• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar acil! Dolandırıldık mı?

gky2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2014
902
1.471
83
merhaba sevgili kk hatunları:

Bugün Ablam, anneme Avea'nın sitesinden tl yüklerken kredi kartından 1.200 tl çekilmiş. Olayı tam anlayamadım. Bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Ona gelen Mesajlar;

208451 Alternatif Kanal Islem Sifreniz B001
9525 göndermiŞ

1,240.42 TL , FATURA ??DEME ODEME ISLEMINIZ ICIN 3D SECURE SIFRENIZ GUVENLIGINIZ ICIN PAYLASMAYINIZ.

kaç tl yüklemiş ekndine şimdi 1200 tl mi anlamadım?

Bankayi aradınız mi?

aaa bugün annem de kız kardeşime kontör yüklerken aynısı oldu. 30 lira gideceğine 114 lira gitmiş karttan. o da avea. neden böyle oluyor?

Karttan biri çektiyse banka iade ediyor ama ne olmuş tam olarak bankaya sorun

Ödemesi yapılan numara vodofana ait. Yok mu kızlar bu işlerden anlayan

Bankaya gitmiş dilekçe almışlar.

bu tür şeyler artik çok normal geliyor bana.
Güvenlik önlemleri yeterli olmuyor.

Banka halleder. Bizim iki kere başımıza geldi.
Hemde bir tanesi büyük bir meblağ idi.
Banka halletti.

Kartı kapatıp banka ile iletişime geçmek yeterli.

Buradan nasıl bir yardim bekliyorsunuz?

bu tür şeyler artik çok normal geliyor bana.
Güvenlik önlemleri yeterli olmuyor.

Banka halleder. Bizim iki kere başımıza geldi.
Hemde bir tanesi büyük bir meblağ idi.
Banka halletti.

Kartı kapatıp banka ile iletişime geçmek yeterli.

Buradan nasıl bir yardim bekliyorsunuz?
Bından sonra nasıl bi yol izlememiz gerektiğiyle ilgili bi yardım olabilir. Yada sizin gibi başına gelmiş birisi de. Bilmiyorum. Sadece çok üzgünüm

Bından sonra nasıl bi yol izlememiz gerektiğiyle ilgili bi yardım olabilir. Yada sizin gibi başına gelmiş birisi de. Bilmiyorum. Sadece çok üzgünüm

İtiraz formunu doldurup bankanin işlem yapmasını bekleyeceksiniz. Başka yapılacak bir sey yok sanıyorum.
Banka o parayı sizin bilginiz dışında çekildiğini kesinlestirdiginde geri dönüyor.

Neyse ki meblağ yüksek değil üzülmeyin hallolur.
Bizimki 15 katı değerindeydi :)

İtiraz formunu doldurup bankanin işlem yapmasını bekleyeceksiniz. Başka yapılacak bir sey yok sanıyorum.
Banka o parayı sizin bilginiz dışında çekildiğini kesinlestirdiginde geri dönüyor.

Neyse ki meblağ yüksek değil üzülmeyin hallolur.
Bizimki 15 katı değerindeydi :)
İnşallah geri dönüşü olur. Sizede geçmiş olsun.
Ablam çalışmıyor. Eniştenin haberi bile yok durumdan.

İnşallah geri dönüşü olur. Sizede geçmiş olsun.
Ablam çalışmıyor. Eniştenin haberi bile yok durumdan.

Umarım olur.
Enisteye söyleyin bence.
Sonuçta ablanızın yapacağı bir sey yok.

Annenize gizli mi alıyordu kontörü? Neden haberi yok.

Bir de kartin limiti nedir

Bîlîşim üzerine biraz bilgim var. Size vericeğim tavsiyelere uyarsanız sıkıntı yaşamazsınız inş. Bazı geldn mailler var o mailler bankadan gelmiş gibi yada kargodan vs virüslü mailler oluyor onlara sakın tıklamayın bütün bilgileriniz anında onların elinde olur. Beni hatırla diye kart bilgilerinizin otomatik kaydetmesine neden olan sekme olur onu kesinlikle yapmayın. Bazen saçma sapan smsler gelir linkler olur onlara tıklamayın. Sosyal ortamlarda arkadaşlarınız bir link atar aslında o virüstür bla bla böyle şeyler genelde ve ben bir şey aldığımda o gün mutlaka ekstrelerime bakarım.

Bir bankaci tanidik internette illa kredi kartini kullanacaksaniz sanal kart olustrun limiti sınırlı demisti. Benim de kartimdan 200 tl odeme yapilmisti. Karti hemen kapattirdim ve banka arastirmasini yaptiktan sonra bana iade etti parayi

Back
X