Kızımın mobiyalarını nasıl yapayım?

fxuxsfxuxs

yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
2.480
11
116
46
Diğer
kızlar bu mobilyalar benim ortaokul yıllarımdan. şimdiye kadar kullandım, ıvır zıvırımı koydum içine. bebiş olunca da ona tahsis ettim. şimdi ona bir oda yapmak istiyorum. tayinimiz çıkar büyük ev bulamayız diye oda takımı almadık. bunlar çok eski, öyle bir durumda gözden çıkarabilirm. ama yine de biraz değişiklik yapalım dedik. önce yapışkanlı folyo düşündüm ama burda istediğim rengi bulmam zor. boyasam nasıl olur ve en önemlisi ne renk yapayım? hayvan figürlü kulplar aldık onları da takıcaz, yorum yapıp fikir verirseniz çok sevinirim.

:uhm:hmm bende yapışkanlı kağıtlardan al diyecektima ama bulamamışsın...
aslında boya iyi fikir bence ama profosyenel bir şekilde yani dışarıda sprey boya ile boyatırsan süper bişey olur kulplarda çok sevimli çünki...
o zaman yeni almış gibi olursun bence....a.s.

bencede spey boyalar war cok güzell halıların morr böle pembelı morlu boyarsın cok sık olur cnm

eğer elinizden geliyor ise açık tonlarda ahşap boya ile boyayıp daha sonra üzerine çeşitli resimler (hayvan-bebek-çizgi film kahramanları-çiçek) yapıştırabilirsiniz.tabi dekopaj tekniği uygulamanız lazım.çok zor hatta çok keyifli işler bunlar.özellikle dolabına çok güzel bir manzaralı dolap kapağı yapabilirsiniz.ya da aldığınız tutamaklar gibi hayvan figürleri alıp açık renk boyattıktan sonra yapıştırma yapabilirsiniz.veya duvar stickerlarından alıp onları da yapıştırabilirsiniz.benden anca bu kadar fikir çıktı :)

ben dıyorum kı ıstedıgınız renkı bır de ınternetten sıparısle almayı deneyın sıtelere bır bakın bence. duvarsticker alıp duvarları da onlarla susleyebılırsınız. yere bır armut puflardan alırsınız renklı boyle. cıvıl cıvıl olur oda. ha bır de sevımlı bır avıze :)

ne renk istediğime de daha karar veremedim pembe ve lilayı çok seviyorum ama tek pembe çok çiğ durur mu acaba diyorum.

duvarsticker araştırdım çok güzel şeyler var fiyatta o kadar pahallı değil bence böyle bir şeylede süsleyebilirsiniz bebişinizin odasını kolay gelsin

Pembe rengi bulmanız çok zor değil. Bence diğer nalbur yada duvarkağıdı satan yerlerde de bulabilirsiniz. Mobiyalarınız vernikli olduğu için üzeri boya tutmaz boya akar... Ancak zımparalayıp boyamanız laım bu da çooook meşakkatli bir iş. Ya da sprey boya ile boyayacaksınız. Ama bunda da boyayı homojen olarak her tarafa aynı yoğunlukta püskürtmek gerekiyor bu da biraz beceri ve uğraşı gerekir. En kolayı yapışkanlı folyo bulmaya çalışın. Yada beyaz alın, beyaz renk her halükarda daha ferah gösterecektir. Ayrıca oyuncakçılarda satılan miki mouselu yada hayvanlı çıkartmalarla süsleyebilirsiniz.

CİLALI ve VERNİKLİ MOBİLYALARI YENİ BİR BOYA İLE BOYAMAK İÇİN ÖNCE ZIMPARALAMAK GEREKİR.
BU DA SiZİN EVDE ÜSTESİNDEN GELEBİLECEĞİNİZ BİRŞEY DEĞİL GİBİ GELİYOR.
BİR MOBİLYACIDAN YARDIM ALABİLİRSİNİZ.
SADECE DOLAP KAPAKLARINI YENİDEN YAPTIRABİLİRSİNİZ. O ZAMAN DAHA EKONOMİK OLUR SANIRIM.
YA DA SİZ SICAK SİLİKONLA ÜZERİNE BİRŞEYLER YAPIŞTIRABİLİRSİNİZ. ( Ayna, boncuk, ip, örgü deri ve kumaş parçaları vs. )

bi çözüm daha ama tabi bunu iyi yapacak biri lazım çok güzel duvar kağıtları çıktı satılıyor yapışmalı bu olabilir onun haricinde mobilyacı boyasa daha iyi kırmızı güzel olur kızrmızı siyah çok yakışıyor öyle bir konsept uygulayabilirsin.....

