• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın uyku sorunu

Rehberlikle mutlaka paylaşın bu durumu. Hem bilgileri olsun, gerekirse sınıf/okul çapında önlemler alınır hem de sizi daha doğru yönlendirirler. Yeğenimi de siren kafayla korkutmuşlar bu şekilde. O da eve gelip kardeşini doldurmuş, beş yaşında çocuk görmediği, ne olduğunu bilmediği şeyden korkuyor. Allah kolaylık versin
Aslinda evet rehberlik ile konusmak iyi bi fikir ama artik okul kapaniyor diye okulda bulamiyorum onu hocamiza dedim tlf nunu veriyim dedi ama ben yuz yuze konusmak istiyordum. Hatta öğretmenimiz evet dedi uyariyarim ama konusuyorlar diye. Ama evet rehberlikciyle konusucam muhakkak sağ oluj🙏🏻😔

Konunuzu okuyunca inanın kızınız için ve sizin için çok üzüldüm :KK43: Aklıma ilginç bir şekilde eskiden çok izlediğimiz sevimli hayalet Casper geldi. Ben de korkardım ama o çizgi film bir nebze “belki de bu hayalet Casper’dır” diye düşündürür, rahatlatırdı. Acaba kızınız için de etkili olur mu bilemedim. Yani bu raddede profesyonel destek almak çok daha iyi olacaktır, bizim verdiğimiz tavsiyeler pek etkili olmayabilir. Kolaylıklar diliyorum :KK43:
Cok ama cok tesekkur ederim yorumunuz icin😔 o kadar uzuluyorum ki anlatamam. Zaten bi desteğe muhakkak basvurucaz ama o ana kadar ben yinede biseyler belki yapabilirim yasayanlar varsa bi akil alabilirim kizima desteğimi arttirabilir cesitlendirebilirim diye dusundum. Sağ olun🙏🏻❤️

Aslinda evet rehberlik ile konusmak iyi bi fikir ama artik okul kapaniyor diye okulda bulamiyorum onu hocamiza dedim tlf nunu veriyim dedi ama ben yuz yuze konusmak istiyordum. Hatta öğretmenimiz evet dedi uyariyarim ama konusuyorlar diye. Ama evet rehberlikciyle konusucam muhakkak sağ oluj🙏🏻😔
Öğretmeni uyarırsa daha çok yapabilirler çocuklar bu yaşlarda çok gaddar olabiliyorlar. En iyi yaklaşımı rehber öğretmen gösterecektir ya da size ve öğretmenine fikir verecektir. Ama yazın mümkün olduğunca o çocuklarla görüştürmeyin derim. Sizin ve bir psikoloğun desteğiyle de umarım bu yaz bunu aşarsınız 🙂

Kızlar merhaba. Lütfen bana bir akıl verin. Kızım 8 yasinda ve halen odasına kendi kendine geçip uyuyamıyor. Arkadaşlarının anlattığı (korku filmleri izletilen cocukların anlattıklari ozellikle 😡) Kızımı çok etkilemiş kafasından atamıyor. Bu yaşta o cocuklara korku filmleri izleten ebeveynlere cok kızıyorum bu yüzden. Inanın gece 2 lere 3 lere kadar uyumuyor ve ben de yaninda saatlerce oturmaktan helak oluyorum. Kızıma kıyamıyorum onunla konusuyorum rahatlatmaya calisiyorum ama yok. Yanimda ayrilma anne diyor örneğin saat 3 te uyuyunca 1 saat sonra bakiyorum yanimiza geliyor odamıza. Ben kızımın bunu aşmasına nasıl yardimci olabilirim. Yani bu süreç başta kızımı sonra da beni derinden etkiliyor. Lütfen bana bi akıl verin kızlar.
Benim erkek kardeşimde de bu sorun olmuştu, sinemaya aksiyon filmi izlemeye gitmişlerdi sınıf arkadaşlarıyla ilkokuldayken, ama filmden önce şeytan filminin fragmanını göstermişler , neredeyse 1 yıl uğraştık. Kapılar açık, ışıklar açık yattığı halde kapının dibinde ağlardı ben korkuyorum diye. Banyoya girince bile babam kapının önünde beklerdi , banyodan onunla konuşurdu kardeşim. İlaç da denedik ama ilacın tan etkileri oldu , sonra yavaş yavaş düzeldi. Şimdi çok seçiyor korku filmlerini , testere filmlerinin hastası.

