- 1 Kasım 2007
- 1.268
- 17
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım aklıma gelmişken hastanede ilk kullanlıan hastane çıkışı için ucuz bişey alsaydın keşke çünkü bebeği çok temizlemeden giydiriyorlarmış
canım aldıklareını yazmıssın ama tek bı hastane cıkısıyla bebegı idare edemessın ki :1no2: kakasını cok sulu yaptıkları için ilk günlerde üstü bası hep batıyor.bence yedek takımlar almalısın.özellıkle cıtcıtlı badiler cok lazım.hadtane cıksında sanırım 2 takım içgiyimi oluyor okadar.1 tulum ve bır takımda pijama,yanı benımkı öyle.ama bunlar yetmez.enazından 2 tane daha pijama ve evde günlük giymeye bı kac parca tulum ve patikli donlar almalısın.benımde ilk bebegı olacak kısmetse ama cok fazla yegenım ve dogum yapmıs arkadaslarımdan bılıyorum.bebekler ya cok kusuyor ya cok mıçıyorlar :)) tabı kıyafet falan batıyor.gunde 5 kes üst baş degıstırdıklerını bılıyorum.yedeklerın yoksa tekrar bi gözden gecırmelısın derım
canım hasta bezı al orkıd pek ıse yaramıyor benım ıkıncı dogumum ondan bılıyorum
ben de henüz bişey almadım ama emzirme sütyenlerinin pek işe yaramadığını duydum yarım atlet tarzında sporcuların kullandıkları daha rahat ve kullanışlı oluyormuş ben onlardan alacağım. bazılarının kanaması çok oluyormuş bazılarının da hiç olmuyormş o nedenle farklı tavsiyeler geldi ped hasta bezi konusunda bende napacağımı bilmiyorum.
oğluşuma da bişey almadım bayağı rahatım ama dha 5. aydayım:)
o yıkanan bebeği hiç anlamadım ben arkadaşlkar niye ööle yapmışlar.bebek doğar doğmaz yıkanmaz.çünkü bebeği kaplayan ve onu ilk zamanlar enfeksiyonlardan koruyan özel bir tabaka vardır.bebek 3 gün yıkanmaz eskiler bilir bunu.o işi hangi hastane yapmışsa iyi bişey yapmamşı.ayrıca niye bebğinize daha ucuz bişey giydiresiniz ki kirlenecek diye.varsın kirlensin yıkanır ne olacak.ucuz şeyler kazık gibi elleyince belli oluyor.yazık değil mi onlara sudan çıkıp sert sert şeylere temas edecekler.ucuz pahalı diye düşünmedim ben sadece en kalitelisi ve en yumuşağı hangisiyse onu aldım.
Sakın bebeğini yıkatma ve yıkamalarına izin verme ,deli misin sen.sonra bi enfeksiyon kapsa bu sorumluluğu sırf pis olmasın diye alabilecek birileri olacak mı yanında...dikkat et,araştır,sen de doğrusunun bu olduğunu göreceksin..
eskiden hastanelerde bebek doğar doğmaz yıkanırdı..
şimdi sadece temizliyolar bebeği..
nedeni ise bebekleri düşürdükleri için yıkarken kaç tane bebek düştü hemşilerin elinden..
ve hastaneden gelir gelmez bebek yıkanır ..
eskiden göbek bağının düşmesi beklenirdi ama artık dr. yıkayın diyor ..
gün aşırı yeni doğan bebek yıkanır..
bunu dr. hastane çıkışı söğlüyorlar bize..
iki çocum var ama senin bu dediklerini hiç duymadım..
eğer gerçekten öle bişi olsaydı ..
Türkiye gibi bi yerde binlerce çocuk enfeksiyon kapardı..