• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın isim sorunsalı

İsim neymiş diye kaç sayfa okudum
Azra ismini hiç sevmiyorum😒 tabikide yine karar sizin
Tavsiye olarak Miray Cansın

Zeynep, Berna, Ayla , Sanem, Hanzade.. Düşünürseniz bu isimler de çok hoş.

Dilge Türkçe kökenli bir isim.
Düşünürsünüz belki.
Hoş sohbet eden sohbeti güzel anlamına geliyor.
Laden var bir de.
Hekimlikte kullanılan pembe beyaz bir çiçek anlamında.
Rena ve Meyra isimleri de hoş.
Fonetik olarak güzel olmasının yanında anlamı da güzel olmalı.
Bir de içinde z,ç,t gibi sert seslerin olmasını istemem ben şahsen.

Muka kagan yada bogu kagan düşünüyorum 😂😂
Tugrul bey var o isim hosuma gidiyor. Bi tane daha var onuda kendime sakliyim ne bicim isim demeyin 😂😂😂
O zaman ses telleri pert:-)
Enkidu'ysa rahat soyleyin,duymuslugumuz var.
Umit Aktanin ogludur kendileri:)

Son düzenleme:
Düşünürsünüz belki.
Laden var bir de.
İcinde z olan kız isimleri cok zarif oluyor ama:)

Tüm tavsiyeler için çok teşekkür ederim, İnci sıla beliz defne asel maral ipek beril nil miray deren şu an gündemde ama heh işte bu diyemiyorum bir türlü 😔 tek isim seçeceğim için daha da özenli olmaya çalışıyorum, başka tavsiyeniz olursa çok memnun olurum 🙏🏼

İlk etapta beril istemiştim fakat yakın çevrenden bu ismi kim duysa aman uzak dur çok kötü huylu kötü karakterli oluyorlar falan dedi , hatta birkaç farklı ortamda aynı tepki ile karşılaşınca gözüm korktu bu isimden nedense.

Maral çok beğendiğim bir isim amaFonetik olarak biraz kaba geliyor sanki

Niye çok beğenip sevdiğim hatta çok asil kibar bir kız olarak canlandırdım birisin fakat eşim de ona çok kısa diyor istemiyor zaten iki isim koydurmuyorsun bari dört beş harfli bir isim koyalım diyor

İnci sıla ipek hem zamansız hem kibar isimler

Defne bu ara çok popüler, ileride sınıfında çok adaşı olabilir ama güzel isim

Beliz soyadımızla uyuyor ondan istedim aslında ama yeni nesil moda isim gibi duruyor bilemedim

Deren ileride beren ve cerenle karışır diye çok sıcak değilim

Böyle böyle deliriyorum işte 🤪
Sıla ismi çok hoş ve tanıdığım sılalar hep çok zarif,güzel,sakin ve çalışkandılar

Kendi ismim diye demiyorum burcu çok güzel bir isim :KK45: Şaka bir yana farklı isimler bana genelde çok zorlama geliyor. İnstagram’da takipçi kasmak için saçma sapan isimler uyduran annelerden ilham almayın derim. Mesela arkadaşların verdiği örnek isimler çok hoş. İpek, İnci, Burçak, Beril, Berna, Ece, Güneş, Müge, Ayça bu tarz isimler hem kulağa güzel geliyor hem de sırıtmıyor.
Maral geyik demek. Asel arapçada bal demek. Beliz icin de aşkın ilk hali mi deniyordu? Bir tanidigimin kıZnın ismiydi. Defne cok yaygın. Bence beliz güzel.
kendi ismim de dahil ipek,nil, miray, defne, asel, mina, ece, ela, alya isimlerinden gına geldiiiiii:KK12:beliz ismini kendi fikrim sevemedim önerin var mı dersen yok :) nil ismini seviyordum ama dediğim gibi gına geldi
Benimde 1 oglum biri erkek biri kiz ikizlerim var. Erkeklerin isimleri hep hazirdi birinin kiz olacagini ogrendigimde bende isim konusunda cok kararsiz kalmistim. Sonunda Alminaya karar verdim. Basina da annanesinin adini koyduk melek almina oldu
Bende isimde cok kararsiz kalmistim ayni sizin sebeplerden cok dusundum yurtdisindada kullanabilmesi onemliydi Lina koyduk, amerikada dogum yaptim herkes dogru telaffuz etti ve cok begenmisti doktorumuz ismini, tavsiye ederim☺️
Kızımın adı Rümeysa. Ama çok sakin masallah 😊
kızımın ismini söyleyeyim :) hüma :) farsça kökenli devlet kuşu,talih kuşu,mutluluk saadet manalarına geliyor..asla yere konmayan efsanevi cennet kuşu aynı zamanda
Birce de güzel bir isim bence, anlamı biricik demek , hem türkçe bir isim..Yurt dışında da zorluk çekmez Bridgette ‘in okunuşunw yakın..hem de duyulmamış , farklı bir isim..:emir_bebek: kızımın adı bu arada:KK76::KK36::anne:
Ben de Gülce diyecektim 🌸
İsim neymiş diye kaç sayfa okudum
Azra ismini hiç sevmiyorum😒 tabikide yine karar sizin
Tavsiye olarak Miray Cansın
Bence Açelya koyabilirsiniz 🌺
Zeynep, Berna, Ayla , Sanem, Hanzade.. Düşünürseniz bu isimler de çok hoş.
Düşünürsünüz belki.
Laden var bir de.

Tüm tavsiyeler için çook teşekkür ederim 🙏🏼 Şu an nil ve sılaya yöneldim gibi, beliz de bir diğer seçenek. Hala kararsızlık hat safhada 🤦🏽‍♀️

Melis,Didem,Hande,Gamze,Selin, Nisa,bunlar nasil 😁 biraz modasi kalmadi ama😁

Back