kızımın doğum günü

Lotuslu cheesecake

yaprak döker bir yanımız ,bir yanımız bahar bahçe
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2022
579
732
kızlar ben çok geniş bir aileye gelin gittim. yani böyle kızımın doğum gününe sadece kuzenlerini çağırsam eşleri çocukları 20 kişi oluyor.ben doğum gününde sadece ananesi babanesi dedeleri teyzeleri amcası ve eltimi çağırayım diyorum daha bizbize olsun. ailede herkeste dadısının dıdısını bile çağırarak yaptı ve güzel geçmedi bi curcuna gitti öyle. siz aile arası yapma fikrim doğru mu ?

Davet senin.
Nasıl istiyorsan öyle yap

Ben mesela hiç yapmıyorum

Aşırı kalabalıkta hır gürden başka hiçbir şey anlaşılmıyor.. Bence en yakınları çağırıp küçük bir kutlama hem sizin için hem de çocuk için daha güzel olur..

Bunun doğrusu/yanlışı yok, çocuk sizin çocuğunuz, siz nasıl istiyorsanız öyle yapın bence.
"Onlar şöyle yaptı ben de yapmalıyım" fikrine kapılmayın..
Ben de kalabalık sevmem, eve misafir bile çağırmam. Kızımın doğum günlerini de hep çekirdek aile kutlarız, kimseye laf söylemek düşmez..

Neden doğru olmasın ki, benim de eşimin ailesi çok kalabalık dediğiniz gibi kuzenlerle sadece 20/25 kişi çıkıyor birinci yaş gününü göze alıp yapmıştım ama sonra ne gerek var dedim her daim kendi kendimize keseriz bı pasta anneanne ve babaanne bulunmak istedikleri i için anneanne/babaanne iki dede ve bir halamiz var öyle kesiveriyoruz geçen 7 yildada

Ben cekirdek aile olayina aşırı duskunum, toplu yapilan seylerden asla keyif almiyorum. Kizimin dogum gününü de evimizde, ailelerden ayri sehirdeyiz zaten, bizbize yapmayi planliyordum. Bi rahatsizlik sebebiyle annemlere gitmistim orda o sirada babamin israri uzerine annem babam kardeslerim 2 teyzem ve kuzenlerim sekljdne yaptik. Olay boyle gelismese evde yapacaktim. Bir dahakine de evimde yapmayi planliyorum. Bu kadari bile yorucu ve gereksizdi bence cunku. Ki eş ailesi yoktu ben onlarla asla herhangi bir seyden keyif alabilecegimi sanmiyorum.

Bende çok büyük organizasyon yaptım. Yorulmadım serviste filan görevli arkadaşlar vardı. Bu sene çok az kişiyle kendi evimde mütevazi bir kutlama yapmayı düşünüyorum. Anne babam, eşimin annesi-ananesi bu kadar. :)

Çocuğun ilk doğum günü sanırım, önceye dair sizin tecrübeniz yok anladığım kadarıyla.
İlk doğum gününü zaten çocuk muhtemelen hatırlamayacak. Siz çekirdek ailenizle de yapabilirsiniz. Hayatlarımız sürekli birilerini memnun etmeye çalışmakla geçiyor. Çekirdek aile yani çocuğun anne ve babası dışında çağırdığınız her kişi, çağırmadığınız diğer kişileri belki memnun etmeyecek. Buna takacaksanız da ya hepsini çağırın, ya hiçbirini çağırmayın. Çocuk biraz büyüyünce belki gelenlerle eğlenip diyalog kuracak yaşa gelince, o zaman kalabalık organizasyon yaparsınız.

1. yıl doğum günü zaten biraz kalabalık oluyor sonrasında büyükanne büyükbabalara dönüyor daha sonra çekirdek aile okula başlayınca okul arkadaşları ekleniyor sonra sadece arkadaşlar

Çekirdek aile içinde pastamızı kesip,kutlarız.Ne gerek var onca milleti toplamaya?Çok istiyorsanız,aile büyükleri ve birinci derece yakınları çağırırsınız olur biter.

Hic o topa girmeyin basbasa kutlayın. Bu me yahu dugun mu. Bunun her yili var hep aynı curcuma. Nasil alistirırsaniz oyle gider

yani davet senin, etkinlik senin. Ne istiyorsan zaten aile genişse herkesin çocugunun tek tek dogumgününe git vs zor olur, belki davetliler de istemiyordur. Ben de davet edilince gidiyorum ama zorunluluktan sadece ayıp olur mu diye. Yani biri çağırmasa okey, hatta daha bile mutlu olurdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…