merhaba,
öncelikle geçmiş olsun, öyle korkulacak bişey değil, içiniz rahat olsun. ben şalazyondan çok çekmiş biri olarak yazıyorum:) benim gözlerim çok alerjik, kirpik dibi iltihabım da var, dolayısıyla arpacık oluşumuna çok müsait. bugüne kadar üç kez çıktı. en son yazın çıkan arpacık zamanında gitmeme rağmen kistleşti. ilaçla herzaman geçmiyor malesef. ben çıkar çıkmaz ertesi gün gittim, damla merhem sıcak su pansumanı vs ye rağmen bir haftaya kistleşti. operasyondan da korkuyordum aldırmak istemedim. ama baya büyüktü nohut kadar ve
estetik olarak çok rahatsız ediyordu beni. ona rağmen aldırmadım.en son gözüm sürekli kanlanmaya başlayınca yeniden gittim, 5 ay sonra falan:) doktor bundan bir kurtul artık gözüne baskı yapıyor dedi. mecbur kaldım. çok da korkuyordum ameliyattan ama korktuğum gibi geçmedi, 10 dk sürdü, birazcık acıdı tam uyuşmamıştı sanırım. ameliyattan sonra bandajlanıyor ve bir gün bandajlı kalıyor. sonrasında gittik doktor bandajı açtı ama ben kendimi görünce korktum, gözüm çok şişmişti. doktor normal dedi iyileşecek dedi. 1 aya yakın damla ve merhem kullandım. gerçi benim geç iyileşti gözüm, ama bünye meselesi tabii.
şimdi ameliyat olalı 3 ay oluyor, tekrarlamasın diye iyi bakmaya çalışıyorum. bleferoshampoo diye bir göz şampuanı kullanıyorum gün aşırı. doktor tekrarlayabilir, bünye yapıyor demişti. umarım tekrarlamaz çünkü ameliyat sonrası benim için zor oldu biraz, işe de gidip geldiğim için yok toz kaçmasın yok damla saatim geçti bilmem ne stres oldum hep. mesela şimdi bakıyorum göz kapağım hafif kızarık gibi hala. yani tam geçmedi diyebilirim. bu arada diğer gözümde 4 yıldır duran bir arpacık daha var:) onu da alalım demişti doktor ama bu ameliyattan sonra aynı şeyleri başa dönmek istemediğim için gitmedim. o elleyince elime geliyor ve dikkatli bakınca belli oluyor sadece.
operasyon lokal anesteziyle 10 dk lık bişey. ama çocuğunuz ufak olduğu için eli kolu rahat durmayabilir. bilmiyorum bunun için nasıl bir yöntem uyguluyorlar. merhemle geçeceğini sanmıyorum eğer kistleştiyse. yine de bekleyin bakalım, bir düzelme olacak mı? olmazsa başka bir doktorla görüşürsünüz, ona göre hareket edersiniz.