilir mi, tadı nasıl olur' dedirtiyor.

"Annenizin sütü tadında süt ürünleri” ilk başta çoğu insana korkutucu gelse de, aynı insanlar bir gün ineklerin sütünün bitmesinden de korkuyor. Videoda anne sütünden yapılan peynir hakkında bilgi veren kadın, "İnsan sütü en iyi seçim çünkü kendi ailemi besleyebilirim. İnsan beyni için formüle edildi. Dünyada benzersiz bir tat. Zamanla insanlar sütlerini sağıp fabrikalara gönderecekler ve süt ürünleri üretecekler. Verdiğimiz sütler yine bize geri dönecek" diyor.

Fransa'daki Le Petit Singly insan sütünden peynir yapan tek yer. İnsanlar, daha güvenilir buldukları için çok yakın gelecekte insan sütünden üretilen peynir, yoğurt gibi süt ürünlerini tercih edebilir.

alinti

daha önce peynir yapilmis ama yogurt bulamadim
ama bisey sorucam siz yogurt yapip bebeginizemi yedireceksiniz yoksa ailece yemeyimi düsünüyorsuinuz

sütün çok olmasının sırrın nedir merak ettim aykızım?
Yoğurt Nasıl Yapılır?
Yoğurt yapılışında önemli nokta sütün sıcaklığı. Süte parmağınızı sokup yediye kadar sayın, eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı. Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyor.Küçük bir kasede bir çay kaşığı yoğurdu ılık süt ile iyice ezerek hazırlamış olduğunuz bir litre ılık süte katın ve karıştırın. Etrafını sıcaklığını muhafaza etmesini sağlayacak kalın bir örtü ile sarın, bir sofra bezine sarıp üzerine bir mont gibi bir şeylerde örtebilirsiniz. Beş altı saat sonra açın ve buzdolabına koyun. Açtıktan sonra yoğurdu fazla sarsmadan buzdolabına koyun ve bir süre buzdolabında tutun. Ben genelde yoğurdu akşam üzeri mayalıyorum gece açıp dolaba koyuyorum.Sabaha kadar dolapta bekleyince daha güzel oluyor.
ama burada hiç anne sütünden yoğurt duymamıştım:) maşallah maşallah!!
güzel bayramlar dilerim.

canım öyle bir sır felan yok.sadece kuvvetli yemeye çalışıyorum.su içiyorum.kilo almaz mısın dersen ben hamilelik kilolarımın hepsini verdim 2.5 ayda.kızım biraz bana yapışık yaşıyor da :içelim:koşturmacadan hepsi gitti.bebeğim de Allah a şükür kilosu boyu süper....:nazar::nazar::nazar:

Fransa'daki Le Petit Singly, insan sütüyle hazırlanan peynirlerini ve krakerlerini internette bir video ile tanıtıyor. Vatan'da yer alan habere göre insan sütünden yapılan peynir fikri, duyanları ilk başta şaşırtırken 'Gerçekten olabilir mi, tadı nasıl olur' dedirtiyor.

"Annenizin sütü tadında süt ürünleri” ilk başta çoğu insana korkutucu gelse de, aynı insanlar bir gün ineklerin sütünün bitmesinden de korkuyor. Videoda anne sütünden yapılan peynir hakkında bilgi veren kadın, "İnsan sütü en iyi seçim çünkü kendi ailemi besleyebilirim. İnsan beyni için formüle edildi. Dünyada benzersiz bir tat. Zamanla insanlar sütlerini sağıp fabrikalara gönderecekler ve süt ürünleri üretecekler. Verdiğimiz sütler yine bize geri dönecek" diyor.

Fransa'daki Le Petit Singly insan sütünden peynir yapan tek yer. İnsanlar, daha güvenilir buldukları için çok yakın gelecekte insan sütünden üretilen peynir, yoğurt gibi süt ürünlerini tercih edebilir.

alinti

daha önce peynir yapilmis ama yogurt bulamadim
ama bisey sorucam siz yogurt yapip bebeginizemi yedireceksiniz yoksa ailece yemeyimi düsünüyorsuinuz

beni çok güldürdün valla..:roflol:ayol napalım biz benim sütü...bebişim için tabiki...ilahi hiç güleceğim yoktu..laelaelaelaelae

kizlar cok guldum ya super ama bende zaza gibi dusundum 2 kilo sutum var diyince dedim ailecek yiycekler galiba :)) neden olmasin bak fransada baslamislar:)) aykizim bebegini Allah bagislasin masallah saglikli bi bebis oldugu belli Allah banada saglikli bi bebis versin insallah.

Ben denemiştim ama başarılı olamadım. Kıvamının tutması çok zor. Olan sütlere oldu. Çok üzüldüm sonra. hiç denemeyin derim canımcım. Hem erken daha bebeğin için yoğurda. Sütünde bolmuş maşallah 6 ay doya doya emsin yavrucak.

Back