Kızımın odasını ayırmak

Mimi_hzl

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
791
627
303
Merhaba kızlar; bir sorunum var, kızım iki yaşında olacak bu ay içinde park yatağını kaldırıp ona yeni bi yatak aldım ama henüz orda yatamıyır çünkü yatak kendi odasında ve ben henüz odaları ayırmaya hazır değilim çünkü kızım gece meme için çok uyanıyor ve kıpır kıpır yatıyor. Şuan için onun yatağını babası kullanıyor kızım da bnmle yatıyor. Şimdi ben kızımı memeden ayırıp kendi yatağına geçirip eşimi de artık refaha kavuşturmak istiyorum ama nasıl yapmalıyım bana fikir verir misiniz? Kızımın odasına bi yer yatağı alıp bi ay kadar onunla mı yatsam acaba diyorum? Konu taşınır belki bilemiyorum :KK23:

Memeden kesmeyle oda ayırmayı aynı zamana denk getirmek çok mantıklı değil. İkisi de çocuk için sıkıntılı süreçler çok zorlanır, yanlış kodlamalar oluşturur.
Bence memeyi kesin, bir üç ay kadar bekleyin sonra yatağı ayırın. Geç kalmışsınız yatak ayırma konusunda bence ama şu aşamada biraz daha beklemek en mantıklısı olur sizin için.
Bu süreçte kızınızı yatağına, yeni odasına alıştırın. Öğle uykularını orada uyusun mesela. Oyunları kendi odasında kurun. Bebekleri uyutup yatağa koyun, yatakta uyudukları için onları takdir edin sevib öpün. Sembolik oyunlar artık iyice ortaya çıkmıştır, siz çocuk olun o anne olsun, çocuk odasında uyumayı isteyin "annecim ben abla oldum artık, kendi yatağımda kendim uyuyabilirim" gibi şeyler söyleyin. Bu birkaç ayı alışma süreci olarak geçirin.

Kızınızi odasında yatağına yatırın. Siz de onun karşısında yatın. Bir süre sonra her kalktığında sizin yanınızda olacağınızı bilecektir. Daha sonra alıştığı zaman kendi odaniza yataginiza gecin. Her kalktığında hızlıca gidin. Ihtiyacaci olduğunda çağıracağını ve sizin de geleceğinizi bilecektir. Kısacası size güvenecektir. Kademeli olarak alışmış olur. Birden ayrı yatırmak yüzme öğrensin diye havuza atmaya benzer. Evet öğrenir ama panik yapar stres olur. Bagimsizlasmayi olumsuz duygularla pekiştirir. En iyisi adım adım gitmek.

Ban yiyebilirim ama yinede söylemek istiyorum
2 seneden sonra bebeği emzirmek kesinlikle haramdır
Bi araştırım derim
Siz allah olmadığınıza gore bunu o kadar kesinlikle bilemezsiniz. Dolayısı ile öyle olduğunu duydum, gerek yok vs gibi sözlerle ifade etmek yerine kesinlikle demeniz yersizdir.

Merhaba. Öncelikle kendisininde seveceği sticker vs birşeyler alın ve sen artık büyüdün abla oldun bu yüzden de bu oda artık sana ait hadi gel bu sticker ları beraber senin istediğin yerlere yapıştıralım çünkü burası artık senin. Gibi odanın ona ait olduğunu tatlı tatlı vurgulayarak yapıştırın ve gece aynı konuşmanın daha kısasını yaparak "tatlım burası senin odan ve yatağın burada uyuyabilirsin. Ben ihtiyaç duyduğun her an yanında olacağım. Seni seviyorum iyi geceler" deyip yatırın. Gece yanınıza gelse bile tekrar kendi odasına götürün biraz ısrarlı davranıp ağlayabilir çünkü kendi farkındalığına sahip olmaya başlayan benci bir yaşta kızınız. Sizinle yatöaya fazlasıyla alışmış. Sinirlenmedeb sakince yönlendirmelerle 2 haftaya kadar falan bu işi çözebileceğinizi düşündüm. Biraz uykusuzluğa göz yumup bunu başarabilirsiniz.

İlk kızımı 9 aylıkken, ikincisini çocuk odasında yer olmaması sebebiyle biraz daha geç -11 aylıkken- kendi odasına geçirdim. Bence biraz geç kalmışsınız. Sizinki epey yerleşik bir düzen olmuş, çocuk bir çok şeyin daha farkında. O yüzden gitmek istememe konusunda daha direçli olabilir. @KudrAlobar ın da dediği gibi şimdi hem memeden kesip, hem odasını ayırmanız çocuğu çok zorlar. Meme işini sonraya bırakın. Önce odasına alıştırmaya bakın. Büyük kızım 2 yaş civarında bizim odaya dadanmıştı. Sürekli yatağımıza gelmek istiyordu. Arada izin veriyorduk ama odasını, yatağını daha cazip hale getirip, bizim yatağa olan ilgisini azattık. Mesela yer yatağı yaptık, bazen yatağın üstüne oyun çadırını koyduk, kamp yaptı. Daimi bir uyku arkadaşı var ama arada cümbür cemaat bütün oyuncaklarını yatağına dizdiğimiz oldu. Öğle uykularını kesinlikle kendi yatağında uyudu. Bebekken kullandığı dönencesini yatak başına monte ettik, şuan 4 yaşında, dönence hala duruyor, müzik açıp, tavana yansıyan yıldızları filan izleyerek uyumayı seviyor çünkü. Bunun gibi şeyler. Yani bu süreci çocuğu heyecanlandırıp, mutlu edecek bir oyun haline getirin. Bir de çocuğa odalarımızı ayırıyoruz ama sen çağırdığında sesini her zaman duyarım ve ihtiyacın olduğunda hemen yanına gelirim mesajını vermek de önemli bence.