Onun ne oldugunu bilmiyorum ama arastiricam sağ olun🙏🏻
buradan bilgi alabilirsiniz, recete gerekmiyor bildigim kadariyla

Öğretmeni uyarırsa daha çok yapabilirler çocuklar bu yaşlarda çok gaddar olabiliyorlar. En iyi yaklaşımı rehber öğretmen gösterecektir ya da size ve öğretmenine fikir verecektir. Ama yazın mümkün olduğunca o çocuklarla görüştürmeyin derim. Sizin ve bir psikoloğun desteğiyle de umarım bu yaz bunu aşarsınız 🙂
Evet yapmayin kendinizi de arkadaslarinizi da korkutmayin dedikce azitiyorlarmis. Yaz boyu hic biriyle kesinlikle görüşmicek ve dönem basi rehberlikciyle görüsücem o daha net bilgi verir cocuklara dediğiniz gibi. Bugün biraz daha konustum onunla anne bu aksam denicem simdi dedi bakalim ne olacak

Evet yapmayin kendinizi de arkadaslarinizi da korkutmayin dedikce azitiyorlarmis. Yaz boyu hic biriyle kesinlikle görüşmicek ve dönem basi rehberlikciyle görüsücem o daha net bilgi verir cocuklara dediğiniz gibi. Bugün biraz daha konustum onunla anne bu aksam denicem simdi dedi
Benim erkek kardeşimde de bu sorun olmuştu, sinemaya aksiyon filmi izlemeye gitmişlerdi sınıf arkadaşlarıyla ilkokuldayken, ama filmden önce şeytan filminin fragmanını göstermişler , neredeyse 1 yıl uğraştık. Kapılar açık, ışıklar açık yattığı halde kapının dibinde ağlardı ben korkuyorum diye. Banyoya girince bile babam kapının önünde beklerdi , banyodan onunla konuşurdu kardeşim. İlaç da denedik ama ilacın tan etkileri oldu , sonra yavaş yavaş düzeldi. Şimdi çok seçiyor korku filmlerini , testere filmlerinin hastası.
Ayy cok kotü olmuş evet kızımda bazen lavabodayken anne kapinin önündr dur der. Yaa kalbimdr kalıyor

Evet yapmayin kendinizi de arkadaslarinizi da korkutmayin dedikce azitiyorlarmis. Yaz boyu hic biriyle kesinlikle görüşmicek ve dönem basi rehberlikciyle görüsücem o daha net bilgi verir cocuklara dediğiniz gibi. Bugün biraz daha konustum onunla anne bu aksam denicem simdi dedi

Ayy cok kotü olmuş evet kızımda bazen lavabodayken anne kapinin önündr dur der. Yaa kalbimdr kalıyor
Zamanla geçecek, merak etmeyin. Siz yanında olduğunuzu ve destek olduğunuzu hissettirin yeter.

Zamanla geçecek, merak etmeyin. Siz yanında olduğunuzu ve destek olduğunuzu hissettirin yeter.
Her zaman destekçisiyim kızimın bunu hep bilir ve senin gibi mükemmel bi anne dünyada yok der 🥰 mutluluğumun tek kaynağı yavrum zaten. Simdi baktim denemeler olmadi yaninda bekledim yine, huzurla uykusuna dalsın daha fazla gec olmadan uykusunu alsin istedim. Yine de cabalamaya devam edicem elimden geldiğince. Tesekkur ederim desteğiniz için🙏🏻

Back