- Konu Sahibi bodrum salatasi
-
herkese merhaba
lütfen konumu yine başka yönlere çekmeyin
arkadaşlar kızımızı verdik
nişanda kız tarafı bohça yapmazmış erkek tarafı olarak onlar kıza yapacaklarmış bohça getirmeyin dediler açıkça (onlar kıza özel alışveriş yapacaklarmış ailesine de ayrı bohça hazırlayacaklarmış)
buraya kadar ayrıntı
sorum geliyor............
doğulu arkadaşlar nişanda kız tarafı ne takar (arkadaş ailesi vs. araştırıyoruz.)
ekleme= kız 2 kardeş erkek kardeşi altın takacak anne de takacak baba belki
biz şuan esas kız ne takacak derdindeyiz
onlara sorulmadı takı olayı
Muş lu var tanıdık adamlar en baştan beri bohça falan yapmayacaksınız kız tarafı nişanda hiçbirşey yapmaz
hatta çoğu kız ailesi düğündede yapmaz bohçayı,
takınızı da düğünde takın dedi
bize tuhaf geldi ve sorduğumuz kişilere aracı ile sordurduk ve erkektiler
bayanda farklı olur illaki ayrıntı vardır diye size danışmak istedik
sorulan kişiler erkek ve erkeğin durumu varsa herşeyi onlar yapsın diyen kafada biri o yüzden güvenemedik (her ne kadar bohçada haklı çıksalarda)
kız onlar benim için o kadar masraf yapacaksa ben en azından yüzüğünü alayım bazı arkadaşlarım nişanda da saat aldı diyor
anne yüzük tamam da saati de alırsak düğünde ne yapacağız diyor
baba ben nişanda tek kuruş masraf yapmam boşuna masraf çıkarmayın diyor
etraf hep göçmen soracak kimsemiz yok, açık söleyelim,
etrafımızda çoğu şey ortak yapılıyor tabi erkek tarafı daha fazla katkı sağlıyor
rica ediyorum konunun içeriğinden başka yönlere çekmeyin
kimsede her ailede farklı demesin
illaki vardır o yöreye ait bir şeyler
Al benden de o kadar:) tam olarak anlayamadım.anladigim kadarıyla yorum yapayım.bohca yapmayın dedilerse yapmayın.Siz damadın yüzüğünü alsanız iyi olur .Bizde de genelde nisanda kiztarafi kıza birşey takmaz.damada saat taksaniz da uygun olurBir tek benmi okudugumu anlamadim
Ya başlık beni çok irrite etti. Bizim toplumumuzdan başka yerde böyle söyleme rastlanmaz kızımızı verdik. Erkek tarafı da kız aldık diyorlar hay allahım malmış gibi. Bu ifadenin de bir gün ortadan kalkması dileğiyle...
Benim eşimde Erzincanlı kızın çeyizi şerefidir diyorlar şeref malla mülkle mi olur dedim çok kızdım kızdan çok şey bekliyorlar çeyiz ev döşemesi ilk bebeğin tüm eşyasını bile kız tarafı alırmış beni mi kandırdılar acaba? Erzincan da Doğuherkese merhaba
lütfen konumu yine başka yönlere çekmeyin
arkadaşlar kızımızı verdik
nişanda kız tarafı bohça yapmazmış erkek tarafı olarak onlar kıza yapacaklarmış bohça getirmeyin dediler açıkça (onlar kıza özel alışveriş yapacaklarmış ailesine de ayrı bohça hazırlayacaklarmış)
buraya kadar ayrıntı
sorum geliyor............
doğulu arkadaşlar nişanda kız tarafı ne takar (arkadaş ailesi vs. araştırıyoruz.)
