kızlar allah aşkına evinizi nasıl düzenli ve temiz tutuyorsunuz???

Ama hersey topladigimiz gibi kalmiyo malesef ben her cikan bulasigi bekletmeden makineye koyarim cok camasir biriktirmem sepette yer kalmamissa mesela renklileri ayirir makineye teperim banyo karisik gozukmez boylece mutfakta masanin ustunde meyve tabagi ve tuzluktan bisey olmaz benim derdim salon hep daginik hep daginik yastiklar ust uste oyuncaklar yerde artik toplamadan yatiyorum su an mesela darmadaginik

cocuk haliyle dagitir
bende tam tersi, etraf daginik oldumu rahat edemiyorum icim daraliyor
en iyi yöntem, herseyin bi yeri olmasi ve kullandigin seyleri direk yerine koymak
sonra yaparim diye birakirsan birikiyor ve sonrasinda toplamasi insanin gözünde büyüyor

herşeyi yerine koymaya özen gösteriyorum ama yine durum aynı... aniden bi misafir gelse kınar beni valla

Ben de ona şaşıyorum hiç mi toz olmaz yamuk durmaz acaba diyorum sabahtan akşama temizlik mi yapılıyor bu evde, dolaplar katlı dürülü hizalı her şey. Ve bu düzen ne zaman gidilse böyle yani haberli de habersiz de gidilse aynı durumda oluyı evleri. Üstüne bir de çocuklu olanlara daha çok şaşırıyorum...

canım benimde 3 yaşlarında ikizlerim var.ben de senin gibiyim.topluyorum topluyorum yine aynı.yetişemiyorum artık.ha pis değilim ama aşırı dağılıyorum.ev dağınık olunca bunalıyorum.dip köşe temizlik yapıyorum ki onu yapana kadar canım çıkıyor maksimum 2 gün götürüyor beni.3. gün yine aynı.
mesela günde onlarca kez el yıkarım.yemek yaparken gıdaları çokça yıkarım.tencerelerim tavalarım pırıl pırıldır ama bazen tezgah, masa karmakarışık oluyor.daha birkaç ay önce bu konuda kendimi çok sorguladım.benim çıkardığım dersler şöyle:
-dağınıklığa bir şekilde engel olunmalı.ev tozlu bile olsa göze batmıyor ama temiz de olsa dağınık ev pis duruyor
-yaptığımız işlerde olabildiğince detaya inmeden hızlıca yapmak.örneğin ben salonu her süpürmemde koltukları çekerdim.koltuklarım çok hantal.bazen sırf koltuk çekemeyeceğim diye evi süpürmezdim.
-görünürde birşeyler bırakmamak
-düzenli evin püf noktası bence herşeyin bir yeri olmalı.sağa sola tıkıştırılan şeyleri sonradan yerleştirmek büyük işkence
-aldığımız şeyi hemen yerine koymak, tezgahta bir şey bulundurmayıp hemen makinaya koymak
-belki bir temizlik rutini oluşturmak.şu gün ütü, şu gün pencere kapı silmek.şu günler banyoyu ovmak gibi
aklıma gelenler bunlar.kelin ilacı olsa başına sürermiş.zaten bi anlasam bende nasıl temiz kalındığını bi oh diyeceğim ama...
kendimce planlar yaptım olmadı.yaklaşık iki ay önce bahar temizliği yaptım ve birkaç hafta evi pırıl pırıl tuttum ama yine ipin ucu kaçtı.eşim de sağolsun hiçbirşeye el sürmez.ne yapmalı bilen söylesin

bizim evler nankör de, evleri her daim düzenli olanlara o nankörlük işlemiyormu biraz da onlara nankörlük etse ya
Benimde hep düzgün yerleşiktir ama evdeyken işim hiç bitmez devamlı süpür yerleştir kaldır kendimden bunalıyorum.Takıntı yaptım artık herşey hizalı durmazsa oturamıyorum

kısır döngü resmen... yap temizle gene aynı...sonunu bildiğin bir işi yapıp durmak ne sıkıcı...

Çalışıyor musunuz?

çalışmıyorum

Mutfakta tezgahi hep temiz tutarim zaten bulasik makinesi var yemek yaptiktan sonra hemen.silerim.ocagi sonraya birakmam banyo dersen her dustan once.bi camasir.sular.yikar sonra dus alirim cocuk tabikidr dagitiyor o konuda yapacak cok. Bisey yok cocuk.sonucta.cok takma o konuya

bende dün temizlik yapıyordum sil süpür rutin şeyler, arkadaşımla telefonda görüştük, napıyorsun dedi, temizlik işte ne olsun dedim.. iyi bayrama temizce çıkacaksın ne güzel dedi..
sen ne diyorsun yahu, bayrama kadar benim ev kırk kere pislenir, elli kere temizlenir hey yavrum hey, nerdeeee öyle bayram temizliği falan

Ben ev hanımıyım, çocukta yok, benimde her anım çat kapılık değildir ama salonumu temiz düzenli tutarım çat kapı gelen olursa oraya alırım eger oyle bir odan varsa bir odayı temiz tut derim

Bence o evleri sürekli temiz ve düzenli olan kadınlar genelde takıntılı kadınlar oluyor. Çünkü özellikle çocuklu bir evde sürekli toplu durmak imkansız gibi bir şey. Onlar o evi topluyacam derken bir yandan terör estiriyorlar. Misal benim annem. Çok takıntılıydı hala öyle. Burnundan solur, insana dünyayı dar eder. Keşke biraz rahat olabilseydi..

Kvalidemde bir o kadar pis ve dağınıktır. Ama kafası rahatttır, torunları döker saçar oynar sırf bir eşya yada pislik yüzünden dünyayı dar etmez kimseye.

çok uzattım, velhasıl çok pisletmeden çokta toplamadan denge de gitmek en iyisi bence :)

sorma canım, yeni taşındım, apartmandaki komşular aniden bi hoşgeldine gelseler yollarını değiştirirler
aklım çıkıyo ani misafirden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…