• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın isim sorunsalı

Sağlıklıca kucağınıza alın öncelikle, bence Azra çok sıradan bi isim. Azraili hatırlatıyor. Fikir olur size belki bi kaç isim yazıyım, ravza (kızımın ismi), Rana (bi daha kızım olsa kesinlikle bu ismi koyarım) Erva, lila(oğlumun sınıfında bir kız acayip tatlı bişey), Asya, asel(bence azra ismine göre daha asil), Reyyan, duru, ecem(ece ve Ege çocukluk hayalimdi, eşim oğluma başka bi isim koyunca büyüsü bozuldu ece koymadım kızıma) isim çok önemli bence, ömür boyu taşıyacak, aman isim değil mi ne olacak demeyin, anlamı güzel bi isim koyun)
Egeden Ankara'ya evlenen bir kadin 2 kizina "Özlem,Mavideniz" ve ogluna"Ege" koymuş,sanirim tvde konusu geçmişti,duygulandirmisti beni...

Azra diye bi öğrencim vardı , hiç kimse ile geçinemezdi. Çok içe dönük bi kızdı.
O aklıma geldi.
Benim kızım olursa ;
- Defne (yaz-kış yapraklarını dökmeyen bi ağaç , kızım da hep canlı kalsın , etrafına faydalı olsun diye )
- Nazlı Hilal (canım bayrağım , canım istiklal marşım )
- Neslihan ya da Aslıhan (Çünkü aslımız ve neslimiz HAN )
- Gökçe bi de :)
Uzun yazmışım özür :)
Kagan Yakuphanogullarindan'la akrabamisiniz:)

Beni ilgilendirmez ama bence anlamı daha güzel olan bir isim koyun bence ilerde büyüdüğünde rahatsız olur bence

Azra ismindeki bütüüüüüüüüün öğrencilerim yaka silkmelikti. (8de 8, hiç şaşmadı)
Erkeklerde de Miraç, Egemen, Muhammed ve Enes. Kızlarda bir de Duru.

Merhabalar, hemen konuya giriyorum. Yakın bir arkadaşımla 1-2 hafta arayla hamile kaldık, dr muz erkek olduğunu söyledi arkadaşım da kız olacağını öğrenmişti. Buluştuğumuzda cinsiyet ve isimler hakkında konuştuk ben ismi belirlemiştim, o da bir iki isim söyledi hiç beğenmedik, sonra acaba bu mu olsa diye çok beğendiğim bir ismi söyledi. Ben de, masadaki diğer arkadaşlarımız da çok beğendik. Hatta ben dedim ki gözümün önüne çok güzel, asil bir kız geliyor, kesin bu ismi koy. Aradan geçen zamanda bizim bıdığın aslında kız olduğunu öğrendik, dr karıştırmış. Şimdi ben isim konusunda inanılmaz bir girdaba girdim, bir türlü bulamıyorum. Sizce o ismi koysam ayıp olur mu? Öncesinde arkadaşıma sorup izin almam gerektiğini düşünüyorum, nasıl bir konuşma yapsam? Siz olsanız bu ricaya bozulur muydunuz? Arkadaşımla ortalama 2-3 ayda bir görüşürüz, haftalarca hiç konuşmadığımız da olur ama ortak bir arkadaş grubumu var ve hem onu kırmak hem de ortamımızı bozmak istemem. Şimdiden çok teşekkürler.
Yakın bi ilişkiniz olmadığı için bence izne gerek yok. En fazla haber verilir diye düşünüyorum

Merhabalar, hemen konuya giriyorum. Yakın bir arkadaşımla 1-2 hafta arayla hamile kaldık, dr muz erkek olduğunu söyledi arkadaşım da kız olacağını öğrenmişti. Buluştuğumuzda cinsiyet ve isimler hakkında konuştuk ben ismi belirlemiştim, o da bir iki isim söyledi hiç beğenmedik, sonra acaba bu mu olsa diye çok beğendiğim bir ismi söyledi. Ben de, masadaki diğer arkadaşlarımız da çok beğendik. Hatta ben dedim ki gözümün önüne çok güzel, asil bir kız geliyor, kesin bu ismi koy. Aradan geçen zamanda bizim bıdığın aslında kız olduğunu öğrendik, dr karıştırmış. Şimdi ben isim konusunda inanılmaz bir girdaba girdim, bir türlü bulamıyorum. Sizce o ismi koysam ayıp olur mu? Öncesinde arkadaşıma sorup izin almam gerektiğini düşünüyorum, nasıl bir konuşma yapsam? Siz olsanız bu ricaya bozulur muydunuz? Arkadaşımla ortalama 2-3 ayda bir görüşürüz, haftalarca hiç konuşmadığımız da olur ama ortak bir arkadaş grubumu var ve hem onu kırmak hem de ortamımızı bozmak istemem. Şimdiden çok teşekkürler.
İsimler parentli değil ya ne olacak ki. Ben olsam memnun olurum seçimimi beğenmiş ne güzel diye.

Yok değil ama çok güzelmis Eva.

Özelden yazamadım profiliniz sınırlı.

Konu sahibi arkadaşım arada bir Azra gördüm ama şayet isim Azra ise aman diyeyim meslek hayatim boyunca tüm Azra' larım pek zorladı beni.
Benim kizimin da ismi pek guzel,tabii bence,ben de aylarca düşünerek sectim isimlerini.
Ucu de kendi adini cok begeniyor,buna cok mutlu oluyorum

Bence soylemeniz cok guzel olur dogrusunu dusunmussunuz bende kizima cok nadir kullanilan bir isim koydum isim sadece bizim tekelimiDe degil tabiki fakat yakin bir arkadasim hic soylemeden kizina ayni ismi koysa cok kirilirdim.siz niyetinizi samimiyetinizle soylerseniz cok daha guzel olur.

kimsenin tapulu mulku degil neyle mutlu olcaksaniz koyun gitsin.. ben kac ornek gordum bir ailede isim varken bir bebek geliyor ina da koyuluyor kuzen oluyor bu bebekler..

Hahaha ben Azra yüzünden açtım konuyu, öyküden bana da gına geldi 🤦🏽‍♀️
Ben olsam o kadar soruya bir isim sallardım da cevap verirdim diye düsündüm söylemek istemedigini göz önüne alarak tak bir sonraki sayfada Azra ismiyle karsılastım o yüzdende pek inanasım gelmedi nedense bu isme.
bi bu duyguyu yasayan benmiyim🤣🤣🤪

Egeden Ankara'ya evlenen bir kadin 2 kizina "Özlem,Mavideniz" ve ogluna"Ege" koymuş,sanirim tvde konusu geçmişti,duygulandirmisti beni...
Ozlem ve ege tamam da mavideniz cok garip bir isim olmus sanki. Belki ayri olarak konsa guzel olurmus. Mavi Deniz 😊Bir tanidigimiz cocuklarina Ufuk Tan Dogan Günes isimlerini vermisti 😁 pespese seslenince cok guzel oluyordu 😁
Ege ismini bende cok severim. Icimi isitiyor o isim resmen. Ama ogluma o ismi koymam :) Yavuz Selim istiyorum ben hep. Esim de fazla etiket bir isim diye istemiyor. Nasil dua ettiyse ilk cocugumuz basta erkek dendi sonra kiz oldu. 😁 2. Erkek olursa kim koyarsa koysun ben yavuz ismini koyarim yani. Kimse ismin patentini almiyor sonucta 😂

Back