- 24 Ocak 2022
- 298
- 120
- 53
- Konu Sahibi Renkliruyalar88
-
Yorumunuz icin tesekkur ederimPsikolog dışında öneri gelmedi aklıma.
Yorumunuz icin tesekkur ederim belki ben biseyler yapabilirim diye isteBu ancak çocuk ve ergen psikiyatristi ile aşılabilecek bir sorun. Siz kendiniz çözemezsiniz.
Mesela halka filmini izlemiş bi cocuk samara karakteri var orda bilmem bilir misiniz baya korkunç resmen tarif etmişler iste korku filmi karakterleriyle kovalamislar resmini yapip gostermisler filmdeki insanlarin ölümlerini anlatmislar yani cidden anlamiyorum nasil bisey bu ben bu yasta izleyemiyorum cocuklara nasil izletiyorlar. Kızımı mahfetti bu durum. Ben de belki iyi gelir diye korkularini azaltmak icin abartisiz soyluyorum her aksam yatağa girmeden konusurum ona bisey olmayacagini bu seylerin asla gercek olmadigini ve guvende olduğunu soylerim ama işe yaramiyor cok uzuluyorumNasil bir korku islemisler ki cocuga yani neyden korkuyor, ne ola bilir diyor. Daha çok o yonde korkularini azaltin konuşun anlatin olmadi destek alin , korku cok kotu bende cok korkardim kuccuken ayy
Lütfen doktora götürün. Ben öğretmenim. Inanin kendiniz çözemezsiniz bunu. Sizin yapabileceğiniz tek şey onu anlamaya ve yardımcı olmaya çalışmak . Geri kalan her bilinçsiz adım işleri zora sokabilir.Yorumunuz icin tesekkur ederim belki ben biseyler yapabilirim diye iste
Bulunduğum yer imkansizliklar yeri resmen o yuzden sordum ama haklisiniz en kisa surede onu goturucem tesekkur ederimLütfen doktora götürün. Ben öğretmenim. Inanin kendiniz çözemezsiniz bunu. Sizin yapabileceğiniz tek şey onu anlamaya ve yardımcı olmaya çalışmak . Geri kalan her bilinçsiz adım işleri zora sokabilir.
Hemen randevu alıp doktora götürün.
Evet gercekten cok uzuluyorum boyle olmasina kiyamiyorum ne yapacagımi sasiriyorumBenim kızım da 8 yaşına kadar böyle yaptı.
Gece asla odasında yatmaz istemezdi,sürekli ağlardı,yanımıza gelirdi,uyumazdi.
Bende kıyamazdım tabii ya yanına yatardım ya yanımıza alırdım.
En sonunda eşim artık büyüdü diye söylenmeye başlayınca sürekli konuştuk birde odasında değil de salonda yatırmaya başladık.
Salon da korkmadi ama bizim durumumuzda korku filmi falan yoktu.
Gece 3 çok geç 8 yaşındaki çocuk için onu da düzenlemek gerek.
Haklısinız sanirim yapacak baska bisey yok en kisa surede goturucem kızımi. Umarim bu durumu hemen atlatıp rahatlar yavrum10 yaşında çocuklar ailesiyle oturup squid game izliyor, pubg oynuyor.
Uzak tutamayacağız çocukları, ailede görmese dış çevrede görecek.
Çocuk psikoloğuyla nasıl baş edeceğinizi konuşmalısınız.
Rehberlikle mutlaka paylaşın bu durumu. Hem bilgileri olsun, gerekirse sınıf/okul çapında önlemler alınır hem de sizi daha doğru yönlendirirler. Yeğenimi de siren kafayla korkutmuşlar bu şekilde. O da eve gelip kardeşini doldurmuş, beş yaşında çocuk görmediği, ne olduğunu bilmediği şeyden korkuyor. Allah kolaylık versinKızlar merhaba. Lütfen bana bir akıl verin. Kızım 8 yasinda ve halen odasına kendi kendine geçip uyuyamıyor. Arkadaşlarının anlattığı (korku filmleri izletilen cocukların anlattıklari ozellikle) Kızımı çok etkilemiş kafasından atamıyor. Bu yaşta o cocuklara korku filmleri izleten ebeveynlere cok kızıyorum bu yüzden. Inanın gece 2 lere 3 lere kadar uyumuyor ve ben de yaninda saatlerce oturmaktan helak oluyorum. Kızıma kıyamıyorum onunla konusuyorum rahatlatmaya calisiyorum ama yok. Yanimda ayrilma anne diyor örneğin saat 3 te uyuyunca 1 saat sonra bakiyorum yanimiza geliyor odamıza. Ben kızımın bunu aşmasına nasıl yardimci olabilirim. Yani bu süreç başta kızımı sonra da beni derinden etkiliyor. Lütfen bana bi akıl verin kızlar.
Vantilatör sesi gercekten cok iyi bi fikir sağ olun. Gece lambası var odasinda cunku ise yaramamisti o ama bunu denicemCocukken bende cok korkardim. O zamanlar tv de her telden program vardi. Benimkini tamamen bilincsizce, tesadufen şöyle aşmıştık. Bir yaz gunu cok sicakti odama vantilatör koydular, o ses benim uykuya dalmami kolaylaştırdı. Bir sure sonra korku falan kalmadi. O ses zaten korktugum seye odaklanmami engelliyordu. Bu tip ses cikaran bir alet/oyuncak kullanabilirsiniz. Birde gece lambasi tavsiye ederim
Oncelikle yorumunuz icin cok ama cok tesekkur ederim. Kamere arkasini biliyor dualar da biliyor hatta diyor anne biliyorum gercek degiller ama iste yine de korkuyorum. Diyorum bak odanda 3 tane kur an var onlar korur. Diyor ki evet biliyorum ama yine de korkuyorum. Yani farkinda her seyin ama engel olamadigi bi ürpermesi var. Son dediğiniz de denenebilir yanı kızıma yardimci olabileceğim her yola başvuruyorum cunku cok uzuluyorumBence filmlerin arka plan çekimlerini izletmek çok faydalı olabilir. Makyaj yapılırken, efektler konulurken falan. Bilgisayarlarla neler yapılabileceğini görür çocuk.
Anlatmak başka kendi gözüyle görmesi başka olur. Çok korkunç karakterin aslında insan olduğunu, böyle şeylerin olmadığını kendi anlar. Ayrıca kızınıza kendini güvende hissedecek birşeyler de öğretebilirsiniz. İnancınıza göre dua olur, muska olur, tılsım olur, herhangi bir nesne olur. Bu şekilde yaparsan sabaha kadar korunursun gibi bir telkinle bu dönemi geçirebilirsiniz. Bu ikiside işe yaramazsa o zaman psikolog deneyebilirsiniz bence. Benim kuzenin ortanca kız deli gibi canavarlardan korkuyordu. Başedemediler. Canavar spreyi yaptılar. Şişeye canavar kovucu falan yazdılar , şekilli mekilli, içine su ve lavanta yağı koydular. Yatmadan 3 kere sıkıp bütün canavarları kovuyorlardı, sonra mis gibi uyuyordu. Şimdi 12 yaşında gülüyorlar o zamanlara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?