• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizimin kilosuna bakin teyzeleri

bu ulkede anne sutu nerdeyse yok gibi birsey ben kizima ek birsey vermiyorum bir iki kasik seftali suyu oda tukurup cikariyor midesine gitmiyor burada hersey mama anne sutuyle bu kadar emiyorda cok fazla kadin az diyince uzuldum 10kilo falan olmasini bekliyorlardi sanirim ama bu kadar dr kont gelecek ay anne sutune devam ozaman

Sen anne sütünü kesme 6 aylık olana kadar. ek gıdaya geçiş zorlu bi dönemdir emzirme sıklığın azalır kg da düşüş yaşayabilirsin yada mamayı reddebilirki. Ki dediğine göre meyve suyunu reddediyor.

4 aylık bir kız bebegin 4 Aylık bebek 4500 g - 56 cm- 8000 g - 67.5 cm arasında olması gerekiyor.
Bu tabloya göre bebeginin kg su ve gelişimi gayet normal.
12 aylık bebekler 8 - 12 kg arası 10 kg olmasını beklemeleri mantıksızlık olur..
nitekim bizim kız fazlaca toplu olduğu için dr umuz emzirme programı uygulamamı söyledi ama nerdee.. Ben şuan dengelenmesi için yaşına kadar kg almamasına özen gösteriyorum..

Bu arada bebişlerimizin kilolu olması sağlıklı olması anlamına gelmiyorki. zayıf ve sağlıklı motor gelişimi tamam bebekler çoğunlukta.
Aksine kilolu olduğunda bebeklerin fiziksel ve motor gelişimi ağır oluyor..

zaten kizim kipir kipir donmeyi asti altinda kalan kolunu bile cekip aliyor dirsekleri uzerinde gogsunu kaldiriyor bulsa dizlerini kirip emeklemeye celisicak deli gibi debeleniyor emdiginide harciyor ama cok kilolu bebekler vardi dun klinikte annelerinin kucaginda sadece baslarini tutabiliyorlar bir anneyle konustum 6aylik bebegi bizim kizin 2kati kilosu hic anne sutu vermemis zaten kizim donuyor diyince inanamadi 6aylik bebegi daha donemiyormus kizim saglikli neseli bir bebek uzulmiycek kilolu olmasini istemiyorum zaten

ben de geçen ay bir ek gıda sevdasına kapıldım..4 aylıktı..10 gün kadar..sonra bir baktım zayıfladı sanki..ihtiyacı olduğundan değil tatlara alışsın diye güya..sonra herşeyi kestim sadece emzirdim.yine toparladı biraz.benim ek gıda sevdama 550 gr.almış geçen ay..5. ay kontrolünde 7.5 kilo 64 cm olduğunu öğrendim.şimdi sadece akşamları 1 çay bardağı devam sütlü pirinç unu veriyorum..doymuyor akşamları çünkü..başkada birşey tatmak istemiyor zaten..şeftali suyu filan denedim.öğürdü..en iyisi yine anne sütü 6.aya kadar..:emir_bebek:

benim bebeğimde 2 ay 14 günlükken 6040gr 64 cm idi oğlumun kilosu gayet iyi bence ama bazıları bebeğin zayıf diyo üzülüyorum 2 aylık bebek kaç kilo olabilirki.. sadece anne sütü veriyorum bebeğim 4100 gr doğmuştu sizce zayıfmı arkadaslar

Back