Kızımla başım dertte

Kesinlikle Dasmeer tek büyüteceksin çocuğu. Bayramlari kısa tutmak en mantiklisiydi benim için. Üç saatten sonrasi curcunaydi:)

Konu sahibi, yaşı gereği çok normal. Henüz ufak. Kendini ispat etme döneminde, empati de kuramıyor. Defalarca sıkılmadan neden yanlış olduğunu anlatacaksınız. Ceza vermek daha da kötü yapıyor, bir süre sonra o cezalara bağışıklık kazanacak ve daha da arttırmanız gerekecek dozu. Bunun yerine sakinliğinizi korumalı anlatmalısınız. Ben etkin anne baba olmak kitabından çol faydalandım. Mesela bir kriz anında sakince neden yapmaya çalıştığını anlıyorum.
Örneğin arkadaşımla buluştuk, bizimkinden ufak kızı var ve benimkiona bağırıp elinden oyuncal alıp korkuttu. Bağırmak ceza vermek aşıp eve götürmek yerine sordum. Neden bağırıyorsun diye önce cevap vermedi, bağırmaya devam etti. Sanırım ondan daha fazla ilgi görmek istedin, o ufak oldupu için daha çok ilgilendik gibi geldi değil mi dedim. Hayır ona şu oyuncakşa nasıl oynanacağını göstermek istedim ama o bakmıyor. Bakması için yaptım dedi. Ben de bakması için daha kibar yollar fa var dedim. Bir kaç şey söyledim. Uzlaştık ve sakinleşti mesela

Kötü korkulan bir insan demek istemedim. Hep alttan alarak tüm otokontrolu cocuga vermek cocuk odakli yetistirmek sorun olur dedim. Arada bizim sert bakisimizin oldugunu, nerede durmasi gerektigini sözlü bir sekilde evde dile getirmek. Gidilen yerde taskinliga mahal vermeden sadece bir bakış yeterlidir.

Yoksa sert ceza hic bir zaman uygulamadim hayatimda. Rabbim bu hususta hepimize kolaylik versin. Evlat yetiştirmek gercekten zor

Okuyan ebeveyn Kitapla çocuk büyüyor, okuduğunu uygulatan elbet oluyor. Tebrik ederim. Niye okuyorsun, diyenlere güzel cevap oldu :)

Sizi taktir ettim gerçekten. Cok tesekkur ediyorum yorumunuz icinde gercekten yol gosterici şeyler. Sanırım bende kitaptan faydalanabilirim. Insallah işe yarar

Yine kabili yetiştirmek kitabı var, o genelde oğlan çocukları için ama kızlara da uyar bence taktikler. Mesela duygularını tanımadıkları için hırçınlaştıklarını yazıyor kitapta. Hislerini anlamasına yardımcı olmak önemli. Mesela bana kızıp vuruyor. İstediğine hayır dediğim için bana kızdın, sakinleşmek için vurdun diyorum. Bunu söyler söylemez ağlayıp öpüyor hemen. Ben de her defasında sakinleşmeyi zamanla öğreneceğini vuranın kötü olduğunu anlatıyorum. Ceza versem bu sonucu alamazdım. Ceza korkutma tehdit şantaj uzun vadede işe yaramaz. Anneannem çocukla savaşma, kazanan sen olmazsın der. Buna da katılıyorum ve uzlaşmaya çalışıyorum. Artık daha az krizler yaşıyoruz. Onu anlamaya çalıştığımı bildiği için bana daha çok uyum sağlamaya başladı. O da benle uzlaşmaya başladı

Çok normal yaşı için. Bir kaç aya geçiyor dogru bir kriz yönetimiyle. Bir kere hayır ve olmaz sözcükleri tam tersi etki ediyor. Bir de çok baskı yapmamak lazım. Tabi bu bırakın istediğini yapsın anlamina gelmiyor. Dikkat dağıtma yöntemi çok işe yarıyor. Deneyebilirsiniz.

Muhtemelen kardeş gelecek diye yapıyor.

Bende öyle düşünüyordum da aileye bağlı bence
Benimkileri görsen çocuğu dag başında büyütesin gelir
Sosyallik açısından tabiki gerekli ama çocuğa anne müdahale etmeli kesinlikle.
O çocuklarla oynayacak.
Ama orada çocuklara dur deme Yok.
Dede şımartıyor aşırı.
Ayip yok.
Bence normal aileler için geçerli

Dört cocugu yanliz büyütmek kolay olmamistir, saygi duyarim elbette. Ancak bu çok kötü bir tavsiyedir. Bu sekilde cocuk bir ebeveyni daha çok sevecektir. Diger ebeveyni hep kötü hatirlar.

Otorite korku üzerine kurulmaz. Anne baba esit derecede esnek yada disiplinli olmali.

Ama o dediğiniz kişiler nasıl insanlar önemli. Misal benim aile çocukları çok simartiyor öz bakım meselesinde bile bana karisiyorlar ... Oraya gittik mi kızım beni düşman görüyor. O yüzden kendi anneme gitmek istemiyorum. Babam ve annem sürekli sen nasildin çocuk o, bize çok cektirmistin beter ol kafasıyla yaklaşıyor ve çocugun şekli değişiyor.

Çikolata vermem orada gizlice veriliyor, TV açık, tablet elinde.... İğrenç bir görüntü oluyor. Kendimi yetersiz görüyorum.

O kitabı bende okuyorum .

