• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın isim sorunsalı

çok ince düşünmüşsünüz..
hangi ismi seviyorsanız koyun gitsin. aynı ailede bile olsa seviyorsa konulmalı aynı isimler. kaldı ki siizn ki arkadaş.
bu arada aklınızda olsun içinde u harfi olan isimle rbiraz şanslı oluyor gibi. ;)

Muhtemelen yazılmıştır ama ben yinede söyleyim.isim koyarken o isimdeki insanların mizaclarina da dikkat et.ben isimlerin cok etkili olduğunu düşünüyorum.misal oğlunun adı Çınar.tanidigim ne kadar çınar varsa hepsi düz duvara tırmanan yerinde duramayan çocuklar.cok hareketliler.kizimin adida defne narin nazenin birazda mızmız bı kız.ben düşünemedim isim koyarken sen yapma.favotimide yazayım bence en güzel kız ismi zeynep.ben koyamadim çünkü benim adım.
Ben de bir öneride bulunayım "İdil"
Cevabınızı okuyunca aklımda canlanan ilk isim Ela. Bu devirde çok yok, yurtdışı olursa ayrımcılığa uğramaz, kimse ismiyle yargılamaz ve Ela isminde kızlar naif oluyor. Kafamda direk ışıklar içinde Ela ismi yandı :D
🤗
Tavsiyeler için çok teşekkür ederim hepsini tek tek not ettim

Bu ara Dila ismine taktım ben.
Anlamı güzel seven demekmiş..

Hem söylenişi hem anlamı hoşuma gidiyor..

"Sema" en sevdiğim isimlerden biridir.
İleride bir kızım olursa diyerekten aklımın bir köşesinde tuttuğum isimleri paylaşayım bende 🤗
Beren , İnci , Defne , Öykü :KK68:

Favorim Beren
Beren deyince gözümün önüne güçlü bir mizacı olan başarılı hırslı alımlı biri canlanıyor
Fikir olsun :)
Allah nasip eder kızım olursa Gülce koymak istiyorum güle benzeyen güler yüzlü demekmiş bende bi arkadaşla konuyu konuştum oda birce de karar kıldı 😊
Leyla ismini de düşünün çok güzel bence :)
Gecen gün dolmusta bir anne kız oturuyordu karşimda.Kız cok tatliydi masallah iri gözleri vardi .Annesi "Mercancım " dedi .ilk defa duydum sanirim Mercan adini ve cok hosuma gitti. Bir de Mevsim duymustum bi iki gün önce kulaga ve kalbe hitap ediyor söyleyince o da hosuma gitti 😊
Nilda ismide çok güzel canım hem kimsede pek yok
Naz, Deniz, Fuldem (erdemli demekti sanırım anlamı, sormuştum çocuğa FuldeN değil yalnız, FuldeM), Serra. Yalnız bunlar genelleme değil. Her birinden bir tane öğrencim oldu, ancak yüzlerce öğrenci arasından sadece bu kızlarım her şeyleriyle harikalar.
Nida var bir de. O da hos geliyor kulağa. :KK51:
Benim cevremde olan begendigim iki tane kız ismi var biri Talya diğeri Likya.Bir tanidigim da melina koymus kizina bu isim de fena degil gibi.Ama bir Zeynep , bir Elif ismi tam bir klasik.Sidelya ve Arinna var gene kulaga farkli ve hoş gelen.
Esila
Şifa ( Ş sorun olabilir)=peygamber efendimizin ebesi
Tuana
Kızımın adı güz..
Ayşe Vera , Ecmel Arya 🙏 erkek ise Yağız Asaf🙏
çok ince düşünmüşsünüz..
hangi ismi seviyorsanız koyun gitsin. aynı ailede bile olsa seviyorsa konulmalı aynı isimler. kaldı ki siizn ki arkadaş.
bu arada aklınızda olsun içinde u harfi olan isimle rbiraz şanslı oluyor gibi. ;)
Bu ara Dila ismine taktım ben.
Anlamı güzel seven demekmiş..

Hem söylenişi hem anlamı hoşuma gidiyor..

