• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızımın diş sorunu

mesude12

sineksavar
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
110
4
296
Diğer
kızım 10 yaşında geçen sene diş hekimi tel takılması gerekebilir dişler sizi uğraştıracak dedi ortodonti süt dişleri bitsin öyle geçen gün bir dişi düştü acaba diyorum yenisi çıkana kadar beklesem öyle mi götürsem doktora bazılarıda diyor geç kalmışsınız geç kalınca düzelme zor oluyormuş bayağ bir dişlek görüntüsü var
tel takılması zor bir süreç mi yani ağrı falan oluyor mu ben özelde yaptırmayı düşünüyorum şeffafları falan varmış diyorlar hangisi pratik olur yani şeffaf olmuş yok düşmüş kırılmış ne anlamı var ben sağlam olsun diye düşünüyorum

benimde dişlerim yamuk 17 yaşındayım. bu sene tel taktırıcam bi dişim kırıktı, kanal tedavisi gerekiyormuş ben de özele yaptırdm. onlar şöyle istiyor, süt dişi olmayacak, sağlıksız dişi olmayacak eksik dişi olmayacak. diş çıktıktan sonra götürün zaten yaşı 10 abla erken de değil geçte değil. geç deseler bana da derlerdi :) diş çıktıktan sonra gitmelisiniz bence.. :1:

Geç kalma diye bir şey yok bence de, 19 yaşındayım ben de bu yılın sonuna doğru taktırıyorum inşallah , ama o düşen dişin yerine gelecek kalıcıyı beklemek daha iyi olur kanımca. Safir ve porselen braketler estetik amaçlıdır, metal telde daha hızlı sonuç alınıyor ve daha sağlam bu bir gerçek, safir 2 yılda bitirirse metal 1.5 yılda tedaviyi bitirir mesela, vakaya göre değişiyor tabi süreler.

kızım 10 yaşında geçen sene diş hekimi tel takılması gerekebilir dişler sizi uğraştıracak dedi ortodonti süt dişleri bitsin öyle geçen gün bir dişi düştü acaba diyorum yenisi çıkana kadar beklesem öyle mi götürsem doktora bazılarıda diyor geç kalmışsınız geç kalınca düzelme zor oluyormuş bayağ bir dişlek görüntüsü var
tel takılması zor bir süreç mi yani ağrı falan oluyor mu ben özelde yaptırmayı düşünüyorum şeffafları falan varmış diyorlar hangisi pratik olur yani şeffaf olmuş yok düşmüş kırılmış ne anlamı var ben sağlam olsun diye düşünüyorum

ben 25 yaşındayım 20 gün oldu tel taktıralı ve gerçekten çok ağrı yapıyo. yaşla ilgisi yok geç değil yani. hatta erken gitmeniz daha iyi olmuş. bence metal taktırın. şeffaf braketler çabuk kırılıyormuş. bnde şeffaf var gerçi ama ben çalıştığım için şeffaf taktırdım. dişin gelmesini beklemenize hiç gerek yok bence.

18 yaşında taktıranlardanım geç diye birşey yok korkmayın. teller ilk takıldıklarında ağrı yapar birkaç güne geçer. şeffaf tel kullanıyorum çabuk kıralan birşey çocuk olduğu için ne kadar yediğine içtiğine dikkat eder bilemiyorum. kendisiyle konuşun az belli olsun dikkat ederim derse şeffaf taktırın.yemeklerden yada asitli içecekler vazgeçemeyen bir çocuksa metal taktırın sararmaz kırılmaz daha az sorun yaşar. ama bence şeffaf her zaman daha iyi görüntü olarak sonuçta çocuklar dalga geçmeye meyilliler metalle kesin dalga geçerler.:31:

Back