Kızımın odasını ayırmak

Odasını ayırmakta biraz geç kalmışsınız sanki. Ben 5 aylıkken ayırdım şuan 1 yaşında gece emmek istediğinde odasına gidip odasında emziriyorum. Sık uyandığı geceler yanına git gel zor oluyor belki ama en azından bebeğin düzeni oluyor. Memeden kesmeden önce odasına alıştırın derim ben tabi karar yine sizin.

Canım aslında biraz geç kalmışsın odaları ayırmak konusunda. Çalışan bir anneysen çocuğunla daha fazla zaman geçirmek için yapılabilir. Ama değilsen daha önce oda ayırmakta fayda var. Çünkü aslında çok kolay olan bu süreç zaman ilerleyince zor bir hale geliyor. Ben 8aylıkken sanki zaten hep ayrı yatıyormuşcasına bir kolaylıkla ayırmıştım odasını.

Senin yapman gereken gece emzirmesini bıraktırmak aslında. Gece emzirmesini bırakınca senin de çocuğunun da uyku kalitesi artacaktır. Ama aynı odada bunu yapmak çok zor. Ben gece emzirmesini çoktan bıraktırdığım halde otelde veya misafirlikte aynı odada yatmam gerektiğinde gece defalarca uyanıp emmek istiyor. O da 2 yaşında bu arada. Önce odasını ayırıp orda uyuması İçin onu yüreklendirin. Gerekirse başta uyuyana kadar yatağının yanında yerde uzanın. Ben öyle yapmıştım kendi kendine uyumaya alıştırırken. Şimdi en sevdiği oyuncağını eline verip iyi uykular diliyorum ve kendisi uyuyor. Bu birden bire olan bir şey değil tabii. Öncesinde baya bir zaman odasında yerde uzanmam gerekti. Sabır ve süreklilik isteyen bir süreç. Yalnız sakın yanına yatmayın. Yatağında kendi başına olmalı mutlaka. Size seslendiğinde ses verip varlığınızı belli edebilirsiniz. Bu onu rahatlatacaktır. Bir de oda mutlaka zifiri karanlık olsun. Etrafı görürse süreç daha çok uzar ve zorlanırsınız. Daha fazla geç kalmadan bir an önce başlayın derim. Ayrı odada yatması onun İçin de sizin için de o kadar iyi olacak ki keşke daha önce yapsaymışım diyeceksiniz.

Bir de eğer hazır değilse lütfen emzirmeyi bıraktırmayın. Çevreden gelen kuru gürültülere de hiç kulak asmayın. Ben hamileyken emzirdiğim için neler neler duyuyorum her gün insanlardan. İnsanlar bilmedikleri konularda profesör kesilmeye bayılırlar. Siz içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. Annelik içgüdünüz sizi doğru yönlendirecektir.

Ban yiyebilirim ama yinede söylemek istiyorum
2 seneden sonra bebeği emzirmek kesinlikle haramdır
Bi araştırım derim

Uydurmasanız mi acaba?
Iki yaşına kadar emzirmek tavsiye edilir, iki yaşına gelir gelmez haram mi oluyor?
Gerçekten bu kadar merhametsiz bir yaklaşım olabileceğine inanacak kadar uzak misiniz dinden?
Ne kadar yakınında olacağınız tercihiniz ama ona buna haram demeyin bilmeden.

isimsiz871 keşke siz araştırsanız okuduğunuzu anlasanız uzmanı olmadığınız konudada kesin konuşmamayı öğrenseniz.
Bu konuda ihtisas yapmış insanlar sizin gibi yorumlamıyor
Anne sütü iki yıl bebeğin hakkıdır
2 yıl süt bebekten sakınılmamalıdır diyor
2 yıldan sonra emzirmek haramdır demiyor
Diyanet bile 2 yıldan sonra emzirmek haramdır diyemeyiz bu annenin insiyatifindedir diyor

Okudğum bir kitapta öyle yapmıştı biri çocugu alışana kadar

Hoca(!) yorumları Turuncu onlar ya... Fıkhi yorumlar olarak türlü türlü geçiyor.
Kız-erkek çocuk ayırılıp süreler bile verilmiş.
Gerçi, "Nasıl sevişilmeli" ye kadar yorumlayıp "Şöyle şu günde şu şekil şeaparsanız, çocuğunuzun şöyle doğma olasılığı artar" diye yazılanları okuduktan sonra... Aah ah...

Şu 2 yaşından sonra çocuğu emzirmek haramdır diyenler, rahat rahat haram demenin vebalini nasıl ödeyecekler acaba?

Ayetide paylaşmıslar ama yok öyle degil derdindeler hala. Haram olsaydı ayette bu çok net belirtilmiş olurdu. 2 yaş önerilen süredir sadece.

Ayrıca belki konu sahibi müslüman değil siz neden dini yorum yapıyorsunuz ki direkt? Din üzerinden polemik yaratıyorsunuz boş yere.

Emzirmeyi ve yatak ayırmayı aynı anda yapmasanız daha güzel olur. Ben kızımı memeden kestikten sonra odasını ayırdım bu buçuk yaşında, uyuyana kadar odasında durup çıkıyordum.