Tüm tavsiyeler için çok teşekkür ederim, İnci sıla beliz defne asel maral ipek beril nil miray deren şu an gündemde ama heh işte bu diyemiyorum bir türlü 😔 tek isim seçeceğim için daha da özenli olmaya çalışıyorum, başka tavsiyeniz olursa çok memnun olurum 🙏🏼

İlk etapta beril istemiştim fakat yakın çevrenden bu ismi kim duysa aman uzak dur çok kötü huylu kötü karakterli oluyorlar falan dedi , hatta birkaç farklı ortamda aynı tepki ile karşılaşınca gözüm korktu bu isimden nedense.

Maral çok beğendiğim bir isim amaFonetik olarak biraz kaba geliyor sanki

Niye çok beğenip sevdiğim hatta çok asil kibar bir kız olarak canlandırdım birisin fakat eşim de ona çok kısa diyor istemiyor zaten iki isim koydurmuyorsun bari dört beş harfli bir isim koyalım diyor

İnci sıla ipek hem zamansız hem kibar isimler

Defne bu ara çok popüler, ileride sınıfında çok adaşı olabilir ama güzel isim

Beliz soyadımızla uyuyor ondan istedim aslında ama yeni nesil moda isim gibi duruyor bilemedim

Deren ileride beren ve cerenle karışır diye çok sıcak değilim

Böyle böyle deliriyorum işte 🤪

Kendi ismim diye demiyorum burcu çok güzel bir isim :KK45: Şaka bir yana farklı isimler bana genelde çok zorlama geliyor. İnstagram’da takipçi kasmak için saçma sapan isimler uyduran annelerden ilham almayın derim. Mesela arkadaşların verdiği örnek isimler çok hoş. İpek, İnci, Burçak, Beril, Berna, Ece, Güneş, Müge, Ayça bu tarz isimler hem kulağa güzel geliyor hem de sırıtmıyor.

Hayırrr veremedim 😔
İnci sıla beliz defne asel maral ipek nil miray deren şu an gündemde ama heh işte bu diyemiyorum bir türlü 😔
Maral geyik demek. Asel arapçada bal demek. Beliz icin de aşkın ilk hali mi deniyordu? Bir tanidigimin kıZnın ismiydi. Defne cok yaygın. Bence beliz güzel.

Hayırrr veremedim 😔
İnci sıla beliz defne asel maral ipek nil miray deren şu an gündemde ama heh işte bu diyemiyorum bir türlü 😔
kendi ismim de dahil ipek,nil, miray, defne, asel, mina, ece, ela, alya isimlerinden gına geldiiiiii:KK12:beliz ismini kendi fikrim sevemedim önerin var mı dersen yok :) nil ismini seviyordum ama dediğim gibi gına geldi

Merhabalar, hemen konuya giriyorum. Yakın bir arkadaşımla 1-2 hafta arayla hamile kaldık, dr muz erkek olduğunu söyledi arkadaşım da kız olacağını öğrenmişti. Buluştuğumuzda cinsiyet ve isimler hakkında konuştuk ben ismi belirlemiştim, o da bir iki isim söyledi hiç beğenmedik, sonra acaba bu mu olsa diye çok beğendiğim bir ismi söyledi. Ben de, masadaki diğer arkadaşlarımız da çok beğendik. Hatta ben dedim ki gözümün önüne çok güzel, asil bir kız geliyor, kesin bu ismi koy. Aradan geçen zamanda bizim bıdığın aslında kız olduğunu öğrendik, dr karıştırmış. Şimdi ben isim konusunda inanılmaz bir girdaba girdim, bir türlü bulamıyorum. Sizce o ismi koysam ayıp olur mu? Öncesinde arkadaşıma sorup izin almam gerektiğini düşünüyorum, nasıl bir konuşma yapsam? Siz olsanız bu ricaya bozulur muydunuz? Arkadaşımla ortalama 2-3 ayda bir görüşürüz, haftalarca hiç konuşmadığımız da olur ama ortak bir arkadaş grubumu var ve hem onu kırmak hem de ortamımızı bozmak istemem. Şimdiden çok teşekkürler.

