Çocuk Hastalıkları kızımın gözünde şalazyon

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Allah şifa versin... hic bir bilgim yok inşallah duam ile yardimci olurum.

cevabın için çok teşekkür ederim, çok geçmiş olsun. benim kızımda ilk doktora götürdüğümde pirinç tanesi kadardı ve üst gözkapağının tam ortasında idi, şimdi o sert kısım gözyaşşı kanalına yaklaştı ve etrafıda yumuşak ama kırmızı bir şişlik var, kızımda estetik açıdan sorun yok şimdilik kendini de rahatsız etmiyor sanırım çünkü gözü ile ilgili hiçbir şikayeti yok. ben acaba akacak mı diye düşünüyorum kist yer değiştirdiği için ama tabii biraz şişlik olması da endişe verici benim için

gözkapağının içinde değil mi? benim de üst gözkapağımın içindeydi. o zaman nasıl akacak

gözkapağının içinde değil mi? benim de üst gözkapağımın içindeydi. o zaman nasıl akacak
evet üstgözkapağının içinde canım uyuyunca fark ettim ben gözü kapalı iken tam gözbebeğinin olduğu yere denk geliyor hatta ilk önce acaba gözbebeğinin yaptığı bir kabarıklık mı dedim o kadar belli olmuyordu.bu verdiği merhemler kistin içine girerse yumuşarmış tabi bu %20 ihtimal düşük yani. eğer öyle olur ise yumuşar dağılır 2 ay sonra kaybolur dedi şimdi biz daha 1. aydayız o sert şalazyonun etrafı kırmızı yumuşak bir şişlik haline geldi ve şalazyon kaydı biraz sertlik küçükldü gibi küçülmedi gibi ama o kızarıklık kafamı çok karıştırdı, gece kızım uyuyunca gözkapağını kaldırıp merhemi sürüyorum yoksa zor sürdürüyor.o kızarıklığı da 2 gün önce gördüm çok canım sıkıldı

bende olmustu sırınga ıle ıcındekı ıltıhabı cekmıslerdı narkossuz falan bır ıslem sadece ıgne acısı oluyo ama gozunuz kırpmamanız lazım o esnada..

O -Ofelia bu iç arpacık sıkıntı zaten dış arpacık olsa sivilce gibi patlıyormuş hemen

merhemi gözkapağının içine mi sürün dedi doktor? bana üzerine sür demişti. içine sürüldüğünü ilk kez duydum. belki o kızarıklık geçiyor olmasına işarettir. belki de dağılacaktır kist, biraz yumuşadığına göre

bende olmustu sırınga ıle ıcındekı ıltıhabı cekmıslerdı narkossuz falan bır ıslem sadece ıgne acısı oluyo ama gozunuz kırpmamanız lazım o esnada..
geçmiş olsun tatlım , evet yetişkinlerde hiç sorun değil çocuk olunca olay genel anesteziye gidiyor diş dolgusu mesela bizim için basit bir işlem arkadaaşımın kızı 4 yaşında 3 tane çürük için 1 saat genel anestezi aldı

gorusunu engelleyecek kadar buyuk degılse cokta kurcalamayın merhemını surun yeter, buyudugunde gecmezse bes dk lık bır ıslemle hallederler...

evet evet içine sık yoksa fayda etmez dedi, ben elimi dezenfekte edip kirpiğinden tutup gözkapağını kaldırıyorum ve içine sıkıyorum merhemi kapatıyorum 5 dakika sonra diğerini sıkıyorum bize de damla vermedi herkese damla veriyorlar 2 merhem verdi bize , sabahları uyanmış oluyor zor bela içine sürüyorum dışarı çıkan kısmıda dıardan sürüyorum faydası olsun diye, sana neden dışardan demiş acaba velki emiliyordur öyle de, canım bende öyle düşünmek istiyorum inşallah geçeceğine işarettir o kızarıklık bir de ben çocuğuma narkoz verdirip bunu aldırsam tekrar etmeyeceği belli değil yeniden olabiliyor kızım alerjik babası da öyle alerjik bünyelerde oluyormuş malesef....

gorusunu engelleyecek kadar buyuk degılse cokta kurcalamayın merhemını surun yeter, buyudugunde gecmezse bes dk lık bır ıslemle hallederler...
sulanma kaşınma gözkapağı düşüklüğü vs hiç birşey yok ben de senin gibi düşünüyorum inşallah büyümez...

sulanma kaşınma gözkapağı düşüklüğü vs hiç birşey yok ben de senin gibi düşünüyorum inşallah büyümez...
bırde arpacık genelde goze bırseyler kacmasından ya da enfeksıyonel oluyor ,benım denızde kum kacmıstı sonrasında arpacık olustu, bırkaç kezde kendılıgınden gecen arpacıklar oldu enfeksıyonel olarak, o nedenle gozlerını fazla ovusturmasın kırlı elle ellemesın falan bunlara dıkkat edın ....
ılk cıkmaya basladıgındada sarımsak surun ve cay pansumanı yapın , arpacıga bıre bır tedavı bu , gecmezse merhem vs kullanın aklınızda bulunsun ılerısı ıcın..

Bendede çıkmıştı şalazyon 3 4 sene önce merhem falan kullandım indi şişliği ama gitmedi hiç hep durdu. Gözkapağı düşüklüğü yapmaya başlıyo bir süre sonra. Aldırdım ufak basit bi operasyon içini temizliyolar lokal anesteziyle. Ama fotoğraflarda dahi farkedilir şekilde gözkapağı düşüklüğü yapıyor, aldırın derim.

Ayy canim cok cok gecmis olsun Allah sifa versin insallah. Uzulme gecer bence.
Turkiyenin en iyi goz doktorlarindan bir tanidigim var. Istersen ad soyad vereyim bi ona da gotur...

teşekkürler, uyuyunca çay poşeti koyuyorum işe yarar inşallah bir de gözlerini ellememesi gerektiğini anlatıyorum ama küçük olunca biraz işim zor unutuyor bir de alerjik sanırım bu arpacık yani alerjik bünyeler yatkın oluyormuş toz vs bile arpacığa sebep oluyormuş, kızım terleyince bile cildi kızaran bir çocuk

evet alerjık bunyeler yatkın oluyor, kucukken goz alerjısınden ve capaklardan cok cekmısımdır, hala da alerjık bunyem vardır ılaça alerjım var polen alerjım var ... var da var

evet zaten astigmat ve gözkapağı düşüklüğü yapıyormuş, kızımda ki şuan büyük değil ama geçmezse 1-2 sene sonra en azından 5 yaşına gelince yaptırayım diye düşünüyorum.

Ayy canim cok cok gecmis olsun Allah sifa versin insallah. Uzulme gecer bence.
Turkiyenin en iyi goz doktorlarindan bir tanidigim var. Istersen ad soyad vereyim bi ona da gotur...
sevinirim canım çok verirsen ismini, bilgece ne olacak benim bu halim ? dua et bana şubatın 15 i gelsin ben doktora kızım doktora ....

evet alerjık bunyeler yatkın oluyor, kucukken goz alerjısınden ve capaklardan cok cekmısımdır, hala da alerjık bunyem vardır ılaça alerjım var polen alerjım var ... var da var
evet eşim öyle onda da çıkmış eskiden arpacık ve hala polene alerjisi var toza alerjisi var benimde küçükken alerjim vardı büyüdükçe geçti ama eşimin hiç yaşla düzelmiyor, kızımda aynı eşim, kendi terine bile alerjisi var yazın 2 bileği kızarık gezdi 3 ay boyunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…