E
EU1
Ziyaretçi
bu ulkede anne sutu nerdeyse yok gibi birsey ben kizima ek birsey vermiyorum bir iki kasik seftali suyu oda tukurup cikariyor midesine gitmiyor burada hersey mama anne sutuyle bu kadar emiyorda cok fazla kadin az diyince uzuldum 10kilo falan olmasini bekliyorlardi sanirim ama bu kadar dr kont gelecek ay anne sutune devam ozaman
Sen anne sütünü kesme 6 aylık olana kadar. ek gıdaya geçiş zorlu bi dönemdir emzirme sıklığın azalır kg da düşüş yaşayabilirsin yada mamayı reddebilirki. Ki dediğine göre meyve suyunu reddediyor.
4 aylık bir kız bebegin 4 Aylık bebek 4500 g - 56 cm- 8000 g - 67.5 cm arasında olması gerekiyor.
Bu tabloya göre bebeginin kg su ve gelişimi gayet normal.
12 aylık bebekler 8 - 12 kg arası 10 kg olmasını beklemeleri mantıksızlık olur..
nitekim bizim kız fazlaca toplu olduğu için dr umuz emzirme programı uygulamamı söyledi ama nerdee.. Ben şuan dengelenmesi için yaşına kadar kg almamasına özen gösteriyorum..
Bu arada bebişlerimizin kilolu olması sağlıklı olması anlamına gelmiyorki. zayıf ve sağlıklı motor gelişimi tamam bebekler çoğunlukta.
Aksine kilolu olduğunda bebeklerin fiziksel ve motor gelişimi ağır oluyor..