DÜZELTME: konuda sözü geçen isim “Azra” idi, yorumlarda çok sorulup cevaplanınca genel yoğunluk bu ismi hiç beğenmedi ve hatta Azrail benzetmesi oldu. Dolayısıyla
isimden vazgeçtim 😄 isim önerilerinize talibim.

2 heceli 4-5 harften oluşan ve içinde ğüşçöü gibi Türkçe karakter barındırmayan (yarın öbür gün yurtdışında yaşarsa telaffuzda ve yazımda sorun yaşamasın) Türkçe, Arapça veya Farsça kökenli olabilir, fonetiği güzel bir isim arıyorum. Yardım lütfen 🙏🏼
Benimde 1 oglum biri erkek biri kiz ikizlerim var. Erkeklerin isimleri hep hazirdi birinin kiz olacagini ogrendigimde bende isim konusunda cok kararsiz kalmistim. Sonunda Alminaya karar verdim. Basina da annanesinin adini koyduk melek almina oldu

Merhabalar, hemen konuya giriyorum. Yakın bir arkadaşımla 1-2 hafta arayla hamile kaldık, dr muz erkek olduğunu söyledi arkadaşım da kız olacağını öğrenmişti. Buluştuğumuzda cinsiyet ve isimler hakkında konuştuk ben ismi belirlemiştim, o da bir iki isim söyledi hiç beğenmedik, sonra acaba bu mu olsa diye çok beğendiğim bir ismi söyledi. Ben de, masadaki diğer arkadaşlarımız da çok beğendik. Hatta ben dedim ki gözümün önüne çok güzel, asil bir kız geliyor, kesin bu ismi koy. Aradan geçen zamanda bizim bıdığın aslında kız olduğunu öğrendik, dr karıştırmış. Şimdi ben isim konusunda inanılmaz bir girdaba girdim, bir türlü bulamıyorum. Sizce o ismi koysam ayıp olur mu? Öncesinde arkadaşıma sorup izin almam gerektiğini düşünüyorum, nasıl bir konuşma yapsam? Siz olsanız bu ricaya bozulur muydunuz? Arkadaşımla ortalama 2-3 ayda bir görüşürüz, haftalarca hiç konuşmadığımız da olur ama ortak bir arkadaş grubumu var ve hem onu kırmak hem de ortamımızı bozmak istemem. Şimdiden çok teşekkürler.

DÜZELTME: konuda sözü geçen isim “Azra” idi, yorumlarda çok sorulup cevaplanınca genel yoğunluk bu ismi hiç beğenmedi ve hatta Azrail benzetmesi oldu. Dolayısıyla

2 heceli 4-5 harften oluşan ve içinde ğüşçöü gibi Türkçe karakter barındırmayan (yarın öbür gün yurtdışında yaşarsa telaffuzda ve yazımda sorun yaşamasın) Türkçe, Arapça veya Farsça kökenli olabilir, fonetiği güzel bir isim arıyorum. Yardım lütfen 🙏🏼
Bende isimde cok kararsiz kalmistim ayni sizin sebeplerden cok dusundum yurtdisindada kullanabilmesi onemliydi Lina koyduk, amerikada dogum yaptim herkes dogru telaffuz etti ve cok begenmisti doktorumuz ismini, tavsiye ederim☺️

kendi ismim de dahil ipek,nil, miray, defne, asel, mina, ece, ela, alya isimlerinden gına geldiiiiii:KK12:beliz ismini kendi fikrim sevemedim önerin var mı dersen yok :) nil ismini seviyordum ama dediğim gibi gına geldi
ipek ismini çok beğeniyorlar aslında. ama ingilizcesi silk olduğu için biraz komik kaçıyor :)

kızımın ismini söyleyeyim :) hüma :) farsça kökenli devlet kuşu,talih kuşu,mutluluk saadet manalarına geliyor..asla yere konmayan efsanevi cennet kuşu aynı zamanda

Birce de güzel bir isim bence, anlamı biricik demek , hem türkçe bir isim..Yurt dışında da zorluk çekmez Bridgette ‘in okunuşunw yakın..hem de duyulmamış , farklı bir isim..:emir_bebek: kızımın adı bu arada:KK76::KK36::anne:

Back