Ban yiyebilirim ama yinede söylemek istiyorum
2 seneden sonra bebeği emzirmek kesinlikle haramdır
Bi araştırım derim
Yahu ne alakası var bunu in kuranda hangi ayette belirtildiğini lütfen yazarmısınız. Çocuğum istediği sürece emziririm çocuğumu. 2 seneden az yada hiç emzirmeyen annelere ne diyor sizin zihniyetiniz? Günahmı??

Yahu ne alakası var bunu in kuranda hangi ayette belirtildiğini lütfen yazarmısınız. Çocuğum istediği sürece emziririm çocuğumu. 2 seneden az yada hiç emzirmeyen annelere ne diyor sizin zihniyetiniz? Günahmı??
Bakara suresi
233.ayeti bi araştirin

Sende kizinla beraber kizinin odasinda kal bi sure uyudugu zaman odadan cik deneme yap ben 6 aylikti ayirdim odasini 1 haftada alisti odasina suan 4 yasinda uykusu geldigindr gider uyur yataginda birtek gece cisi geldiginde beni cagirir korkuyor karanliktan gece lambalarida yansa yinede beni istiyo 🥰

Bunu kendi kafamdan soylemiyorum bi araştirin sonra konuşun

Bakara suresi
233.ayeti bi araştirin
Bunu sirf polemik icin yazdiginizi dusunuyorum.. bu konudaki bilgim emzirme icin kesin nas bir sure yoktur fakat 2 yil bebek icin tam zamandir ama 2 yildan fazla emzirmenin haram olduguna dair kesin bir bilgi yoktur.. sizde iyi arastirin iyi okuyun oyle yazin buraya derim..

Bunu sirf polemik icin yazdiginizi dusunuyorum.. bu konudaki bilgim emzirme icin kesin nas bir sure yoktur fakat 2 yil bebek icin tam zamandir ama 2 yildan fazla emzirmenin haram olduguna dair kesin bir bilgi yoktur.. sizde iyi arastirin iyi okuyun oyle yazin buraya derim..
Benimde bebegim var çok araştirdim bu konuyu
Ne işim olur polemikle ya

Bunu kendi kafamdan soylemiyorum bi araştirin sonra konuşun
﴾233﴿ Emzirmeyi tamamlamak isteyen için analar çocuklarını tam iki yıl emzirirler. Onların normal ölçülerde yiyecek ve giyeceklerini sağlamak da çocuk kendisi için doğurulanın (babanın) borcudur. Hiç kimse gücünü aşan bir şeyle yükümlü kılınamaz. Ne ana çocuğu yüzünden zarara uğratılsın ne de çocuk kendisi için doğurulan çocuğundan dolayı zarar görsün. Kendisine miras kalan kimseye de benzer yükümlülük vardır. Ana baba karşılıklı danışarak ve anlaşarak çocuğu sütten kesmek isterlerse bundan dolayı onlar için bir sakınca yoktur. Çocuklarınızı sütannelere emzirtmek isterseniz münasip olan ücreti verdiğiniz takdirde sizin için bir günah yoktur. Allah’ın koyduğu kurallara aykırı davranmaktan sakının ve bilin ki Allah yaptıklarınızın tamamını görmektedir.
Neresinde haram diyor?

Benimde bebegim var çok araştirdim bu konuyu
Ne işim olur polemikle ya

Sussanız mı artık?
İlgilenmiyor kimse sizin inanışlarınızla, ayetleri eğip bükmenizle.
Fetva hattı da değilsiniz, öyle bir soru da sorulmadı size.
Forumda bunun yasak olduğunu bile bile kendi inancınızı tebliğ etmek polemik aramaktır. Zaten banlanacaksınız da milletin sinirini zıplatmayın daha fazla bence.

K
﴾233﴿ Emzirmeyi tamamlamak isteyen için analar çocuklarını tam iki yıl emzirirler. Onların normal ölçülerde yiyecek ve giyeceklerini sağlamak da çocuk kendisi için doğurulanın (babanın) borcudur. Hiç kimse gücünü aşan bir şeyle yükümlü kılınamaz. Ne ana çocuğu yüzünden zarara uğratılsın ne de çocuk kendisi için doğurulan çocuğundan dolayı zarar görsün. Kendisine miras kalan kimseye de benzer yükümlülük vardır. Ana baba karşılıklı danışarak ve anlaşarak çocuğu sütten kesmek isterlerse bundan dolayı onlar için bir sakınca yoktur. Çocuklarınızı sütannelere emzirtmek isterseniz münasip olan ücreti verdiğiniz takdirde sizin için bir günah yoktur. Allah’ın koyduğu kurallara aykırı davranmaktan sakının ve bilin ki Allah yaptıklarınızın tamamını görmektedir.
Neresinde haram diyor?
Bu yazıdan kesinti yapmişsiniz.

4 yaşında odasını ayirdigim için 2 yaş için fikir veremedim.

4 yaşına kadar aynı odada kaldık ama aynı yatakta adeti hiç yoktu. Hep beşikte uyudu. Ondan oda ayırırken zorlanmadim

Back