• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar acil mutfakta iyi olanlar bakabilirmi? ?

Hadi ya? Niye ki? Ben makarna ya da çorbalara kullanıyordum arada :KK43:
Tamamen katki maddesi. Hic kullanmiyorum valla. Seker de kullanmadigim icin ozellikle tatlilara kaymak cok yakisiyor. Bana sorarsan canim krema gereksiz kalori. Makarnalar icin besamel sos yapsan, corbalara da tam bugday unuyla yumurta limon terbiyesi cok daha iyi olur. Daha dogal besleniliyor o sekilde

kremaya başka şeye girmeden basitçene petibörlü top gibi bir şey yapmak istiyorsan 1-2 orta boy havucu rendele içine 2-3 paket kakaolu petibör bisküvi ufala koy yoğur. top top yap üstlerine hindistan cevizi dök.

Tamamen katki maddesi. Hic kullanmiyorum valla. Seker de kullanmadigim icin ozellikle tatlilara kaymak cok yakisiyor. Bana sorarsan canim krema gereksiz kalori. Makarnalar icin besamel sos yapsan, corbalara da tam bugday unuyla yumurta limon terbiyesi cok daha iyi olur. Daha dogal besleniliyor o sekilde
Hakkaten markette yoğurdun bile doğalı yokken kremayı zararsın sanmak saflık :(

İnşallah ya...ben de gluteni epey azalttım gibi, makarnayı da ayda yılda bir yerim artık. Teşekkürler :)

çok kulanıyorum krema yağlı felan ondan dolayımı zararlı?
Gereksiz kalori, icindekilere bakarsan canim zaten pek cok suni madde var. Koruyucular vs. Hepsi kansere davetiye. Zaten yeteri kadar suni besleniyoruz,daha dogal muadilleri varken kullanmamak lazim.

Hakkaten markette yoğurdun bile doğalı yokken kremayı zararsın sanmak saflık :KK43:

İnşallah ya...ben de gluteni epey azalttım gibi, makarnayı da ayda yılda bir yerim artık. Teşekkürler :)
Yogurdu da evde yapmak lazim. Yediklerimizin cogu katki maddeli zaten,bari evde yapilabilenleri yapalim diyorum ben de. Hadi kendimizi gectim de cocuklar icin

kremalı tavuk mesela başka nasıl olur senin dediğin yöntemle olurmu

Gereksiz kalori, icindekilere bakarsan canim zaten pek cok suni madde var. Koruyucular vs. Hepsi kansere davetiye. Zaten yeteri kadar suni besleniyoruz,daha dogal muadilleri varken kullanmamak lazim.

Ben krema kullanmiyorum hic cunku cok cok cok zararli. Onun yerine suthaneden kaymak alip sutle aciyorum. Mis gibi de oluyor tavsiye ederim

Krema ile kaymağın ne gibi bir farkı var ki krema zararlı olsun?

İkisi de sütün üzerinden toplanıyor, kıvam farkı var sadece.

Krema ile kaymağın ne gibi bir farkı var ki krema zararlı olsun?

İkisi de sütün üzerinden toplanıyor, kıvam farkı var sadece.
Krema kimyasal tamamen. Sutun uzerinden toplanmiyor. Sutun yapisi bozularak uretiliyor. Bakin buyrun icindekilere;
  1. Hidrojene Bitkisel Yağ (Palm)
  2. Glikoz Şurubu
  3. Modifiye Nişasta
  4. Emülgatör
  5. Kıvam Artırıcı ( Sodyum Aljinat)
  6. Aroma Vericiler
Sutun uzerinden toplansa icinde bunlar olur mu sizce?
Ama suthaneden kaymak alirsaniz iste o sutun uzerinden toplaniyor. Paketlenmis marka kaymaklari da kullanmamak lazim. Su devirde daha bilincli tuketici olmamiz gerekiyor yeni nesillerin sagligi icin

Krema kimyasal tamamen. Sutun uzerinden toplanmiyor. Sutun yapisi bozularak uretiliyor. Bakin buyrun icindekilere;
  1. Hidrojene Bitkisel Yağ (Palm)
  2. Glikoz Şurubu
  3. Modifiye Nişasta
  4. Emülgatör
  5. Kıvam Artırıcı ( Sodyum Aljinat)
  6. Aroma Vericiler
Sutun uzerinden toplansa icinde bunlar olur mu sizce?
Ama suthaneden kaymak alirsaniz iste o sutun uzerinden toplaniyor. Paketlenmis marka kaymaklari da kullanmamak lazim. Su devirde daha bilincli tuketici olmamiz gerekiyor yeni nesillerin sagligi icin

Ben hiç krema paketi okumamıştım. Çiğ süt alıp evde kaynattığım için üstündekinin topluyorum. Belki 2-3 kez krema almışımdır acil lazım olunca.

Öyleyse haklısınız tabi ki. Ama konu sahibi zaten krem şanti mi kullansam dediğine göre böyle şeylere pek önem vermiyor demek ki...

Bir de süthane heryerde bulunmuyor. Hatta tabir olarak ilk kez sizden duydum. Açık süt için güvenilir yer bulmak gerek...

Ben hiç krema paketi okumamıştım. Çiğ süt alıp evde kaynattığım için üstündekinin topluyorum. Belki 2-3 kez krema almışımdır acil lazım olunca.

Öyleyse haklısınız tabi ki. Ama konu sahibi zaten krem şanti mi kullansam dediğine göre böyle şeylere pek önem vermiyor demek ki...

Bir de süthane heryerde bulunmuyor. Hatta tabir olarak ilk kez sizden duydum. Açık süt için güvenilir yer bulmak gerek...
Krem santiyi kullaniyordur evet dikkat etmiyor da olabilir. Cogu insan egitimli ve bilgili olmasina ragmen paketlenmis gidalari tuketiyor ve tuketmelerini de gectim zararlarini bile bilmiyorlar,arastirmiyorlar,gordugum yerde uyarmadan edemiyorum. Hepimizin okuma yazmasi var ve en azindan ilkokul mezunuyuz,arastirabiliriz. Saglik soz konusu oldugunda hice saymamak lazim. Mesela hazir kek alan cok insan var,pasta tabani alan var. Evde yapilabilen bir sey. Hazir kek uzerine krem santi kullanarak 2 tane urunde riske girecegime keki evde yapip uzerine krem santi dokerek zararli sayisini1e indirebilirim mesela.

Acik sut icin de bilemiyorum elbette her yer guvenli degildir ama en guvensiz yer bile paketlenmis sutten daha iyidir diye dusunuyorum. En kotu ihtimal gunluk pastorize kullanmak. Ben buyuk sehirde de ucra yerlerde de suthane gordum aslinda. Belki size denk gelmemistir

Back
X