• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizimin kilosuna bakin teyzeleri

nnurayy

annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
2.577
14
318
İngiltere
kizlar bugun klinikte kizi tarttirdim kizim 4aylik 6350 ebe cok hareket ediyor cizginin biraz altina dusmus dedi anne sutu aliyor sadece dr kont. degildi sizce ek besinlere basliyim mi bu kiloya gore :uhm:

canim benim kiz 4 aylikken 6,750gr di.boy da 63,5 cm di.
dogdugunda 3,290gr ve 50 cm di.
seninki ne kadarla dogdu boy ve kilo da ne kadar var.bana dr. ek gida önermedi.emiyorsa sütün bolsa
karnida doyuyorsa bebein 6 ayini bekle canim.benim kiz 22 aylik olasiya emdi.

kizlar bugun klinikte kizi tarttirdim kizim 4aylik 6350 ebe cok hareket ediyor cizginin biraz altina dusmus dedi anne sutu aliyor sadece dr kont. degildi sizce ek besinlere basliyim mi bu kiloya gore :uhm:

bizce değil canım doktor versin verecekse ek gıdayı da. çünkü ek gıda alınca da kilo alacak diye düşünme. doğum kilosu kaçtı ve bir ayda ne kadar almış önemli olan o?
benin kızım 2.5 aydır ek gıda alıyor ama kilo alamıyor. daha bugün doktora gittim kafayı yemek üzereyim 13 günde 30gr almış. yanlış yazmadım otuz gram. onunun yaşıtı başka bebekler 30 gr günlük alıyor.

kızım 3 kilo doğdu 5ay 21 günlük 6.300gr. 5çayda doğum kilosunun 2 katına çıkmış olması yeterli sayılıyor.

canım karnı doyuyorsa baslama bence bızımkı aglıyordu ac kalıyordu gecelerı sureklı uyanıyordu sutum yetmıyordu.mecburen basladık 4.5 aylıkken dr aksamları muhallebı ve meyve sularına baslayın demıstı.4 aylıkken 7300 du kızım ama 3 800 dogmustu.

Kız bebeklere göre kilosu gayet normal..Ama boyuyla orantılıysa orası şüpheli..
Benim kızda 37+1 de 3.300 gram doğdu.. 4 ayda 9.800 dü ama 6 dan sonra bizimkininde kilosu yavaş yavaş durdu..Buda gayet normal miş..
Şuan kızım 9 aylık 11.500 gram..
Ama süte devam et daha sık emzir..Daha bol su tüket ek gıdaya başlayınca çocukların kg sunda düşmede olabiliyor..Emme sıklığı azalıyor..
Sütünün yetmediğini düşünüyorsanki evinde bebek tartısı varsa emzirmeden sonra tartıp doyup doymadığını anlayabilirsin..
Uzman bir doktorla görüşmeni tavsiye ederim..

dogdugunda 3060gr di 3aylikken kilosu 5800 4aylik bugunku kilo 6350

doğum kilosuna göre şimdiki kilosu çok iyi maşallah :nazar: zaten 3.aydan sonra min.500 gr. alması gerekiyormuş
bence ek gıdaya doktorun karar versin. bize ek gıdayı doktor verdi. az önce yazdığım gibi benim bebeğim ek gıda almasına rağmen kilo almıyor. üstelik şimdi kaşıkla dolu dolu yemenin tadına varınca beni emmeyide bıraktı. ben doktorun sözüne uyup ek gıdaya başladım şimdi kilo alamıyor diye çok üzülüyorum iyi ki kendi başıma karar vermemişim o zaman vicdan azabıda çekerdim sütten kesildi diye..

ek gıdaya başlamakta anne için bi heves aslında, ama sadece 10 günlük bir heves.bebeğim büyüdüde mamalarmı yiyo diyorsun çeşit çeşit mamalar araştıyorsun süslü püslü kaşıklar tabaklar falan ..sen yediriyosun o tükürüyor aman ne de sevimli bebişim falan derken ağzını bi kapatıyor vinç gelse açamaz ağlamalar genizine kaçmalar of çok zorlu dönem. tabi yediklerinden dolayı kabızda oluyo iki büklüm.. :emir_bebek:
Sen meyve yerken oda yalasın tadını alsın eğer istiyorsan çünkü 6 ay hiç bişeyin tadını almamış bebek ek gıdaya başlayınca daha zorlanıyor diyor kimileri ama ek gıda demek beslenme planı yapmak öğün oluşturmak anne sütü açısından riskli olabilir. ek gıda verip 2 yaşına kadar emzirip sütten nasıl keserim diye düşünen de var tabi çok özeniyorum onlara..

