- 21 Eylül 2019
- 326
- 380
- 53
- 44
- Konu Sahibi invictus34
Ben olsam bozulmam , isim konusunda iZin almak değilde, bilgi vermek daha uygun olurdu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende ilk kizima koyacaktim . Cok guzel bir isim gercekten cok begeniyorum. Sadece bir anlami bakire , Hz.Meryemin lakabi cunku Azra Betül . Ama sirf anlamina biri baktiginda bakire kadin diye dalga gecer dusuncesiyle koymadim :)El değmemiş bakire kız anlamına gelen arapça bir sözcük için mi bu kadar tantana. Kırmak ya da üzmek istemem ama ismin anlamı da önemli değil mi? Türkçe “bakire” koyar mısınız mesela?
Bende ilk kizima koyacaktim . Cok guzel bir isim gercekten cok begeniyorum. Sadece bir anlami bakire , Hz.Meryemin lakabi cunku Azra Betül . Ama sirf anlamina biri baktiginda bakire kadin diye dalga gecer dusuncesiyle koymadim :)
Kizimin adi gokce oglum olursa Tuna cok guzel bir isim kizmn adinida arkadasim onerdi hep isim ariyordum o da dedi ki ben kizim olursa gokce koyacagim, o an gokce aklima yerlesti icime sindi ertesi gun soyledim arkadasima cok sevindi hatta senin agzina cok yaksti falan dediler simdide ovunerek soyluyor isimini ben buldum diye hatta bir gokcede ben yapacagim deyip duriyorEvet tuna. Balkanlardan damat alirsam o da
Beyza da ayni anlama geliyor. Asla kizima koymak istemeyecegim iki isim.
Bu arada kuzenimin kizi azra. Annesi bazen 'azraaaaa yine yapmissin!' falan diyor. Boyle konusma dilinde hizli hizli soyleyince hep 'azrail' diyormus gibi geliyor her seferinde.
Yine herkesin cocugu kendine ama guzel turkcemizde ne guzel -zarif isimler varken bence sizin de fikriniz degisir
Bir anlam on anlam fark etmez. Türkçe, anlaşılır, ne olduğu belli olan, anlamı belli bir sürü isim varken on anlamından biri bakire olan arapça bir isim bana hiç sevimli gelmiyor açıkçası.
Tavsiyelere açığımBüyün tantana Azra için miydi :) kusura bakmayın ama başka isim bulun.
Sonradan neyde karar kıldınız pekiBende ilk kizima koyacaktim . Cok guzel bir isim gercekten cok begeniyorum. Sadece bir anlami bakire , Hz.Meryemin lakabi cunku Azra Betül . Ama sirf anlamina biri baktiginda bakire kadin diye dalga gecer dusuncesiyle koymadim :)
Başka isim mi yoktuda yigeninizin ismini koydunuzBen oğluma yeğenimin ismini koydum. Ben ne yapmış oluyorum bu durumda
Çok güzel isimdir. Ben de severim.. Hayırlısıyla doğsun inşallah..
Tavsiyelere açığım