Kızımın odasını ayırmak

Sizinki ne durumda su siralar? Sizin bebeginizi disipline etme düşüncesi altinda uyumak istememesine ragmen uyutmaya calistiginizi dusunuyorum ben. "Zorla uyutmak" 19 da yatacakmis da 2 saat uğraşacakmis da... Her bebek bir degil. Baska kullanicilara cemkirmissiniz de ben de sizin bu ayranini görmeyip millete akıl fiskirtir halinizden aşırı irite oluyorum artik.

Ben ayranımı görüyorum merak etmeyin....
Takip etmeyin mesela.
Okumayın.
Böylece irreti de olmazsınız.

“Anneler, çocuklarını iki tam yıl boyunca emzirirler; bu hüküm, emzirmeyi tamamlamak isteyenler içindir. Annelerin yiyeceği ve giyeceği, babanın gücüne göre ve örf ve âdete uygun şekilde baba üzerine bir borçtur. Kimse gücünden fazlasıyla mükellef tutulmaz. Ne bir anne, çocuğu sebebiyle; ne de bir baba, çocuğu sebebiyle üzerine düşenden fazlasıyla mükellef tutulup da zarara sokulmasın. Babanın ölümü ile ona vâris olan kimse de, babanın bu husustaki vazifesiyle mükelleftir. Eğer anne ile baba aralarında istişare ederek karşılıklı rızâ ile çocuğu iki seneden önce sütten kesmek isterlerse, onlara bir günah yoktur. Eğer çocuğunuzu süt anneye emzirtmek isterseniz, emzirme ücretini örfe uygun şekilde verdiğiniz takdirde, üzerinize bir günah yoktur. Allah’tan korkun ve bilin ki, Allah bütün yaptıklarınızı hakkıyla görür.”1

“Biz insana, anne ve babasına iyilik etmesini emrettik. Annesi onu zaaftan zaafa düşerek taşıdı. Sütten kesilmesi de iki yıl sürdü. Bana, annene ve babana şükret; dönüşün ancak banadır, dedik.”2

yani böyle bir ayetin mealini, günaha harama nasıl bağladınız gerçekten ben şokinngg :skandal:

Bunun için mümkünse, gerek kız, gerekse erkek İmam-ı Âzam'ın içtihadına göre otuz ayı geçirmemeli. Ancak çocuğun beslenme problemi varsa, uzatılmasında da bir mahzur bulunmamaktadır.

Dipnotlar:

1. Bakara, 2/233.
2. Lokman, 31/14.
3. Ahkaf, 46/15.
4. İbni Arabî, Ahkâmü’l-Kur’ân, 1/202.

Selam ve dua ile...

* 30 ayı geçmemeli deseniz okey, ama günah, haram kısmı gerçekten ilginçç.
1 kez daha şokinggg:skandal:
Kiz cocuklari 2 sene
Erkek cocukları 2bucuk senedir

Siz allah olmadığınıza gore bunu o kadar kesinlikle bilemezsiniz. Dolayısı ile öyle olduğunu duydum, gerek yok vs gibi sözlerle ifade etmek yerine kesinlikle demeniz yersizdir.
Bakara 233
Ahkaf15
Bu iki ayeti okuyun lütfen
Arkadaş Allah değil kabul söyleme şekli de yanlış kesin bir dille yasak bildirmek uygun değil bir şekilde bildirmek uygun değil
İnanıyorsanız eğer araştırmanızı tavsiye ediyorum
Konuyla ilgili olarakta oda ayırmayla memeden kesmeyi aynı anda yapmayın bebeğiniz güven sorunu Yaşar

Acilinden bir uyku rutini yapın ve direkt ilk günden yatağına yatırın.
En geç saat 19 da yatağında olsun.
İlk gün uyuması 2 saati bulabilir.
İlk 3 4 gün sabır ya Rab diye haykırırsınız yüksek ihtimal ama en fazla 1 haftaya alışır.
Saat 19da yatakta bacım sen ne yaptın oyle çocuk varsa bana gönder ne olur gece 2den 1 den önce yatmıyor

🤦🏻‍♀️
Ne diyeyim bilemedim.
Ben doğal akışında olan şeylerde, haram günah sorgulamasını anlamıyorum.. bebek bu emer, elbette de bırakır, eger 3-4 yasa kadar geldiyse zaten bir garipser insan da, bir yanlışlık var der

2-2.5 yaşında konusmaya baslar, o tatli zamanlarinda biraz piskinlige de vurur cocuk, dillenir falan, yavas yavas birakilir.

Bunda bile ayrı gayri yoruma ihtiyaç neden duyulur bilemedim

din fıtrat üzeredir demişler.. özünü bozmazsan, bir seyler yanlış gittiğinde anlarsın, yada cozum bulamadin, bilgiye erisemedin, icine sinen neyse odur🤷🏻‍♀️

Haramdan korkarım elbette ama haram olmayana haram demekten daha cok korkarim.

Cübbeli Night diye din kursam, internet alemine salsam yorumlarımı, kaç kişi takılır peşime acaba?

Neyse, konu sahibi; memeden kesme ile oda ayırma işini aynı anda yapmayın, zorlanır yavrucak.
Yanına taşınırsanız da bu kez, bir de geri yatağınıza dönmeniz kısmında süreç gerekecek. Uyuyana kadar yanında kalarak, sonra kapıdan kontrol ederek, masalıydı öpücüğüydü, oyunuydu alıştırırsınız.