ekleme= kız 2 kardeş erkek kardeşi altın takacak anne de takacak baba belki
biz şuan esas kız ne takacak derdindeyiz
onlara sorulmadı takı olayı
Muş lu var tanıdık adamlar en baştan beri bohça falan yapmayacaksınız kız tarafı nişanda hiçbirşey yapmaz
hatta çoğu kız ailesi düğündede yapmaz bohçayı,
takınızı da düğünde takın dedi
bize tuhaf geldi ve sorduğumuz kişilere aracı ile sordurduk ve erkektiler
bayanda farklı olur illaki ayrıntı vardır diye size danışmak istedik
sorulan kişiler erkek ve erkeğin durumu varsa herşeyi onlar yapsın diyen kafada biri o yüzden güvenemedik (her ne kadar bohçada haklı çıksalarda)
kız onlar benim için o kadar masraf yapacaksa ben en azından yüzüğünü alayım bazı arkadaşlarım nişanda da saat aldı diyor
anne yüzük tamam da saati de alırsak düğünde ne yapacağız diyor
baba ben nişanda tek kuruş masraf yapmam boşuna masraf çıkarmayın diyor
etraf hep göçmen soracak kimsemiz yok, açık söleyelim,
etrafımızda çoğu şey ortak yapılıyor tabi erkek tarafı daha fazla katkı sağlıyor
rica ediyorum konunun içeriğinden başka yönlere çekmeyin
kimsede her ailede farklı demesin
illaki vardır o yöreye ait bir şeyler
AhhahaaBenim eşimde Erzincanlı kızın çeyizi şerefidir diyorlar şeref malla mülkle mi olur dedim çok kızdım kızdan çok şey bekliyorlar çeyiz ev döşemesi ilk bebeğin tüm eşyasını bile kız tarafı alırmış beni mi kandırdılar acaba? Erzincan da Doğu
Normal de nişanda çok takılır kızda kalır kız çeyizini alır bunlar nişan da da bişey takmadı ki
Bilmiyorum
Sen gibi düşünen eski jenerasyonu dahil bile etmiyorum bana kalırsa %5 i bile geçemezBu ne ya.. adetlerden hic bisey anlamam.. o buna sunu alacak, bu buna onu alacak.. kim ne istiyorsa onu alsin.. adetmi kaldi..
Ne demek sete gerek yok . Anne bizde en az üç set adettir demeniz lazımdıanneyi arayıp sorun bence, gayet iyi niyetli gördüm sizi. gelin damat netleştirsin diyenler gelinin damadın adetten ne haberi olsun? kvde de bana sormuştu nişanda set takalım mı diye, ne diyeceğim evet tak mı? gerek yok anne sağolun set düğünde olur zaten dedim sonra annemden bir dünya fırça yedimsonuç hiçbişey takmadılar
dünürler konuşsun bu para pul muhabbeti ille konuşulacaksa, gelini damadı karıştırmasınlar.
Bu nedir arkadaş Drahoma mızı da ödeyelim tam olsun bariAhhahaaçok guldum gerçekten. Kandirilmadiniz rahat olun. Çiftin ilk bebeklerinin masraflarını kiz tarafı karşılar.
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Herkes kendi adetine göre davransın çok zorlamayın kendinizi benim eşimde doğulu benim ailem karşı tarafa bizim adetlerimize göre bi şeyler yaptı onlarda bana göre çok abartmadan oldu bitti. Mesela onlar bana nişanda bohça getirdi normalde bütün aileye getiriliyormuş annem masraf yapmayın gelinize getirin dedi. Bizde damat bohçasını 1 ay sonra götürdük ama onlarda kızın çeyizi ile birlikte düğün zamanı götürülürmüş. Sizde böyle konusarak orta yol bulursunuz.
Nişanda sen yapmıyacaksın ama sonuçta birde damat bohçası gidecek. Eğer öyle bir adetleri varsa karşılığını sizde götüreceksiniz. Sizin için maddi külfet oluşturmıcaksa bohça olayını akışına bırakın sizde damada kendi adetlerinizi uygulayın. Ama maddi olarak zor durumda kalırız derseniz mutlaka konusun.onlarda da öyleymiş kv sürekli sen birşey yapmayacaksın demiş
ve bohça evet ailede herkese yapılıyormuş kızın
nişanda getirmeyin hiçbir şey dediler sen nişanda birşey yapmayacaksın dediler açıkça birkaç defa, istemeden sonra kadın kadına konuşurken biz arkadaşlar kv yi inceliyorduk dasırayla, o yüzden net dediler diyorum
anneyi arayıp sorun bence, gayet iyi niyetli gördüm sizi. gelin damat netleştirsin diyenler gelinin damadın adetten ne haberi olsun? kvde de bana sormuştu nişanda set takalım mı diye, ne diyeceğim evet tak mı? gerek yok anne sağolun set düğünde olur zaten dedim sonra annemden bir dünya fırça yedimsonuç hiçbişey takmadılar
dünürler konuşsun bu para pul muhabbeti ille konuşulacaksa, gelini damadı karıştırmasınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?