Hayir kalabalik ailede degil ama anneanneisne babaannesine götürüm sık sık iki tarafında tek torunu simartildigi dogru . Bizimde tek oldugu icin basta ustune dustuk her istediginiyaptik yalan degil. Simdi ben bi anda boyle olmasini anlayamadim aniden değişti bu derece değildi. Bu saatten sonra nasil duzelir bilmiyorumKalabalık ailede mi buyutuyorsunuz
Ya da baba mı çok simartiyor
Bir otorite sorunu var gibi duruyor.
Hani dur vs hiç denmediyse her dediği olduysa bu yanlış yapma vs denmediyseHayir kalabalik ailede degil ama anneanneisne babaannesine götürüm sık sık iki tarafında tek torunu simartildigi dogru . Bizimde tek oldugu icin basta ustune dustuk her istediginiyaptik yalan degil. Simdi ben bi anda boyle olmasini anlayamadim aniden değişti bu derece değildi. Bu saatten sonra nasil duzelir bilmiyorum
Her dendiği yapıldıysa bu yanlış yapma vs denmediyse o da herşeyi yaparım ederim kafasında olabilir.Hayir kalabalik ailede degil ama anneanneisne babaannesine götürüm sık sık iki tarafında tek torunu simartildigi dogru . Bizimde tek oldugu icin basta ustune dustuk her istediginiyaptik yalan degil. Simdi ben bi anda boyle olmasini anlayamadim aniden değişti bu derece değildi. Bu saatten sonra nasil duzelir bilmiyorum
Benim kizim da 4 yasinda. Biraz sizinkine benziyor, akilli, saygili soz dinleyen bi çocuk. Simdi bazı laflari var şaşırıyorum bende, nadir de olsa dil çıkarma flan.Merhabalar o kadar uzgun ve kotu hissediyorumki kendimi sizlerle paylaşmak istedim.. 4 yaşında bi kizim var son 3 aydir tanıyamıyorum. O kadar şimarik o kadar saygısız ki . Bir ortama giremiyoruz ailecek. Eskiden utangac sakindi utangacligini yensin isterdik simdide hic kimseden utanması kalmadı.bir yere gidiyoruz kapidan girdigi anda aaaaaa diye bir ciglik atiyor 15 20 saniye sürüyor o ciglik ardindan herkese dil uzatmalar basimi sisirdiniz gidin burdan diye kovmalar siz ne bicimsiniz demeler. Tek kaldigimizda annecim canim annem seni cok seviyorum diyor beni dinliyor bir nebzede olsa.en azindan zaptedebiliyorum. ama kapidan çıkınca sozumuz geçmiyor. Kimseye saygisi yok korkusu yok. Her gun konuşuyorum saygi sevgi kucuklugunden beri aşılamaya calistigim seyler. Bi anda boyle oldu anlam veremedim. Aile dostumuzun cocugu boyleydi 2 kere gorustuk ondanmi etkilendi bilmiyorum . Konusup anlatiyorum ozurler diliyor 5 dk sonra yine ayni.neyin ne oldugunu anlıyor biliyor ama inatlasiyor sanki.Mola yöntemini denedim olmadi. Ödül olmadi. Ustelik hamileyim 2 aylik agir geciyor ilk zamanlar . Ama bu simariklik hamileligimden once başladı. Pedagoga goturmeyi dusunuyorum ama oncesinde tecrubeli annelere danışmak istedim.
Yanlış anlamayın, pek cok yöntem var tabi, pek cok problem ve etmenler. Ama anne ve babanin tutarli olmasi gerektiği söylenir hep, olumsuz sonuclar dogurabiliyorBiriniz iyi polis biriniz kötü polisi oynayin. Baba kötü polis olsun. Sert bakış bu kapidan ciktigimiz anda bir tek taşkınlık geri dönmemiz demek. Net kısa anlaşılır. Haaa yapti mi? Derhal sert bir bakış ve demek verilen sözler havada ha.. Eve geri dönün.
Dört çocugum var. Tek büyüttüm. Herkes över. Ben utanırım inanin bu durumdan. Övgü hakli bile olsa biraz kızarırım. Inanin sadece net oldum çocuklarıma. Avm den bir tekinin taskinligi sebebiyle döndük onca yolu. Simdi inanilmaz rahatiz. Cok şükür
O kadar cok uyarildiki eşimde bende cok uyardik yeri geldi kizdigimiz oldu. Ama sonuc bu malesefHani dur vs hiç denmediyse her dediği olduysa bu yanlış yapma vs denmediyse
Her dendiği yapıldıysa bu yanlış yapma vs denmediyse o da herşeyi yaparım ederim kafasında olabilir.
