Çocuk Hastalıkları Kızımın tüm vucudu kaşınıyor başına gelenlerden çözüm önerileri rica ediyorum

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

hayaller-2030

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2015
46
11
5 yaşında kızım var son 3-4 aydır tüm vücudu kaşınıyor. Kan ve alerji tahlilleri yapıldı bir sorun çıkmadı. Deterjanı ve şampuanını değiştirdim yine aynı. Bittim sabunu diye bir şeyden bahsettiler vücuttaki kaşıntılara iyi geliyormuş acaba başına gelen var mı? Önerilerinize ihtiyacım var kızım çok rahatsız oluyor. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim

Hayır sadece bilindik bir şampuan verdi

ama yani en azından kaşıntıyı unutturacak bir şeyler vermesi lazım

zaten çocuk onu çok rahatsız eder kaşınmak

kaşırken de tahriş eder

siz olağan nemlendirici kremlerden sürün

mesela kolunun sadece bir bölgesine

eğer orası kaşınmazsa kurumuştur cildi deyip nemlendirici sürersiniz

biz o sabun ve şampuanlar ile cildin doğal dengesini bozuyoruz

bir de sık yıkıyorsanız yıkamayın

kirlensin cildi biraz kendisi için yağ üretsin

çok geçmiş olsun

ama yani en azından kaşıntıyı unutturacak bir şeyler vermesi lazım

zaten çocuk onu çok rahatsız eder kaşınmak

kaşırken de tahriş eder

siz olağan nemlendirici kremlerden sürün

mesela kolunun sadece bir bölgesine

eğer orası kaşınmazsa kurumuştur cildi deyip nemlendirici sürersiniz

biz o sabun ve şampuanlar ile cildin doğal dengesini bozuyoruz

bir de sık yıkıyorsanız yıkamayın

kirlensin cildi biraz kendisi için yağ üretsin

çok geçmiş olsun
Sık yıkamıyorum. Cildinde döküntü kizariklik pullanmada yok 😞

Benim de çocukluğumdan beri her yerim kaşınıyor. Doktor vucüd losyonu kullanmamı söylüyordu her seferinde. Allerji bende de çıkmıyor ama belki belli şeylere alerji değilde hassasiyetim olabilirmiş diyorlar.
Cilt sorunlarımdan dolayı okadar doktora gittim ve hiç kimse çözüm bulamadığı için doktorların pek bilgisi olduğuna inanmıyorum. En fazla deneme tahtası olarak kullanıyorlar

Benim de çocukluğumdan beri her yerim kaşınıyor. Doktor vucüd losyonu kullanmamı söylüyordu her seferinde. Allerji bende de çıkmıyor ama belki belli şeylere alerji değilde hassasiyetim olabilirmiş diyorlar.
Cilt sorunlarımdan dolayı okadar doktora gittim ve hiç kimse çözüm bulamadığı için doktorların pek bilgisi olduğuna inanmıyorum. En fazla deneme tahtası olarak kullanıyorlar
Malesef kızımida goturmedigim yer kalmadı 😞

Çamaşır deterjanını değiştirdinizmi ve yumuşatıcı kullanıyormusunuz? Bu arada asitli yiyeceklerden bi süre uzak tutabilirseniz domates mandalina portakal vb gibi bunlarda hassasiyet yapabilir ayrıca kabuklu kuruyemişlerde aynı şekilde kaşıntı olarak tepki verebiliyor vücut

Çamaşır deterjanını değiştirdinizmi ve yumuşatıcı kullanıyormusunuz? Bu arada asitli yiyeceklerden bi süre uzak tutabilirseniz domates mandalina portakal vb gibi bunlarda hassasiyet yapabilir ayrıca kabuklu kuruyemişlerde aynı şekilde kaşıntı olarak tepki verebiliyor vücut
Yumuşatıcı kullanmıyorum deterjanı değiştirdim .Görünürde alerjik bişey yok ama anlamadım gitti

Sürekli tükettiği yiyecekleri gözden geçirin.
Eliminasyon uygulayın.
Mesela benim ve babamın domatese hassasiyetimiz var, yediğimiz zaman el ve ayakta kaşıntı oluyor.
Bu kızınızda farklı bir gıdadan olabilir.

Aynı sorun bende de var.

Ürtiker(kurdeşen) teşhisi kondu . Kumaş deyse, sıkı bir pantolon giysem, bazen durup dururken bütün vücudum kızarıyor, kaşınıyor. Sebebini bilmiyorum stres olabilir.

Kaşıntılarım dayanılmaz olduğunda kullandığım bir ilaç var ama daimi bir çözüm bulamadık.

Kasintidan baska bir belirti yoksa o kadar cok sey olabilir ki...
Yedikleri
Kiyafetleri
Varsa temas halinde oldugu hayvan
Ya da evdeki hasere
Battaniyesi yorgani yastigi
Havadaki halidaki myte
En son hicbir sebep bulunamazsa psikolojik olabilir
Yakin zamanda onu etkileyecek bir sey yasadi mi?
Hepsini gozden gecirmeniz lazim..
Gecmis olsun

Aynısı banada oluyor. 7 ay önce başladı durduk yere yüzüm hariç bacaklarım belim ve sırt bölgem aşırı derece kasınmaya başladı o dönem cok çiçekle ugrastım belki alerjim vardır dedim 2 hafta çiçeklere yaklaşmadım ama kaşıntım hala devam etti. Sadece kızarıyor kabarma yok. Korona yüzünden doktorada gidemedim şimdilik alerji ilacı içiyorum 4 günde bir o beni rahatlatıyor. Cidden sinir bozucu korona bitsede hastaneye gitsem diye 4 gözle beklıyorum

Sürekli tükettiği yiyecekleri gözden geçirin.
Eliminasyon uygulayın.
Mesela benim ve babamın domatese hassasiyetimiz var, yediğimiz zaman el ve ayakta kaşıntı oluyor.
Bu kızınızda farklı bir gıdadan olabilir.
dikkat edeceğim çok teşekkür ederim
Kasintidan baska bir belirti yoksa o kadar cok sey olabilir ki...
Yedikleri
Kiyafetleri
Varsa temas halinde oldugu hayvan
Ya da evdeki hasere
Battaniyesi yorgani yastigi
Havadaki halidaki myte
En son hicbir sebep bulunamazsa psikolojik olabilir
Yakin zamanda onu etkileyecek bir sey yasadi mi?
Hepsini gozden gecirmeniz lazim..
Gecmis olsun
son 3 aydır gözlemlediğim tek şey bir an sampuanını değiştirmiştim ondan sonra başladı tekrar eskiye döndük ama değişen bişey olmadı.Diğer seçenekleri ekarte ettim diyebilirim

Aynısı banada oluyor. 7 ay önce başladı durduk yere yüzüm hariç bacaklarım belim ve sırt bölgem aşırı derece kasınmaya başladı o dönem cok çiçekle ugrastım belki alerjim vardır dedim 2 hafta çiçeklere yaklaşmadım ama kaşıntım hala devam etti. Sadece kızarıyor kabarma yok. Korona yüzünden doktorada gidemedim şimdilik alerji ilacı içiyorum 4 günde bir o beni rahatlatıyor. Cidden sinir bozucu korona bitsede hastaneye gitsem diye 4 gözle beklıyorum
çok geçmiş olsun :KK43:

X