Bebek Beslenmesi Kızımın yeme problemi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Queen_21

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2014
917
2.079
208
Merhaba hanımlar, benim sorunum başlıktanda anlaşılacağı gibi kızımın yeme daha doğrusu yememe problemi.

2 ay sonra 3 yasini dolduracak insallah ama neredeyse kahvaltı dışında hiç bir öğünü yediremiyorum

Sadece bazı meyveleri seviyor sürekli onları alıyorum birde kuru üzümle kuru kayısı veriyorum. Bunun yanında mandalina portakal sıkıyorum gün içinde birazda süt.

Bunlar dışında ne yemek yaparsam yapayım en fazla üç lokma yiyip doydum diyor. Sonrada ben acıktım anne diyip geziniyor ve aynı yemeyi asla yemiyor.
Arada makarna yaparım biraz olsun yer onuda hergün yapmak istemiyorum, sebze ve et yesin istiyorum ama olmuyor.

Sanırım benim kızım gibi yeme problemi yaşayan çok anne var. Siz su tahilli mamalardan falan kullanıyor musunuz?
Yada kullandığınız birşey varmi iştah için?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Istah icin hicbirsey kullanma. Ailemden kullananlar cocuklari simdi dana gibi oldu veremiyorlar. Makarna hicbirsey yememesinden daha iyi birak yesin cocuk birgun bikar baska birsey ister

Benimki de böyleydi.Sadece makarnayla yaşardı resmen.Üstüne gitme zorlama.İnan kızım 10 yaşında iki senedir ne yapsam yemeye başladı daha.

Bizde 1 yaşında vardı. Genelde aç bırakarak çözdük diyebilirim. Yemek yemedimi 50 çeşit yemek denerdi annem. Sonra akışına bıraktık aç bırakarak çözdük. Birde sebze yemeği yaparken içine patates ayardık vitamini çekiyor diye. Et suyuyla yapardık. Buda iyi bir yöntem

Eğer sağlığı yerindeyse çok üzerine düşmeyin. Benim kızımda 1 ay güzel yiyorsa 2.ay aç geziyor.
3.5 yaşında 14 kilo ortalamada gidiyor.

Eğer sağlığı yerindeyse çok üzerine düşmeyin. Benim kızımda 1 ay güzel yiyorsa 2.ay aç geziyor.
3.5 yaşında 14 kilo ortalamada gidiyor.
Kızımda 3 olmak uzere ve 14 - 15 kilo arasında gidip geliyor. Dediginiz gibi sağlıklı olsunlarda önemli olan o.

Benim kızımda yemek yemeyi sevmiyor. Kimi bebek meraklı olur ek gıdaya geçişte eline verileni ağzına götürür benim kızım yere sürüyordu. tam olarak 2 yaşında seçici davranıyor. bazen çorba bile içiremiyorum . Bu durum çok üzücü

Benim kızım herşeyi güzel yiyor, fakat şimdi 21 aylık ve bazen başka birşey tadmak istiyo. Çikolata falan vermemek istemedigim icin ben ona mesela bazen güzel saglikli muffinler yapıyorum, sebze bile koyabilirsin mesela ıspanaklı olsun, kabaklı olsun vb..yulaf tozu yada tam buğdaylı un ile güzel olur..bu şekilde sebze, meyve saklayabilirsiniz.

Kahvaltı için da mesela bir yada 2 yumurta ve birtane muz, yulaf ezmesi, keten tohumu ve kırılmış ceviz ile karıştıktan sonra tencereye atıp pankek olur. Üstüne pekmez sürüp afiyetle yer.

Umarim biraz fikrileri verebilirdim.

benim kızım da 1 yaşında. çok iştahsız. 7 aylık bebekler için "bizim yediğimiz her şeyi yiyor" dedikleri zaman özeniyorum ya napıcam bilmiyorum. 9 kilo şuan doktor normal diyor ama ona sebze nasıl yedirebilirm bilmiyorum. dişte çıkartıyor patır patır. ondan mı acaba iştahsızlığı?

benim kızımda ocakta 3 yaşını bitirecek bizde de aynı problem var belli başlı yiyecekleri var onun dışına çıkamıyoruz. Kahvaltı süper yumurta ceviz tereyağlı salça süt ya da bitki çayı krep tarzı şeyler yiyor. Ayran seviyor yeni yeni uzun makarna ilgisiniz çekti köfte balık falan yiyor çok nadir çorba içiyor tavuk çorbası falan onu kemik suyu ilave ediyorum içine sebzeler atıyorum. Zamanında çok uğraştım yemiyor diye çevredeki herkes zaten ayrı bir dert ne olacak bu çocuk diye diye iyice psikolojimi bozuyordular dr gittim tahlil yaptırdım. Dr zamanla alışacak dedi vitamin destek kullandık. Onu da bıraktım artık istediğini yiyor ileride umarım yemek seçme huyu biter diye bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…