• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlaaarrrr Yarına Ne Yemekler Pişiyor 🔪 Haydi birbirimize fikir verelim 😅

Yayla çorbası, soğan yatağında köfte (adı böyle daha asortik, normal bildiğimiz köftenin altına dilimli soğan kavuruyorum😀) makarna düşünüyorum yanına da

Vay ne yemek yapicamli konu en sevdiğim 🤤 efendim ben bugün iki tepsi pizza yapmıştım biri yendi öteki kaldı. Yarına ısıtıp onu yeriz diye düşünüyorum koca bir tabak patates yaptım mi bitti gitti. Fırında da yapabilirim kızartabilirim de daha karar vermedim. Cuma günü de dolma yapma planım var yanına da ya mercimek çorbası ya da sarımsaklı un çorbası yaparım diye düşünüyorum. Ama cuma günü dışarıya da çıkabiliriz o zaman da eşime ismarlatirim dolmayi da sonraki gün yaparım. Evet bende bu şekilde 😏
Siz sanki çitayı fazla mı yükselttiniz 🙄 Biz maydanozlu şehriye çorbası konuşuyorduk en son 😁 Pizzaya asla dayanamam çünkü 😭

Hemen anlatayım 🙈 tereyağını eritiyorum ortalama bir yemek kaşığı kadar, üzerine azıcık da sıvıyağ koyuyorum. Bir- bir buçuk yemek kaşığı kadar un koyup güzelce kavuruyorum. Kokusu çıkınca bir bardak süt, iki bardak su, bir et bulyon ekliyorum ya da varsa et/tavuk suyu. Kaynayınca dövdüğüm iki diş sarımsağı ekleyip biraz daha kaynatıyorum. Çorba ozlesince altını kapıyorum, üstüne de pul biberli, naneli tereyağ sosu yapıyorum kaselerin üzerine döküyorum. Ortalama 3 kase çıkar bu tariften. Yerken limon ya da sirke katılırsa şahane oluyor.
Ay ben bunh hiç yapmadım da duymadım. Ama inşallah bir gün deneyeceğim çok lezzetli bi tarife benziyor 👍🏻

Yayla çorbası, soğan yatağında köfte (adı böyle daha asortik, normal bildiğimiz köftenin altına dilimli soğan kavuruyorum😀) makarna düşünüyorum yanına da
Bişey yatağında olmazsa zaten ana baba usulü oluyor. Mutlaka o yatağa yatması lazım ki asortik olsun 😂 Süper menü amaa 🤩

Siz sanki çitayı fazla mı yükselttiniz 🙄 Biz maydanozlu şehriye çorbası konuşuyorduk en son 😁 Pizzaya asla dayanamam çünkü 😭
Bende yapılmışı vardı çünkü 🙈🙈 şehriye çorbasını da çok iyi yaparim bu arada övünmek gibi olmasın 😏 oğlum bir tek benimkini içer 😅

Back