kızımın ismi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gul_bahce

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2023
13
8
6
iyi günler ben evli iki çocuklu bir kadınım, ilk kızım 2020 yılında doğdu ismini Havanur koyduk, kendimiz anlaştık koyduk, hem kendimde istedim hemde kaynanamın ismine uygun olsun dedim Havali ismi, benim derdim şu ki, kaynım nerdeyse bir senesindir kızıma havali diye hitap ediyor, eşim kaynımın yardımına ihtiyacımız olduğu için sesini dahi çıkarmıyor. Bende birşey diyemiyorum, her havali diyişinde elimi yumruk yapıp sıkıyorum. Ne yapabilirim, tavsiyeniz nedir.

Ne diyeceğiniz belli. Çocuğun adı Havanur . Adıyla hitap etmeni istiyorum diyeceksiniz

Desin ne olacak ki

“Adı Havanur.” diyebilirsiniz?

Eşiniz de abisine kızınızın adını doğru öğrenebilmesi için sadece adıyla hitap edilmesini istediğinizi güzellikle söyleyebilir.
Kaynınızın yardımına neden ihtiyacınız var?

Kaynının yardımına ihtiyacın var diye kaynın kızına van gölü canavarı dese ona da mı sesini çıkarmayacaksınız? Amcası kızımın adı havanur, ismiyle hitap ediyoruz sonra adını karıştırıyor, kendi adıyla seslenince dönüp bakmıyor diyebilirsin.

Yumruğunu sıkmak yerine söylesene.
Onda ne var

Kaynananızın mı ismi Havali?

Son düzenleme:
Kaynananızın adı mı Havali? Sizde de hata var. Niye kaynana adına benzetmeye çalışırsınız ki? Daha başka akrabalar da söyleyecek bunu. Onlar da kaynananın adını koydunuz zanneder muhtemelen.

Ayrıca Havanur adında 4 kişi gördüm bu zamana kadar. Öyle dalga geçiyrolar ki, havalı lafına şükredersiniz. Her isimle dalga geçiliyor ama bununla de geçilecek yani. Bu kadar dert etmeyin ya da ediyorsanız dişinizi elinizi sıkacağınıza ağzınızı açın. Siz uyarın

Az zaman gecsin kızın zaten gerekli cevabı verir
Keske yunrugunu bastan havanur koyarken sıksaydın. Olan olmuş.

3 kere içimden 2 kere sesli okudum anlamadım. Kayınvalidenizin adı Havali, kızınızın adı Havanur, kaynınız kızınıza kayınvalidenizin ismiyle mi hitap ediyor? Uyumlu olsun diye yaptıysanız o da ondan diyordur ama yumruk sıkacak bi şey yok, kızımın adı bu böyle deyince kafası karışıyor deyin

Kaynana ismine yakın isim neden koyar insan bana da herkes isim önerdi eşimle bildiğimizi okuduk . Çocuğuma saçma sapan isim lakap takılmasına da müsade etmem mesela . Benm görümcem de eşek sıpası diyor karnımda ki bebeğime ama takılmıyorum yani genel yapısı öyle . Ama öyle şrfsz yok başka bir argo kelime kullansa söylerim yani .. çocuk neyi duyarsa onu alacak hafızaya .. siz neden uyaramıyorsunuz anlamadım . 1 söyleyin 2 uyarın 3. Sert şekilde cvp verin yani ..

Havalı dememe izin vermezseniz bütün kaynakların musluğunu kapatırım diye tehdit mi etti ki sizi, şu kadarcık mevzuyu dert edindiniz. Uyarın, eşinize bırakmayın siz uyarın.
Güzellikle anlatın.
Havanur mu, Havvanur mu?
Hayır ikinciye ikna etmek daha kolay kaynınızı, ondan dedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…