bence mobilyacıya verin en güzel o yapar..ben olsam beyaz eskitme yaptırırdım..kulplarınızı da taktırırsınız oohh süper olur valla..halınızla uyumlu da bir avize ve perde uydurdunuz mu süper olur...
yaptırdıktan sonra resim eklemeyi unutmayın sakın

marangoza sormuştu eşim vernikli mobilya boyanır mı diye, boyanabileceğini söylemiş ama iyice araştırırız artık. eşimin elinden bu tip işler geliyor ama zımpara çok zor olur onu yapmayız sanırım, sprey boya olabilir.
istediğim renk d c fix markasında var yapışkanlı folyolarda ama 65 ytl. 12 metresiydi sanırım.
pahalı gibi, bir de internetten almam lazım burda bulmam imkansız

Bence ınternetten yapıskanlı kagıtlardan alıp yapıstırın hem sık olur hemde pratık.
bence beyazla kaplayın uzerıne o satın aldıgınız sulplardan takın.bıras daha cıcı seyler bulup takıp takıstırırsınız supper olur.o aynayıda bı mobılyacıya verın cerceve yapsın ona 10 numara olur valla.
mutfak dolaplarını yenı kaplayan arkadaslar var hem burada sanırım kırtasıyeden almıslar onlar folyoyu cok ekonomık yaptıklarını soyluyorlar.
bence boyama işi profesyonel yapılmazsa sırıtır.ama kagıt öyle durmaz.a.s.

Sevgili Füsfüs, benim sana tavsiyem çocuğun için yeni mobilyalara bakın.. Her çocuğun bir ruhu vardır ben buna inanırım. Ve her eşyanın da onu kullnananların enerjilerini biriktirdiğine inanırım. Bırakın çocuğununz kendi eşyelerine rahatça kendi enerjisini yükleisn. Bir çok aile bu hataya düşüyor. Çocuklarını büyük kardeşlerinin kıyafetleri eşyaları ile geçiştirmeye çalışıyor ama bu çocuk gelişimi için bir bebek dahi olsaq ruhunun derinleiklerinde değersizlik duygusu yaratıyor yıllar sonra bunun ıstırabını hissedebiliyorlar. Çocuklar da bir birey bu dünyaya getirdiklerimiz ve bizim anne baba olarak onların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak görevimiz. Bunları yazıyorum çocuk ruhu i,çin. Üstelik mobilya değiştirmek boyamak yeniden zımpara vernik yapmak o kadar kolay ve masrafsız işler değil. Hem masraflı hem zahmetli üstelik çocuğun biiülinçaltını negatif etkilemesi de cabası.. yAPAcağınız masrafa az bir şey ekleyerek yenilerini almanızı hem de isteyerek gönlünüze göre seçmenizi tavsiye ediyorum. Tayin meselesini ve taşınmayı da boşverin nasıl olsa tayininiz çıksa bile sizin kendi özel eşyelerınız nasıl taşınırsa onlar da o şekilde rahatça taşınır kafanızı buna yormayın. Kolay gelsin bebeğe uzun ve güzel ömürler dilerim şans hep onunla olsunçççç

fikirlerin için teşekkürler canım. benim kafama taktığım taşınma işi değil, sonuçta birsürü eşyamız var taşınacak, hepsi bir taşınır. ama biz buraya geldiğimizde eşyamıza göre uygunbir evi günlerce aradık, bulamadık, çok sıkıntı çektik. o yüzden eşyamı daha da artırmak istemiyorum, öyle bir durumda bunları gözden çıkarabilirim.
kızım şimdilik bunlarla idare edicek, şu anda mobilya alsam bile bu sadece benim zevkimi yansıtacak, kızım büyüyüp aklı erince ona kendi beğendiği zevkine uygun bir oda yapıcam, böylesi daha mantıklı bana göre.

bence boyama işi guzel olmayabilir.. yapıskanlı folyo ile akçaağaç renginde yeni gibi olur.zaten o da beyaz gibi bir renk.pembe ve moru da aksesuvarlarda kullanırsınız.bence cok guzel olur.

bencede yapışkanlı folyolardan kullan boyamadan daha güzel olucaktır bi kaç model koydum yardımcı olur umarım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…