• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar açlık tokluk kan şekeriniz kaç çıktı paylaşır mısınız???

glupglup

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
1.236
22
358
49
İstanbul
Benim açlık 84, tokluk 171 çıktı. Biraz sınırı aşmış durumdayım. Ama bu aralar çok tatlı yiyordum ondan galiba. Sırf dün koca bi çikolata ve iki dondurma yedim. tatlıyı çok seviyorum maalesef. vazgeçmem gerekecek doğuma kadar. sizinkiler nasıl???

benım aclık 86 tokluk 176 cıkmıstı doktorum 100luk yaptırmamı ıstedı ertesı gun 100luk yapıldı ondada aclık 84 60 dk 162 120 dk 94 180 dk 104 cıktı yuklemeyı yapan doktor dıyete gerek yok dedı baska bı doktorda dıyet dedı bende ne yapacagımı sasırdım senden 100luk ıstenmedımı

Doktor dikkat etti bana o kadar. Şekerli şeylerden uzak durmam gerekiyor doğuma kadar. 100lük isteseydi bile yaptırmazdım çünkü ilk kızımda da 141 çıkmıştı. Bunda biraz daha fazla ama dediğim gibi 1 gün önceden bile yenilen aşırı tatlı şeylerde şekerin yüksek çıkmasına sebep oluyor. Benim içim rahat. Biraz dikkat etmem yeterli olur.

bende o günlerde fazla çikolata yiyodum..açlık 92 1.saat 163 2.saat 120 çıktı..ama testi yapan dr neyve suyuyla içirdi.kendi dr sınırda dedi..şerbetli tatlı yasak..hamur işi sütlü tatlı falan çok çok canın isterse ye dedi...

benimde tokluk 80 açlık 134 doktorum dikkat et dedi yinede ama canım tatlı istiyo napayım tayin pekmez yedim o aralar bal bide belki ondan çıktı

şimdi dr umu aradım..sonuçları fakslamıştım...tokluk şekerinde sınır 140 mış..yüksek olduğunu söyledi...
ve 100 gr glukoz ile tekrar tahlil istedi..

Glupglup, bence sadece tatli yememeyi gerektiren bir deger cikmamis testinde. Doktorun da cok rahatmis dogrusu. Benimki 157 cikti ve doktor hemen 100luge yonlendirdi. Ben bir cok bilimsel makalede de gordum ki, 100luk normal ciksa bile 50lik anormal ise dikkat edilmesi gerektigini yaziyordu. Dikkat edilmesi de sadece tatli yememekle olmaz, tum karbonhidrat tuketimine ve toplam kalori miktarina dikkat edilmesi gerekir. Benim 100luk normal cikti (1. saat nerdeyse ust sinira dayanmisti ama), yine de eve seker olcer aldim ve gordum ki degil tatli karbonhidrat filan, kalori acisindan yuklu bir yemek bile yesem sekerim normal sinirilarin ustune cikiyor. Dolayisiyla diyet ve spora devam ediyorum.

Kızlar hastanede yapılan şeker ölçümüyle eczanede yapılan şeker ölçümü arasında bir fark var mı acaba biliyo musunuz ?

glıpcum geçmiş olsun...
Bebişinin şekerliği dışa kadar vurdu desene delikafadulden

Glupglup, bence sadece tatli yememeyi gerektiren bir deger cikmamis testinde. Doktorun da cok rahatmis dogrusu. Benimki 157 cikti ve doktor hemen 100luge yonlendirdi. Ben bir cok bilimsel makalede de gordum ki, 100luk normal ciksa bile 50lik anormal ise dikkat edilmesi gerektigini yaziyordu. Dikkat edilmesi de sadece tatli yememekle olmaz, tum karbonhidrat tuketimine ve toplam kalori miktarina dikkat edilmesi gerekir. Benim 100luk normal cikti (1. saat nerdeyse ust sinira dayanmisti ama), yine de eve seker olcer aldim ve gordum ki degil tatli karbonhidrat filan, kalori acisindan yuklu bir yemek bile yesem sekerim normal sinirilarin ustune cikiyor. Dolayisiyla diyet ve spora devam ediyorum.

benım bıldıgımde 50lık tarama testı 100luk kesın tanı koyuyor bırcok doktora danıstım hepsı bole dedı belkı senın 1.saat ust sınıra dayanmıs dıye boyledır 50lıgı yuksek cıkıp 100lugu normal cıkanlar dıyet yapmıyor arastırdıgım kadarıyla yanı kıme sorduysam böyle hem doktor dıyet uzmanınada yonlendırmıorsa bır bıldıgı vardır galıba

pardon kızlar evet aç karnıma 80 tok karnıma 97 1 saat sonrada şeker takviyeli 112 çıktı.doktor aç karnıma olanı biraz düşük bulmuştu.ama ben hep ekşi şeyler yiyorum ya off tatlı yiyemiyorum.yediğimde çıkarıyorumeyvahedigeldismile

Orjinalkızcım sen zaten çok zayıfsın değil mi? Ben maşallah 18 kilo aldım şimdiye kadar. Hiç dikkat etmedim başından beri ondan böyle yüksek çıktı. Şimdi en sevdiğim dondurmadan bile uzak kalmam şart oldu. Napim kızım için bir süre vazgeçiçem artık sevdiğim şeylerden. Sen nasılsın , bebeğin nasıl? Halen mide bulantıların devam ediyor mu?

canım benim benim hala miğde bulantılarım ve kusmalarım devam ediyor 29 haftaya giricem ma devam ediyor.ben çok zayıf değildim yani 53 le hamile kaldım şuan 57 yim yani 4 kilo almışım.sen kaç haftalıksın.ben fazla tatlı da yiyemiyorum ıyy miğdem bulanıyor tatlıdan.

Slm bayanlar ;
Siteye henüz üye oldum bende yeni şeker yüklemesi yaptırdım ve şekerim 100gr yüklemede 180dak.153 çıktı yüksek oldugu için dr diyet verdi moralim çok bozuldu ama nette aynı durumda olan anne adayları var mı dye bakarken siteyi buldum ...

Back
X