• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Kızlar acil yardımm söz öncesi sevgilimi babamla tanıştırmalımıyım?

delyylade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
118
0
26
İstanbul
Kızlar bikaç ay sonra söz yapmayı düşünüyoruz sevgilimin ailesini falan ben tanyorum sevgilimde bizim aileden bitek annemi ve kardeşimi tanıyor beni babanla tanıştır dedi ama babamla tanıştırmalımıyım yoksa anneler tanıştıktan sonramı tanıştırmalıyım yada söz öncesi hiç tanıştırmamalımıyım lütfen yardım edin bi de eğer tanıştırmalıysam bunu babama nasıl söleyeceğim erkek arkadaşım olduğunu duyduğunda hep kızardı bunu nasıl sölücem :S

Kızlar bikaç ay sonra söz yapmayı düşünüyoruz sevgilimin ailesini falan ben tanyorum sevgilimde bizim aileden bitek annemi ve kardeşimi tanıyor beni babanla tanıştır dedi ama babamla tanıştırmalımıyım yoksa anneler tanıştıktan sonramı tanıştırmalıyım yada söz öncesi hiç tanıştırmamalımıyım lütfen yardım edin bi de eğer tanıştırmalıysam bunu babama nasıl söleyeceğim erkek arkadaşım olduğunu duyduğunda hep kızardı bunu nasıl sölücem :S

Öncelikle anneniz ile erkek arkadasınızın annesini bir cafede tanıstırın derim ben oyle yapmıstım cunku sonra madem soz yapmayı dusunuyorsunuz erkek arkadasınızın annesi boyle boyle bir şey yapmayı düşünüyor cocuklar falan gibi gibi bir konusma yapması lazım .O cafede o tarz seyler konusulur daha sonra erkek tarafı tanısmak için sizden talepte bulunur sizde musait bir gunde eve cagırıp bir yemek verip tanısırsınız ordada istemeye ne zaman gelecekleri konusulur istemeye gelince hem isterler hem de söz yaparsınız benm fikriyatım bu yonde .Yanı babanıza siz değil anneniz söyler mutluluklar

sanırım haklısınız annemin babama sölemesi daha mantıklı olur...Bide şu var kuzenimin sözü olcağı zaman kadınlar gündüz oturmasına gitmişler yengeme...Dışarda değilde evde tanışma olsa daha iyi olmazmı çünkü benim bildiğim sadece anneler değil akrabalardanda bi kaç kişi tanışmak istermiş...

sanırım haklısınız annemin babama sölemesi daha mantıklı olur...Bide şu var kuzenimin sözü olcağı zaman kadınlar gündüz oturmasına gitmişler yengeme...Dışarda değilde evde tanışma olsa daha iyi olmazmı çünkü benim bildiğim sadece anneler değil akrabalardanda bi kaç kişi tanışmak istermiş...

o işte benm dediğim 2. aktiviteye geliyor aslında oyle olur tabi ki neden olmasın direk eve de gelebilir kadınlar ama babana tabi ki sen soyleme annen soylesin

ya bide bişey sorucam çoğu forumdaki konuları takip ettimde daha kimse sevgilisinin ailesiyle tanışmamış ben tanıştım tanıştığımı babamdan gizlemelimiyim yanlış düşünürmü ne ara tanıştın falan diye...çoğu kişi söz esnasında falan sevgilisinin ailesiyle tanışıyormuş

ya bide bişey sorucam çoğu forumdaki konuları takip ettimde daha kimse sevgilisinin ailesiyle tanışmamış ben tanıştım tanıştığımı babamdan gizlemelimiyim yanlış düşünürmü ne ara tanıştın falan diye...çoğu kişi söz esnasında falan sevgilisinin ailesiyle tanışıyormuş

annen biliyor mu tanıstıgını ? Biliyorsa bişi olmaz bence .Hem baban da daha once kızımla tanıstınız mı diye sormaz ya da daha once tanısmısmıydınız diye sana soracagını sanmıyorum .Zaten ondan once kadınlar tanısmaya gelecek orda tanıstıgnı dusunur aklına bile gelmz hem babalr kızlarıyla bu konularda muhattap olmazlr diye dusunuyorum yani en azından biz de boyle kulturel farklılıklar tabi ki olabilir dediğim gibi boyle birşey karsıalsmassn bence

evet annem biliyor... inş bi sıkıntı olmaz ya zaten 2 ay sonra falan düşünüyoruz sözü...inş bi aksilik çıkmazz

Bence; her zaman her konuda açık olun.
Ama ilk haberi annenizin vermesi daha doğru olur gibi. Çünkü anneler ortalığı yumuşatan ve babanın bunu kolay kabul etmesini sağlayan bir görev üstleniyorlar. Babanız öğrendikten sonra her şeyi konuşun bence, saklı bir şeyler olduğunda rahat edemezsiniz.
Benim erkek arkadaşımın ailesi uzakta olduğundan bir akşam yemeğe geldi, hediyeler almıştık beraber. Ayrıca bir tanışma olması daha iyi olur.
Sonrası çorap söküğü :16:

Bizde de herşeyi sağolsun annecim halleder :)
Bence aşama aşama olmalı herşey, annen babanı durumdan haberdar etmeli
Bizde önce ben annesiyle tanıştım,daha sonra annelerle beraber dışarıda görüştük sonrasında annesiyle bize geldiler, biz onlara gittik
Bu arada ev oturması daha samimi,keyifli ve anlaşılır oldu itiraf etmeliyim :)
Eş zamanlı olarak erkek arkadaşımla ben bayramlarda da ziyarette bulunduk. Dolayısıyla babalar ve kardeşlerle de tanışılmış oldu
Şimdi babalarımızı bir araya getirmek kaldı geriye onu da söz öncesi yakın bir zamanda yapmayı düşünüyoruz :)
Bence söz öncesi babanın erkek arkadaşını görmesi mantıklı olur ;)
Diğer aile üyelerinin de tanışmaya gelmesi taraftarı değilim herkesin herşeye bulacak bir kusuru vardır
Kalabalık daha da can sıkar insanı üzer gibi geliyor
Diğer aile üyeleri isteme ,söz aşamasında dahil olmalı bence :)

Son düzenleme:

Aslında bu konular, bakış açılarına ve aile yapılarına göre değişiyor. Biz nişanlımla evlilik kararı aldığımızda ailemle tanışmak istediğini söyledi.Bende eve gittim, anneme söyledim. Babama sen mi söylersin dedim "herşeyini babanla konuşabiliyorsun, bunu da konuşabilirsin" dedi. Akşam babam eve geldiğinde, bir erkek arkadaşım olduğunu, evlenmeyi düşündüğümüzü ve ailemle tanışmak istediğini söyledim.Bana ilk sorusu "onun ailesi seni gördü mü? " oldu. Bende "hayır" dedim. Çünkü babam bu durumu hiç sevmez. "Onlar seni tanıyacak , gidip geleceksin biz bostan korkuluğumuyuz" der. Neyse gelsin tanışalım dedi. Bu konuşmayı yaptığımız akşam çarşamba akşamıydı.Cumartesi akşamı nişanlımı yemeğe davet ettik. O da çiçeğini, tatlısını almış gelmiş.Yemek yendi, sohbet edildi.Sadece nişanlım ve biz ailecek (annem-babam-kız kardeşim-ben). Ertesi gün pazar günü yani, nişanlım bize geldi, Nil'i ailemle tanıştırmak istiyorum müsaade edersiniz dedi, babam "tabi ki " dedi.Yaklaşık 3 ay bu şekilde o bize geldi gitti, ben arada onlara gittim geldim.3 Ay sonra, isteme-söz bir arada oldu.Aileler birbirini söz gecesi görmüş oldu yani.Babam hep şey der " beni nişanlın ilgilendirir, tabi ki ailesi de önemli ama en önemlisi nişanlın" biz bu aşamaları bu şekilde atlattık.Sözden 6 ay sonra da nişan yaptık.Aileleri birbirleri ile pek sıkı fıkı yapmamaya gayret ediyoruz.Düğüne kadar en iyisi bu, çünkü aileler ne kadar sıkı fıkı olursa düğün zamanı o kadar kargaşa oluyor.Bizim 2 ay kaldı, çok şükür henüz en ufak bir gerginlik olmadı.Çünkü biz nişanlımla arada çok iyi tampon görevi görüyoruz.:9:

bence tanıstırmalısın ben yemege cagırmıstım sonra bayram gırdı araya bayram için geldı tabı bende onun ailesıne gıttım

canım bizde de şöyle oldu annem babamı haberdar etti sevdiğimin olduğundan ciddi olduğumuzdan, sonra babam benimle konuştu o konuşmasaydı ben hiç yapamazmışım gibi geliyordu :)

sonra sevgilimin annesi annemi aradı( tabi işi ciddiyete dökmek bayağı uğraştırdı bizi araya tanıdıkları soktular babam bu süre zarfında araştrımaya soruşturmaya başladı sevgilimin ailesini.

sonra anneannem vefat etti allah rahmet eylesin nur içinde yatsın başsağlığına geldiler (nerdeyse sülalesi gelmişti) ilk tanışma bu şekilde olmuştu.

ben sevgilimin annesiyle tanışmıştım, bi akşam yemeğe çağırmıştı gerçi hergggün davet ediyordu ama ben ortada bişey yok falan diye reddediyordum.br akşam artık ısrarlara dayanamadım ve de en sevdiğim yemeği yapmıştı artık gideyim dedim:)

biz 2 yılın sonunda aileler tanışmıştı ama sevgilim nişandan 1 hafta önce tanıştı babamla o da şöyle oldu, babam bizi görüştür dedi konuşacağım soracağım şeyler var ona dedi tamam dedim bi çay bahçesinde buluşturdum onları.oyle ce babamın da aklındaki soru işaretleri gitti sevgilimle konuşunca.

velhasıl kelam bizde erkek arkadaş çıkmaz gelip gitmez ailelerin tanışma sürecince ortada bir sıfat yokken eve giremez anlayacağınız:)

bir hafta sonra da söznişan tarihi alındı isteme söz nişan bir arada oldu.

bu arada sevgilimle babm buluştuktan sonra babam beni aradı konuştum kızım çocukla ama benden geçmez yani düşüncemi söyleyim benden olumsuz kızım düşün taşın dedi ve ben dumurr..........anlıyorum baba dedim tabi moral sıfır ses çıkmıyor atık benden tamam baba akşam konuşuruz kapatıyorum derken babam şaka şaka kızım konuşmasını çok beğendim çocuğun bize yakışır biri olacağını düşünüyorum dedi ve büyük bi ohh çektim baba bu şaka yapılır mı dedim yaa yüreğime indiriyordun dedim :D öyle bi anı kalmıştı işte :)canım babammm :)

bu babanızın size olan yaklaşımıyla ilgili.ama annenle yani büyükleri öncelik vermen daha doğru olur.sen bir adım geri dur ki aksi tesir yapabilir.benim annem babamdan daha katırı annemi ikna etmem çok ama çook zor oldu....rabbim kolaylık versin sevenler kavuşsunn...

Back