Kızlaaarrrr Yarına Ne Yemekler Pişiyor 🔪 Haydi birbirimize fikir verelim 😅

_Elferay_

Umudunuzu yitirmeyin Allah var !
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2015
1.099
2.013
133
Herkese merhaba kızçeler, anneler
Şimdi sadakatsizi izlerken kk de kafamı tutan konu olmadı. Bende dedim acaba millet yarın ne pişirecek. Burda yazıp birbirimize fikri verebiliriz aslında. Ne dersiniz
Bekliyoreeeeee

Herkese merhaba kızçeler, anneler
Şimdi sadakatsizi izlerken kk de kafamı tutan konu olmadı. Bende dedim acaba millet yarın ne pişirecek. Burda yazıp birbirimize fikri verebiliriz aslında. Ne dersiniz
Bekliyoreeeeee
Harika fikir bende düşünüyodum evde yarına yemek yok ne yapsam diye

Tam yerine geldin kız

Aslında bende bugünden kalan yeşil fasulye ve pilav var. Yanına çorba yapsam yeter ama ne çorbası
Şehriye çorbası olabilir bak domatesli benim aklımda yapacam yapacam kalıyo hep. Dur yapim ben yarın bu çorbadan Arpa yok tel şehriye var ama olsun

Şehriye çorbası olabilir bak domatesli benim aklımda yapacam yapacam kalıyo hep. Dur yapim ben yarın bu çorbadan Arpa yok tel şehriye var ama olsun
Evet bu olurrrr Ay ben tel şehriyeyi daha çok seviyorum sanki ya daha hafif geliyor boğazımdan Erciyes dağı gibi hoooopppp kayıp iniyor

Halam onun içine maydanozda katar değişik oluyor öyle
Ay bende ya dibine domatesini biraz salçasını kavurur çorbayı yaparım. En son bittikten sonra da ince kıyılmış maydonozu üzerine sepeler kapağını kapatırım. Allahım o kapağı ardından açtığımdaki koku offffffffff

Ay bu arada bende nasıl ballandırmışım ya kendime şaşırdım valla 170 boyunda 50 kiloyum ve kilo almak için neler yaptım olmadı. 3 gün yemek yemesem aklıma gelmez ama baya iştahlı anlatmışım

Bende maydanoz yok yarın alimde öyle deneyim bakim ben yapabilcem mi halam gibi

Vay ne yemek yapicamli konu en sevdiğim efendim ben bugün iki tepsi pizza yapmıştım biri yendi öteki kaldı. Yarına ısıtıp onu yeriz diye düşünüyorum koca bir tabak patates yaptım mi bitti gitti. Fırında da yapabilirim kızartabilirim de daha karar vermedim. Cuma günü de dolma yapma planım var yanına da ya mercimek çorbası ya da sarımsaklı un çorbası yaparım diye düşünüyorum. Ama cuma günü dışarıya da çıkabiliriz o zaman da eşime ismarlatirim dolmayi da sonraki gün yaparım. Evet bende bu şekilde

Un çorbasını nasıl yapiyorsunuz.

Bu konu hep kalsın

Un çorbasını nasıl yapiyorsunuz.

Bu konu hep kalsın
Hemen anlatayım tereyağını eritiyorum ortalama bir yemek kaşığı kadar, üzerine azıcık da sıvıyağ koyuyorum. Bir- bir buçuk yemek kaşığı kadar un koyup güzelce kavuruyorum. Kokusu çıkınca bir bardak süt, iki bardak su, bir et bulyon ekliyorum ya da varsa et/tavuk suyu. Kaynayınca dövdüğüm iki diş sarımsağı ekleyip biraz daha kaynatıyorum. Çorba ozlesince altını kapıyorum, üstüne de pul biberli, naneli tereyağ sosu yapıyorum kaselerin üzerine döküyorum. Ortalama 3 kase çıkar bu tariften. Yerken limon ya da sirke katılırsa şahane oluyor.

Tarifinize bende aldim hakinizi helal edin…

Tarifinize bende aldim hakinizi helal edin…
Aa ne demek, faydam olursa ne mutlu bana. Zaten tarif de benim değil, nefis yemek tarifleri sitesinden almıştım. Farklı olarak süt koyuyorum sadece o kadar. İsteyen sarımsaklı un çorbası diye tarifi arayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…