Hiç uyarilmamis çocuk gibi duruyor.
Bir uzmandan yardım alabilirsiniz.
Bir de her yaptığı onaylanmamali çocuğun.
Kesinlikle Katılıyorum bende böyle seyler yazicaktim yazmadan gondermisim4 yaş benzer sorunlar var. " Gitsinler istemiyorum, kapa çeneni, sus, şapşal vs. "diyor Aslında bizden, çevreden veyahut çizgi filmlerden gördüklerini yansıtıyorlar. Biz kullandığımız cümlelerin farkında olmuyoruz bazen. İzlediği çizgi filmleri de takip edin. Konuşmak yerine onda görmek istediğiniz davranışı kendiniz yapın
Anliyorum cok teşekkürler ben kaliciolmasindan ve ilerde bebege zarar vermesinden korkmaya basladim acikcasi bu yüzden kafama hayli takılıyor. Cok sagolun tekrarBenim kizim da 4 yasinda. Biraz sizinkine benziyor, akilli, saygili soz dinleyen bi çocuk. Simdi bazı laflari var şaşırıyorum bende, nadir de olsa dil çıkarma flan.
Biz kimseyle pek gorusmuyoruz ondan sanriim aşırı değil, ama bir yerlere gitsek görse, ilerler diye düşünüyorum.
Dönemsel bisey bence büyüyorlar. Bilerek yaramazlik yapmak, ben burdayım, ben de varim demek istiyorlar.
Donemsel ozellikleri arastirabilirseniz size yardimci olur bence.
Hamilesiniz cok kafaniza takmayin, çocuktur deyin daraldiginiz zamanlar
Yanlış anlamayın, pek cok yöntem var tabi, pek cok problem ve etmenler. Ama anne ve babanin tutarli olmasi gerektiği söylenir hep, olumsuz sonuclar dogurabiliyor
Kesinlikle ayni fikirdeyim. Babaanne anane dede evdeki gelip giden karisan herkes etkileyebiliyor. Bazen anne baba bile tutarli hareket edemiyor. Ben yalnizdim. Bundan sebep karisanim hic olmadi.Benim kizim da 4 yasinda. Biraz sizinkine benziyor, akilli, saygili soz dinleyen bi çocuk. Simdi bazı laflari var şaşırıyorum bende, nadir de olsa dil çıkarma flan.
Biz kimseyle pek gorusmuyoruz ondan sanriim aşırı değil, ama bir yerlere gitsek görse, ilerler diye düşünüyorum.
Dönemsel bisey bence büyüyorlar. Bilerek yaramazlik yapmak, ben burdayım, ben de varim demek istiyorlar.
Donemsel ozellikleri arastirabilirseniz size yardimci olur bence.
Hamilesiniz cok kafaniza takmayin, çocuktur deyin daraldiginiz zamanlar
Yanlış anlamayın, pek cok yöntem var tabi, pek cok problem ve etmenler. Ama anne ve babanin tutarli olmasi gerektiği söylenir hep, olumsuz sonuclar dogurabiliyor
Yaptik. Akülüaraba ya gitmek istiyorum gotururmusunuz dedi. götürdük bağırdı çağırdı binmicem dedi vazgeçtim dedi eve getirdik dahada goturmicez seni dedik babasida konuştu anladi sandık ama halaayni. Laf işlemiyor : (Çok seveceği bir yere götürün, lunapark gibi. Saygısızca davrandığı an böyle davrandığın için dönmek zorındayız deyin ve eve geri dönün. Bir iki defa bunu yaparsanız yaptığının bir bedeli olduğunu anlar.
Küçük çocuklar konuşarak değil yaşayarak ders alırlar. 8' li yaşlardan önce çocukla hataları hakkında konuşmak hiçbir işe yaramaz, bi kulaktan girer ötekinden çıkar :)
Siz de net davranarak en dogrusunu yapmışsiniz. Günü kurtarmadan gelecege yatirim yapmak zor iş hele ki çocuk.. yalniz basina buyutmussunuz cok güzel meyveler alirsiniz umarimKesinlikle ayni fikirdeyim. Babaanne anane dede evdeki gelip giden karisan herkes etkileyebiliyor. Bazen anne baba bile tutarli hareket edemiyor. Ben yalnizdim. Bundan sebep karisanim hic olmadi.