Çocukların yaş dönemleri oluyor.
Oğlum 3 yaşına kadar fenalardaydi.
Kardeşi oldu, en zor geçmesi gereken zamanlarda biz çok rahat ettik.
Dünyanın en iyi abisi oldu.

Şuan 5 yaşında tek bir zorluğu yok bize.
Ama 3 yaşına kadar herhalde kanser olucam stresten derdim.

Kisacasi hepsi bir dönem yapıyorlar bunu.
Siz çok da baskilamadan anlatmaya devam edin.
Bir bakışla susan çocuklar evet çok rahat ama onlarında ileriye dönük kendilerini bastırma, duygularını yasayamama gibi durumları olabiliyor.
Allah sabır ve kolaylık versin.

Mesela ben tv açmıyorum 8 aylık daha.
Gelmis dedesi nolcakki diyor.
Kurbanda kesilmiş et göstermeyi uygun görmedim orada yengesi ne anlar görsün diyor.
Onun için çocuk zaten daha.
Ya da kendi çocukları ona buna vuruyor hayır diyen yok.
Çocuklari bu ne bu ne diye sordugu dönemde hepsi azarlıyor.
İşten güçten siz fırsat bulamdiniz belki de benim.sucum.ne
Orada oturup bebeğimle ilgilenmek tuhaf.birak çocuğu iş yap mentalite bu.
Bunların içinde çocuk kaybolur.

Anne değilim ama şey için yazıyorum 4 yaşındaki bir çocuk için saygısız kelimesi çok ağır değil mi

Bir de her çocuk kendine has en iyisi vakit kaybetmeden pedagog

Offf aynı söyledikleriniz bizim durum İzne gidince çocuğa saçma sapan davranışlar aşılamaya çalışılıyor . 1.5 yaşında tv izlet şekerli Gıda yedir neymiş akşam 20:00 de çocuk yatar mıymış vs vs görümcemlerin çocuklar ellerinde telefon sabahtan akşama kadar ne izledikleri bile belli değil . Çocuk yanlış birşey yaptığı zaman gülünüyor neymiş ne anlarmış çocuk . Biz kuralları koyduk eğer kurallar esnerse o zaman tepki veriyoruz eşimin ailesi böylece durmayı öğrendiler

Konu sahibi bence bir yardım alın bazı durumlarda nasıl davranmanız gerektiğini bilmeniz iyi olur .

Kesinlikle annem öyle bırak çocuğu evimi temizle... Ben kendi evimi temizleyemiyorum cocuklarla ilgilenmekten ona göre gideyim onun evi temizleyeyim.

Ama çocuğumu diğer çocuklarla görünce farkı hissediyor ve şaşırıyor....

Benim anne ve babam bana karşı çok zalim. Tek çocuğum ve herşeye yetismemi istiyorlar. Evimi bırakıp iki çocukla onlarda bir hafta on gün kalayım eşim gelmesin. Orada temizlik yemek yapayım çocuklarla annem babam bir şekilde ilgilensin ki demin nasıl ilgililer yazdım. Sürekli boyumdan büyük şeyler isteyip çocukları basmak istiyorlar. Çikolata,TV,tablet, geclere kadar ayakta kalmak çocukların hakkı diye görüyorlar.

Annem sürekli ben babana senin yüzünden katlandim diye sitem eder hep,babam sen çok zor cocuktun simdi çek çocuklardan diyor... Ben böyle insanların yanında olacağına evde tek otursunlar isterim.

O kitabı bende okuyorum .

Köpek gibi büyütülmüş çocuk kitabını da okuyun bence, orada topluluğun çocuk için önemini gördüm ben açıkçası. Gerçek vakalar var, benzer olayı yaşayan iki çocuktan kalabalık bir ortamda büyüyen çocuk daha kolay travmalarını atlatmış. Ki yazar da pek çok benzer gözlemden sonra bizim sosyal varlıklar olmamızın daha olumlu sonuçları olduğunu da belirtiyor. Beni çok etkiledi o kitap da aynı şekilde.
Benim kayınvalidem kayınpederimin de beğenmediğim yanları oluyor, açıkça yapılmamasını söylüyorum. Yani ben inatlaşma olacağını düşünmüyorum çok. Net bir dille kuralları anlattığımızda ama az ama çok uymaya çalışıyorlar. Sadece anne ve babayla yalnız çocuk büyütmek bana doğru gelmiyor. Sınırlarımız var, ben de 2,5 yaşıma kadar şeker çikolata verdirmedim, tv açtırmadım. Her teşebbüste söyleye söyleye öğrettim. Bu görüştürmemek için bahane değil bence. Ki annem babam ciddi anlamda dur durak bilmeden her istediğini aldıkları bir dönem de yaşadılar. Sonuç olarak çocuk arada şımartılsa da pek çok insan tarafından sevildiğini bilerek büyüyor, sevgiden zarar gelmez diyorum ben.

Benim ailem buna uygun.
Neyi nerede yapacaklar biliyorlar.
Eş ailesi anlamaz bende isterdim götürmek oynatmak dede vs seviyor ama beni de rahat bırakmıyorlar keşke anlasalar.
Ben orada çocukla ilgilenince sorun çıkarıyorlar bende iş bekliyorlar sadece.
Çocuklara da kötü örnekler.
Kendi dayatmalari var sadece.
Yoksa kuzenlerle büyüsün isterdim.
Tek başına büyüyen çocuk zorlukla mücadelede zorlanabilir katılıyorum ama bence sosyal açıdan uygun aile lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…