bu ulkede anne sutu nerdeyse yok gibi birsey ben kizima ek birsey vermiyorum bir iki kasik seftali suyu oda tukurup cikariyor midesine gitmiyor burada hersey mama anne sutuyle bu kadar emiyorda cok fazla kadin az diyince uzuldum 10kilo falan olmasini bekliyorlardi sanirim ama bu kadar dr kont gelecek ay anne sutune devam ozaman

[
benin kızım 2.5 aydır ek gıda alıyor ama kilo alamıyor. daha bugün doktora gittim kafayı yemek üzereyim 13 günde 30gr almış. yanlış yazmadım otuz gram. onunun yaşıtı başka bebekler 30 gr günlük alıyor.

kızım 3 kilo doğdu 5ay 21 günlük 6.300gr. 5çayda doğum kilosunun 2 katına çıkmış olması yeterli sayılıyor.[/QUOTE]

Canım benim senin bebeğin 6 martta falan doğmuş galiba benim oğluşum seninkinden 2 gün büyük ben de 2,5 aydır ek gıda veriyorum, 3 ay anne sütü aldı, ek gıdalara özen gösteriyorum, iştahı iyi o kadar kilo takıntılı bir anne değilim, günü gününe kaç gram almış diye takıntı yapmıyorum, kendi haline bırakıyorum, elimden geleni de yapıyorum ama, bebeğim şu an 7,5 kg. boyu 67-68 olmuştur sanırım senin bebeğinin kilosu biraz geri ama olsun sağlıklı olsunda btün tombileri geçer o. Benim arkadaşımın oğlu bizden 25 gün büyük ama bizden 2 kg farkı var. Ama ben üzülmüyorum, gelişimi çok güzel seyrediyor bebeğimin çünkü, hızlı yani sürekli dönüyor, sürünüyor yüz üstü, ayakta kalmayı çok seviyor, zıplıyor, çok da gülüyor bunlar da beni mutlu ediyor, üzülme sen bence. Ek gıda neler veriyorsun pekiii????:CüvCüv::emir_bebek:

Arzuca canım sana yazmıştım cevabı ama yanlışlık yapıp alıntıyı biraz silmişim.

canlarım benim oglum 3 ay 10 günlük 6200 boy 65 sizce nasıl arkadaşlar çok zor emziriyorum önce uyutup sonra emziriyorum buna çok üzülüyorum

nuray bebeğinin kilosu gayet iyi zaten internetteki grafiklere bakarsan iyi olduğunu anlarsın.

hihoyyyt
canlarım benim oglum 3 ay 10 günlük 6200 boy 65 sizce nasıl arkadaşlar çok zor emziriyorum önce uyutup sonra emziriyorum buna çok üzülüyorum

Canım ben ce süper valla zorla da olsa sütün yarıyor olmalı. Ben ce bebeğini çok zorlama ki kaçlığını hissedip kendini ifade etmeyi öğrensin. Bunu bir dene tavsiye ederim. Çocukları robot gibi saatli yaşama mahkum etmeye karşıyım. Ben bebeğim ne zaman açıkır isterse o zaman veririm. Ama saatlerce de onu açlığa mahkum etmem. O zaten 1-2 saat sonra açıkıp hafif sızlanmaya başlar anlarım ben de. Tabi o da açlığı ve ifade etmeyi öğreniyor bu arada.

ama zayıf gözüküyo bebegim insanda başkalarından gelen zayıf tepkileri üzüyo aslında iyi ama yine takıyosun kafaya 3090 dogmuştu

emmesi konusunda uyanıkken açıktıgını anlıyorum memeyi verince deli gibi bagırıp aglıyo uzaklaşınca susuyo önce uyutup sonra verince emiyo ayrıca gece uykuya zor dalmaya başladı aslında emerek hemen uyuyordu

bende dün gittim 4 ay 19 günlükken yani. 6570 kg 67 cm. doktor normal dedi ama boyuna göre 8 olması gerekirmiş. ben bir de mama veriyorum zorla da olsa. senin sadece anne sütüyse daha iyi. bende problem yapıyom bazen ama takmamak lazım aslında.yapıcak bişey yok. bana ek gıda bile önermedi bi dhaki ay dedi. sadece meyve suyu başlıcam. aslında yese pirinç unu verip (herne kadar sağlıksız olduğunu bilsemde) böyleeee tombiş tombiş olsun istiyom ama yemiyo.Bende takmıyom artık.

Back