- 2 Ağustos 2013
- 35.792
- 110.735
- 798
O ayetten haram olduğunu nasıl çıkardınız pes vallaBakara suresi
233.ayeti bi araştirin
Ban yiyebilirim ama yinede söylemek istiyorum
2 seneden sonra bebeği emzirmek kesinlikle haramdır
Bi araştırım derim
Okudğum bir kitapta öyle yapmıştı biri çocugu alışana kadarMerhaba kızlar; bir sorunum var, kızım iki yaşında olacak bu ay içinde park yatağını kaldırıp ona yeni bi yatak aldım ama henüz orda yatamıyır çünkü yatak kendi odasında ve ben henüz odaları ayırmaya hazır değilim çünkü kızım gece meme için çok uyanıyor ve kıpır kıpır yatıyor. Şuan için onun yatağını babası kullanıyor kızım da bnmle yatıyor. Şimdi ben kızımı memeden ayırıp kendi yatağına geçirip eşimi de artık refaha kavuşturmak istiyorum ama nasıl yapmalıyım bana fikir verir misiniz? Kızımın odasına bi yer yatağı alıp bi ay kadar onunla mı yatsam acaba diyorum? Konu taşınır belki bilemiyorum
Haram mı? Hangi kitapta yazıyor? Kuran da yazıyor mu?Ban yiyebilirim ama yinede söylemek istiyorum
Bi araştırım derim
Uydurmasanız mi acaba?
Iki yaşına kadar emzirmek tavsiye edilir, iki yaşına gelir gelmez haram mi oluyor?
Gerçekten bu kadar merhametsiz bir yaklaşım olabileceğine inanacak kadar uzak misiniz dinden?
Ne kadar yakınında olacağınız tercihiniz ama ona buna haram demeyin bilmeden.
“Anneler, çocuklarını iki tam yıl boyunca emzirirler; bu hüküm, emzirmeyi tamamlamak isteyenler içindir. Annelerin yiyeceği ve giyeceği, babanın gücüne göre ve örf ve âdete uygun şekilde baba üzerine bir borçtur. Kimse gücünden fazlasıyla mükellef tutulmaz. Ne bir anne, çocuğu sebebiyle; ne de bir baba, çocuğu sebebiyle üzerine düşenden fazlasıyla mükellef tutulup da zarara sokulmasın. Babanın ölümü ile ona vâris olan kimse de, babanın bu husustaki vazifesiyle mükelleftir. Eğer anne ile baba aralarında istişare ederek karşılıklı rızâ ile çocuğu iki seneden önce sütten kesmek isterlerse, onlara bir günah yoktur. Eğer çocuğunuzu süt anneye emzirtmek isterseniz, emzirme ücretini örfe uygun şekilde verdiğiniz takdirde, üzerinize bir günah yoktur. Allah’tan korkun ve bilin ki, Allah bütün yaptıklarınızı hakkıyla görür.”1Evet din bağnazlıktir
Bebegim daha 6 aylık
yorulup birakmak istedimi yazmişsiniz
Carpıtmayın lütfen
3-5 aylık bir bebek ile 2 yaşında bir çocugu nasıl bir tutabiliyoruz ?Acilinden bir uyku rutini yapın ve direkt ilk günden yatağına yatırın.
En geç saat 19 da yatağında olsun.
İlk gün uyuması 2 saati bulabilir.
İlk 3 4 gün sabır ya Rab diye haykırırsınız yüksek ihtimal ama en fazla 1 haftaya alışır.
Kesinlikle çok yanlış bir yonlendirme.3-5 aylık bir bebek ile 2 yaşında bir çocugu nasıl bir tutabiliyoruz ?
5 aylık bir çocugu akşam 7de yatağına yatırabilirsiniz belki okey. Ama 2 yasında özellikle tam deli çağında ki cocugu akşam 7de yatağa yatırdığınız zaman bunu başardığınız zaman bence birdaha konuşalım.
ki kezaa her çocugun karakteri bir değil. Yanlış bir yönlendirme
Çok merak ettim nerde yazıyor bu? Hani hangi ayette yani? Malum harami helâli biz kafamıza göre belirleyemiyoruz..Ban yiyebilirim ama yinede söylemek istiyorum
Bi araştırım derim
Hoca(!) yorumları Turuncu onlar ya... Fıkhi yorumlar olarak türlü türlü geçiyor.
Kız-erkek çocuk ayırılıp süreler bile verilmiş.
Gerçi, "Nasıl sevişilmeli" ye kadar yorumlayıp "Şöyle şu günde şu şekil şeaparsanız, çocuğunuzun şöyle doğma olasılığı artar" diye yazılanları okuduktan sonra... Aah ah...
Benim oğlum 2 yaşında ve en başından beri saat 20:00 civarında uyuyor. Yani aslında bu mümkün. Çevremde bir sürü örneği de var. Ama elbette bu sonradan kazandırılması zor bir alışkanlık. Çocuklar neye alışırlarsa öyle devam ederler. 2 yaşına kadar geç saatlerde uyumuş bir çocuğu birden bire erken saatte uyutamazsınız. Her çocuğun karakterinin farklı olduğu düşüncesine de katılıyorum. Maalesef her çocuk erkenden kuzu kuzu uyuyamıyor. Hepimiz birbirimizden farklıyız. Çocuklar da öyle.3-5 aylık bir bebek ile 2 yaşında bir çocugu nasıl bir tutabiliyoruz ?
5 aylık bir çocugu akşam 7de yatağına yatırabilirsiniz belki okey. Ama 2 yasında özellikle tam deli çağında ki cocugu akşam 7de yatağa yatırdığınız zaman bunu başardığınız zaman bence birdaha konuşalım.
ki kezaa her çocugun karakteri bir değil. Yanlış bir yönlendirme
Sizinki ne durumda su siralar? Sizin bebeginizi disipline etme düşüncesi altinda uyumak istememesine ragmen uyutmaya calistiginizi dusunuyorum ben. "Zorla uyutmak" 19 da yatacakmis da 2 saat uğraşacakmis da... Her bebek bir degil. Baska kullanicilara cemkirmissiniz de ben de sizin bu ayranini görmeyip millete akıl fiskirtir halinizden aşırı irite oluyorum artik.Acilinden bir uyku rutini yapın ve direkt ilk günden yatağına yatırın.
En geç saat 19 da yatağında olsun.
İlk gün uyuması 2 saati bulabilir.
İlk 3 4 gün sabır ya Rab diye haykırırsınız yüksek ihtimal ama en fazla 1 haftaya alışır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?