Tek büyütmek çok avantaj.Kesinlikle ayni fikirdeyim. Babaanne anane dede evdeki gelip giden karisan herkes etkileyebiliyor. Bazen anne baba bile tutarli hareket edemiyor. Ben yalnizdim. Bundan sebep karisanim hic olmadi.
Sadece sizin çocuğunuz böyle değil, Dönemsel, çok da kafanıza takmayın. 3 ay sonra farklı huyu oluyor. Okula başlatmayı düşünüyorum. Bambaşka olacak. Markette bir arkadaşın söylemini hiç unutamıyorum: Okula başladı değişti, benim yetiştirdiğim çocuk bu değil diyordu. Daha çok değişecekler. Kalıcı olacağını düşünmüyorum. Yine de profesyonel yardım almak kendinizi iyi hissettirecek birYaptik. Akülüaraba ya gitmek istiyorum gotururmusunuz dedi. götürdük bağırdı çağırdı binmicem dedi vazgeçtim dedi eve getirdik dahada goturmicez seni dedik babasida konuştu anladi sandık ama halaayni. Laf işlemiyor : (
Sertlikle cezayla, bir ebeveynin kötü korkulan insan olmasıyla çözülmez. Aksine gizli saklı yapmayı öğrenir. İnanın okulda başka evde başka olurlar. Ne kadar bastırırsanız o kadar farklı yerden patlıyor ki…Biriniz iyi polis biriniz kötü polisi oynayin. Baba kötü polis olsun. Sert bakış bu kapidan ciktigimiz anda bir tek taşkınlık geri dönmemiz demek. Net kısa anlaşılır. Haaa yapti mi? Derhal sert bir bakış ve demek verilen sözler havada ha.. Eve geri dönün.
Dört çocugum var. Tek büyüttüm. Herkes över. Ben utanırım inanin bu durumdan. Övgü hakli bile olsa biraz kızarırım. Inanin sadece net oldum çocuklarıma. Avm den bir tekinin taskinligi sebebiyle döndük onca yolu. Simdi inanilmaz rahatiz. Cok şükür
Tek büyütmek çok avantaj.
Ben kurbanda bir eş ailesine gittim.
Orada insan çok.
Hepsi her kafadan bebeğe birşey diyor
Hepsi şöyle böyle.
Kendi çocukları ortada zaten laftan anlamıyor bardabas birakmislar.
Onlar için çocuk olsun kafası var.
Eğitim önemsiz.
Cocuklar boş kaset gibi ne duyarsa aynisini söyler.Merhabalar o kadar uzgun ve kotu hissediyorumki kendimi sizlerle paylaşmak istedim.. 4 yaşında bi kizim var son 3 aydir tanıyamıyorum. O kadar şimarik o kadar saygısız ki . Bir ortama giremiyoruz ailecek. Eskiden utangac sakindi utangacligini yensin isterdik simdide hic kimseden utanması kalmadı.bir yere gidiyoruz kapidan girdigi anda aaaaaa diye bir ciglik atiyor 15 20 saniye sürüyor o ciglik ardindan herkese dil uzatmalar basimi sisirdiniz gidin burdan diye kovmalar siz ne bicimsiniz demeler. Tek kaldigimizda annecim canim annem seni cok seviyorum diyor beni dinliyor bir nebzede olsa.en azindan zaptedebiliyorum. ama kapidan çıkınca sozumuz geçmiyor. Kimseye saygisi yok korkusu yok. Her gun konuşuyorum saygi sevgi kucuklugunden beri aşılamaya calistigim seyler. Bi anda boyle oldu anlam veremedim. Aile dostumuzun cocugu boyleydi 2 kere gorustuk ondanmi etkilendi bilmiyorum . Konusup anlatiyorum ozurler diliyor 5 dk sonra yine ayni.neyin ne oldugunu anlıyor biliyor ama inatlasiyor sanki.Mola yöntemini denedim olmadi. Ödül olmadi. Ustelik hamileyim 2 aylik agir geciyor ilk zamanlar . Ama bu simariklik hamileligimden once başladı. Pedagoga goturmeyi dusunuyorum ama oncesinde tecrubeli annelere danışmak istedim.