Kızımın Mobilyalarını Yapışkanlı Folyo ile Kapladım.

ben tam anlayamadım kendi rengiymiş gibi duruyo..o yapışkan folyoları nası o kdr düzgün yapıştırabildiniz helal olsun valla..hani brz kayma olnca altta kabarcık fln oluyo onlardan değil mi? bide o kenarları nası yapıştırdınız ince yerleri nasıl kestiniz fln..çok soru sordum ama gerçektn mrk ettm yakndan bakıncada öyle pürüzsüzmü görünüyo

üstteki arkadaş benden çok yaşayacak herhal
ben de aynı şeyleri soracaktım yapışkanlı folyo dediğiniz renkli renkli oluyo desenlisi oluyo ruloya sarılı tek tarafı yapışkanlı olan şeyler mi
biraz tuhaf oldu soru ama
yaa bunu nasıl yapıştırdınız bi tekniği var mı özellikle köşe dönemler ve ince birleşim yerleri filan nasıl yaptınız
güzel olmuş gerçekten

fevkaladenin fevkinde olmuş... köşeleri ve kenarlarını nasıl bu kadar muntazam yapıştıracağımızı bize de anlatırsanız seviniriz....tekrar ellerinize sağlık

Keşke yaparken çekseymişim belki anlatılması daha kolay olurmuş kızlar.
Ama anlatayım. Önce evet yapışkanlı folyo bir tarafı yapışkanlı olan o şeylerden
Düz renk bulmak için çok araştırdım en son buldum. Abuk sabuk pembeler vardı bu ton pembeyi bir tek yerde buldum hemen aldım.
Beyazlarda inceydi. Son anda süt beyaz buldum onu da aldım.
Yapıştırırken havasını ala ala yapıştırmak önemli. Kardeşim plastik bir spatula getirdi. Onunla sıvaya sıvaya yapıştıdık.
Kabarcık çok az kaldı onlarıda bir iğne ile deldik minicik gitti. Hiç delik falan kalmıyor.
Köşelerin kesilmesi dikkat isteyen bir iş ama zor değil. Düz zeminleri yapmak daha zor inanın.
Keskin bir maket bıçağınız varsa sorun yok. Köşeler korksun sizden. Bıçakla düzgün bi şekilde kesiliyor hemen zaten.
Birde ben bol aldım malzemeyi ki çalışmamız kolay olsun. Örneğin kaplayacağım alandan fazla ölçüde kesiyordum folyomdan.
Bu yüzden kayma vs de olsa tüm alanı kaplayabiliyordum. Diğer türlü tam ölçü kessem olmuyordu.
Ve evet yakından da böyle pürüzsüz görünüyor.

çok güzel olmuş elinize sağlık bende küçük bi televizyonluğum vardı sadece 1 kapağını yapışkanlı folyoyla kapladım ama bayağı tereddüt ettim açıkcası bazı yerlerdede kabarcıklar oldu sonuç fana değil şimdi salonumda daha büyük bi tv ünitesi var 2 renkten oluşuyor kahveli kremli ben kahveli yerlerini folyoyla kaplamak istiyorum ama güvenemiyorum kendime toz alırken temizlik yaparken ıslak bezle sildikce ne hale gelir acaba boyatmak daha güvenilir gibi:44::44::44:

tebrık ederım gercekten cok guzel olmus benımde ufak bır denemem oldu bu konuda ama sonu husrandı, ya folyom cok ınceydı ya da ben gercekten becerıksızdım annemlerın bır şifonyerı vardı onu kaplamak ıstedım ama olmadı. Sız koca odayı kaplamıssınız ne guzel.

Silince yada ıslanınca birşey olmuyor arkadaşlar bilginize.
Evet cidden emek ve dikkat isyene bir iş ama değiyor yaptığınıza.
Ben şimdi banyo dolabımı kırmızı folyo ile kaplamayı düşünüyorum bakalım.
Eşimi ikna edebilirsem elbette. Adamcağız bir hafta bel ağrısı çekti odayı kaplayana kadar.

ellerinize sağlık çok güzel olmuş bu folyoları nerelerden bulabiliriz ve her renkte varmı??

İstanbulda ıvız zıvır satan dükkanlarda oluyor genelde. İzmitte de mutlaka vardır. Duvar kağıtçılarda olabilir.
Evet kendinden yapışkanlı hepsi.

çok güzel ya nasıl uğraştınız o kadar masallah bende kitaplığın rengini beğenmiyordum heen denicem becerebilirsem tabi:)

Teşekkür ederim kızlar.
Yeni projem mutfağımdaki beyaz eşyaları kırmızı ile kaplamak.
Dolaplarım kırmızı çünkü.
Onlarıda yapınca eklerim işallah.

harika olmuş yaa ben de kendi dolabımı düşünüyordum, kızımınkini de eklemeye karar verdim :)) elllerinize sağlık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…