Elinde telefon var araştir
arastirmama gerek yok 16 yasimdan beridir kuranikerim tefsir hadis.... ic iceyim asla haramdir diye bir sey duymadim.
kuranikerimde bebegin 30 aylik olana dek emizrilir diyor daha emzirrsen haramdir demiyor ondan oncede kesmende bir beis yoktur diyor..
insanin cocugunu emzirmesi neden haram olsun.bunu bana kanitlamanizi istiyorum gerek dini gerek tibbi yonden aciklayin o zaman ac bak ac bak kuranda yaziyor diyosun herkes ne kadar emzirilmesi gerektigini biliyor.neden haram ?

Hayır 233.ayet dediniz açtım ve tamamını kopyaladım buraya yapıştırdım. Siz çocuğunuzu 2 yıldan sonra yorulup yada uykusuz kalıp sebebiniz her ne ise kendi isteğinizle bıraktırmak istiyorsanız bu sizin seçiminizdir. Ama buna dini alet edip vay efendim haramdır deyip onun arkasına saklanıp yapmayın. Bu zihniyetiniz ve dini anlama biçiminiz sizi yorar. Din hakkında çokta konuşmak istemiyorum ama dayanamıyorum sizin gibi bağnaz bir şekilde dinimizi kendine göre yorumlayıp ahkam kesen insanlara.
Hayır haram nerde yazıyormuş onu bı söylesin...
Ben ayete baktım haram yazmıyor ki...
Ben kişisel tercih olarak da yorumlayabilirim.
Sütü olan rahatsız olmayan neden emzirmesin ki.

“Anneler, çocuklarını iki tam yıl boyunca emzirirler; bu hüküm, emzirmeyi tamamlamak isteyenler içindir. Annelerin yiyeceği ve giyeceği, babanın gücüne göre ve örf ve âdete uygun şekilde baba üzerine bir borçtur. Kimse gücünden fazlasıyla mükellef tutulmaz. Ne bir anne, çocuğu sebebiyle; ne de bir baba, çocuğu sebebiyle üzerine düşenden fazlasıyla mükellef tutulup da zarara sokulmasın. Babanın ölümü ile ona vâris olan kimse de, babanın bu husustaki vazifesiyle mükelleftir. Eğer anne ile baba aralarında istişare ederek karşılıklı rızâ ile çocuğu iki seneden önce sütten kesmek isterlerse, onlara bir günah yoktur. Eğer çocuğunuzu süt anneye emzirtmek isterseniz, emzirme ücretini örfe uygun şekilde verdiğiniz takdirde, üzerinize bir günah yoktur. Allah’tan korkun ve bilin ki, Allah bütün yaptıklarınızı hakkıyla görür.”1

“Biz insana, anne ve babasına iyilik etmesini emrettik. Annesi onu zaaftan zaafa düşerek taşıdı. Sütten kesilmesi de iki yıl sürdü. Bana, annene ve babana şükret; dönüşün ancak banadır, dedik.”2

yani böyle bir ayetin mealini, günaha harama nasıl bağladınız gerçekten ben şokinngg :skandal:

Bunun için mümkünse, gerek kız, gerekse erkek İmam-ı Âzam'ın içtihadına göre otuz ayı geçirmemeli. Ancak çocuğun beslenme problemi varsa, uzatılmasında da bir mahzur bulunmamaktadır.

Dipnotlar:

1. Bakara, 2/233.
2. Lokman, 31/14.
3. Ahkaf, 46/15.
4. İbni Arabî, Ahkâmü’l-Kur’ân, 1/202.

Selam ve dua ile...

* 30 ayı geçmemeli deseniz okey, ama günah, haram kısmı gerçekten ilginçç.
1 kez daha şokinggg:skandal:
Şokingg :D 💕💕

Bakara 233
Ahkaf15
Bu iki ayeti okuyun lütfen
Arkadaş Allah değil kabul söyleme şekli de yanlış kesin bir dille yasak bildirmek uygun değil bir şekilde bildirmek uygun değil
İnanıyorsanız eğer araştırmanızı tavsiye ediyorum
Konuyla ilgili olarakta oda ayırmayla memeden kesmeyi aynı anda yapmayın bebeğiniz güven sorunu Yaşar
İnanan bir insanim iki ayeti de okudum. 2 yıl süre ile emzirmenin önemini vurguluyor. Anne ve baba anlasirsa öncesinde sütten kesmekte zarar yoktur diyor. Daha fazlası haramdır demiyor. En uygun olan belirtilmis. Dolayısı ile evet benim yazdığım gibi sizin de anladığınız gibi haramdir diye kesinlik belirtmek yanlistir.

İnanan bir insanim iki ayeti de okudum. 2 yıl süre ile emzirmenin önemini vurguluyor. Anne ve baba anlasirsa öncesinde sütten kesmekte zarar yoktur diyor. Daha fazlası haramdır demiyor. En uygun olan belirtilmis. Dolayısı ile evet benim yazdığım gibi sizin de anladığınız gibi haramdir diye kesinlik belirtmek yanlistir.
Ayetten kesinlik olarak ne anladığınız mezhebinize göre değişir en uygun kafanıza yatanı uygulayın

Back