• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar 'alt değiştirmenin önemi'

gzgn3435

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
563
22
623
35
Bebeklerde alt değiştirme

Bebeğin altının sık sık değiştirlmesi özellikle yenidoğanlarda beslenmesi kadar önemlidir. Hepimizin bildiği gibi bebeklerin cildi son derece hassastır.Bebeğinizin altını sık değiştirin. Beslenme öncesi altı kirli ise veya bebek huzursuz ise bebeğinizin altını değiştirin. Beslenme ile barsak hareketleri artacaktır; bu nedenle beslenme sonrasıda bebeğinizin altını değiştirmeniz gerekebilir.

Bebeğin altını ıslak pamukla silebilir, çok kirli ise yıkayabilirsiniz. Hazır silme bezleri, yolculuklarınızda pratik olacaktır. Bebeğin cildi çok hassastır. Islak veya kirli bez uzun süre ( 3-4 saat ) kalırsa PİŞİK olur. Bu durumda bebek cildine uygun pişik kremi uygulayabilirsiniz.altını ne kadar düzenli dğiştirirseniz ilişkileriniz de o kadar iyiy olacaktır.Bebeğin temel ihtiyaçlarından biri de altının temiz olmasıdır. Bir bebeğin temel ihtiyaçları ne kadar düzenli ve doğru şekilde karşılanırsa bebeğin en önemli duygularından olan güven ve sevginin de karşılanmasına yardımcı olacaktır. Fakat pişik bebeğin acı çekmesine ve huysuzlanmasına sebep olabilir. Bebeğinizin Unutmayın kız bebeklerin altları önden arkaya doğru temizlemek gerekir.

valla ben bu konuda gereken özeni sanırım fazlasıyla gösteriyorum..allaha şükürler olsun kızım hiç pişik olmadı..bende pamuk kullanıyorum ıslak mendil dediğin gibi dışarlarda daha pratik oluyor..

bende bezini sık sık değiştiriyorum çok şükür pişik olmadı hiç.

Bende bezini sık sık değiştiriyorum ve ıslak mendil bugüne kadar hiç kullanmadım pamuğu ıslatmak yada yıkamak en iyisi ve ben hep zeytinyağı sürüyorum çok faydalı pişik hiç olmadı

bende çok dikkat ediyordum ama bu primanın uyu ve oynası (yeni doğan için)benim oğluma pişik yaptı yandaki lastikleri çok sıkıo bebeğimi sürte sürte kıpkırmızı yapmış çocuğumu geçen gece acısından hiç uyumadı şimdi hamdanla trosit diye bir krem var ikisini karıştırıp sürüyorum geçti gib şükürr artık molfıx kullanıyorum primayı bıraktım...

evde ben de hep pamuk kullanıyorum allaha şükür hiç pişik olmadı daha
bir de pişik kremini pişik olmasını beklemeden neredeyse her alt değiştirmede kullanıyorum

bende sık sık değiştiriyorum.ılık su ve pamuk ile temizliyorum altını,arada birde ıslak mendil kullanıyorum.her bez değiştirmede krem kullanıyorum.şu ana kadar hiç pişiğimiz olmadı çok şükür.

Back