Evet din bağnazlıktir
Bebegim daha 6 aylık
yorulup birakmak istedimi yazmişsiniz
Carpıtmayın lütfen
“Anneler, çocuklarını iki tam yıl boyunca emzirirler; bu hüküm, emzirmeyi tamamlamak isteyenler içindir. Annelerin yiyeceği ve giyeceği, babanın gücüne göre ve örf ve âdete uygun şekilde baba üzerine bir borçtur. Kimse gücünden fazlasıyla mükellef tutulmaz. Ne bir anne, çocuğu sebebiyle; ne de bir baba, çocuğu sebebiyle üzerine düşenden fazlasıyla mükellef tutulup da zarara sokulmasın. Babanın ölümü ile ona vâris olan kimse de, babanın bu husustaki vazifesiyle mükelleftir. Eğer anne ile baba aralarında istişare ederek karşılıklı rızâ ile çocuğu iki seneden önce sütten kesmek isterlerse, onlara bir günah yoktur. Eğer çocuğunuzu süt anneye emzirtmek isterseniz, emzirme ücretini örfe uygun şekilde verdiğiniz takdirde, üzerinize bir günah yoktur. Allah’tan korkun ve bilin ki, Allah bütün yaptıklarınızı hakkıyla görür.”1

“Biz insana, anne ve babasına iyilik etmesini emrettik. Annesi onu zaaftan zaafa düşerek taşıdı. Sütten kesilmesi de iki yıl sürdü. Bana, annene ve babana şükret; dönüşün ancak banadır, dedik.”2

yani böyle bir ayetin mealini, günaha harama nasıl bağladınız gerçekten ben şokinngg

Bunun için mümkünse, gerek kız, gerekse erkek İmam-ı Âzam'ın içtihadına göre otuz ayı geçirmemeli. Ancak çocuğun beslenme problemi varsa, uzatılmasında da bir mahzur bulunmamaktadır.

Dipnotlar:

1. Bakara, 2/233.
2. Lokman, 31/14.
3. Ahkaf, 46/15.
4. İbni Arabî, Ahkâmü’l-Kur’ân, 1/202.

Selam ve dua ile...

* 30 ayı geçmemeli deseniz okey, ama günah, haram kısmı gerçekten ilginçç.
1 kez daha şokinggg

3-5 aylık bir bebek ile 2 yaşında bir çocugu nasıl bir tutabiliyoruz ?
5 aylık bir çocugu akşam 7de yatağına yatırabilirsiniz belki okey. Ama 2 yasında özellikle tam deli çağında ki cocugu akşam 7de yatağa yatırdığınız zaman bunu başardığınız zaman bence birdaha konuşalım.
ki kezaa her çocugun karakteri bir değil. Yanlış bir yönlendirme

3,5 sene emzirmis bir insan olarak dogumdan itibaren odasini ve yatagini ayirmistim. Sadece ilk 3ay park yatagi kendi yatak odamiza koymustuk hastalik durumlarinda. Yani aslinda emzirmenizle beraber yatmaniz arasinda bir baglanti yok kendinizi sartlamayin. Tek seferde ayirin odasini,emzirmeyi de sonra biraktirirsiniz

Bazı hocalar 2 yaşından sonra emzirmek haramdır demekle kalmıyor, oğlan çocuklarında nankörlük de yapar diyerek kendilerince bu düşünceyi güçlendiriyorlar. Bunlar nasıl zihniyetler aklım almıyor. Bir kere mantığa aykırı bir durum bu. Daha fazla emdiği için nasıl nankör olabilir bir çocuk?

Kesinlikle çok yanlış bir yonlendirme.

Ne diyeyim bilemedim.
Ben doğal akışında olan şeylerde, haram günah sorgulamasını anlamıyorum.. bebek bu emer, elbette de bırakır, eger 3-4 yasa kadar geldiyse zaten bir garipser insan da, bir yanlışlık var der

2-2.5 yaşında konusmaya baslar, o tatli zamanlarinda biraz piskinlige de vurur cocuk, dillenir falan, yavas yavas birakilir.

Bunda bile ayrı gayri yoruma ihtiyaç neden duyulur bilemedim

din fıtrat üzeredir demişler.. özünü bozmazsan, bir seyler yanlış gittiğinde anlarsın, yada cozum bulamadin, bilgiye erisemedin, icine sinen neyse odur

Haramdan korkarım elbette ama haram olmayana haram demekten daha cok korkarim.

Benim oğlum 2 yaşında ve en başından beri saat 20:00 civarında uyuyor. Yani aslında bu mümkün. Çevremde bir sürü örneği de var. Ama elbette bu sonradan kazandırılması zor bir alışkanlık. Çocuklar neye alışırlarsa öyle devam ederler. 2 yaşına kadar geç saatlerde uyumuş bir çocuğu birden bire erken saatte uyutamazsınız. Her çocuğun karakterinin farklı olduğu düşüncesine de katılıyorum. Maalesef her çocuk erkenden kuzu kuzu uyuyamıyor. Hepimiz birbirimizden farklıyız. Çocuklar da öyle.

Önceliginiz memeden kesmek mi oda ayırmak mi ona karar verin. İkisini aynı anda yapmak çocuk icin kolay olmaz. Odasını ayırmak istediğinizde gündüzleri bol bol odasında vakit geçirin. Öğlen uykusunu odasında yaptırın bir hafta falan. Giderek alıştığında gece uykusunu deneyin. İlk bir kaç gece zor olur ama alisir illaki. Sadece sizin için yorucu bir süreç olur çünkü 2 yaşında ve yataktan kalkıp yanına gelmeye çok çalışır.

Sizinki ne durumda su siralar? Sizin bebeginizi disipline etme düşüncesi altinda uyumak istememesine ragmen uyutmaya calistiginizi dusunuyorum ben. "Zorla uyutmak" 19 da yatacakmis da 2 saat uğraşacakmis da... Her bebek bir degil. Baska kullanicilara cemkirmissiniz de ben de sizin bu ayranini görmeyip millete akıl fiskirtir halinizden aşırı irite oluyorum artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…