kızlar allah aşkına evinizi nasıl düzenli ve temiz tutuyorsunuz???

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
slm kızlar..
size bir fikir danışmak istiyorum... allah aşkına evinizi her daim temiz ve düzenli tutmayı nasıl beceriyorsunuz?
çocuklu evler illa ki daha çok dağılıyor pisleniyor ama ben mi çok dağınığım, yoksa bu işin püf noktaları var da ben mi bilmiyorum merak ediyorum...
anlamıyorum, haber etmeden bile bazen yol üstü arkadaşlarıma uğruyorum, evleri pırıl pırıl... üstelik çocuklular.. ben misafir geleceğinde koştur koştur temizlik yapıyorum, zaten habersiz gelen misafir korkulu rüyam yani.. eğer ani bir kapı çalsa palas pandıras sağı solu topluyrum.. pis biri değilim, hijyene çok önem veririm.. yaptığım temizliği alelade yapmam.. ama dağınıklığa bir çare bulamadım lütfen bir yol gösterin... evinizi her daim toplu tutmayı nasıl beceriyorsunuz? mutfağınız bilhassa sürekli toplumudur, tezgah olsun, masa olsun... ocak vs...
yatak odası kıyafetler çocuğunuzun oyuncakları .. daha aklıma gelmeyenler... bunlar her daim nasıl düzen içinde.. varmıdır öneriniz

Benim çocuğum yok ama düzenli tutmayı baştan hiç dağıtmayarak sağlıyorum. Sende çocuk olduğu için sıkıntı büyük, çocuklu arkadaşlar yönlendirse daha doğru olur.

Çocuklar oynadıkları oyuncakları daha sonra bir sepetin içine falan koymaya alıştırılsalar acaba daha rahat eder misin.

Sürekli toplamak durumundayız malesef mesela lavaboya gideceğimde bile kalktığım koltuğu toplayıp ortada duran bişey varsa yerine koymaya çalışırım, işte ne bileyim müzik açarım bulaşıkları öyle yıkarım falan. Ki cidden ben de çok zorlanıyorum yetişemiyorum ama pes de edemiyorum

Bi care bulursan banada soyle lutfen 3.5 yasinda oglum var cok daginik bi de ondan daha daginik olan babasi galiba hic durmadan ortalik toplamak gerekiyo yani mesela soyle yapabiliriz :) haftanin iki gunu genel temizlik diger zamanlar ivir zivir isler plan program yapmak gerekiyo sanirim sabah 10 dan 12 ye kadar ortalik topla toz al vs e cocugun oyuncagi dagitmasina engel olamayiz o kadarlikta olsun :)

çocuğuma genelde toplatırım oynadıktan sonra ama tek mesele oyuncaklar değil ki.. bazen odaya bi bakıyorum, allahım resmen çingene çadırı :)

surrender beri gel :)
güldüğüme bakma gerçekten çok canımı sıkıyor bu halim... elim mi dağınık yoksa evimdemi bir sorun var çözemiyorum..
sen de bakma güldüğüme
benım de canım sıkılıyor. bazen dıyorum yandakı komsum kadınsa ben neyım
gecen kadına '' nıye bu kadar düzenlısın sen yaa, olma bu kadar'' dedım
ama görsen senın de moralın bozulurdu

öff elım her seye fena yatkındır, övünmek gibi olmasın gercekten becerıklı hatunumdur. ama tembelım yaa
bu işler bana göre degıl

Ben daha kötü durumdayım, çocuğum da yok iki kişiyiz ve eşim ev işlerine yardımcıdır her zaman. Ama benim evim de öyle çat kapı gelinecek kadar düzenli olmuyor. Mutfağım ve yatak odam çok cabuk dağılır mesela. Çocuğum olsa düşünemiyorum bile her halde belediye gelir eve. Bir türlü düzen oturtamadım.
Düzenli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

tek oyuncaklar dağınık olsa razıyım ama genel bi dağınıklık benimki.. mesela mutfağı toplayıp çıkıyorum iftardan sonra, şuan git bak gene aynı... sanki hiç temizlenmemiş.. su içilmiş bardaklar, çay bardaklar.. çerez vs yenmiş onun ambalajları.. üfff anlatırken tiksindim kendimden..

ayyy o kadını anlatsana bana biraz.. temizliğinden bahsetsene... biraz ibret alırım belki..

hele hele bazı arkadaşlarımın evi mobilya mağazası gibi.. herşey simetri şeklinde yyerli yerinde yeminle... nasıl bukadar düzene sokuyorlar anlamış değilim... mutfağındaki eşyalar objeler sanki itina ile dizilmiş yerleşmiş...
benim tezgahı şuan görsen biri hanya biri konya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…