• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın derdi ne?

Elbette test yapılıyor.
Test sonucunda sıkıntı varsa kullanılıyor.
Tabi ki her anne testi kabul etmiyor canı yanar diye direkt kullana da biliyor. Oysaki parmakta kan alınıp bakılıyor.

Bir de sağlık ocakları test yapmaksızın her bebeğe veriyor.
Verdikleri damlada berbat.
Bebeklerin. dişlerini boyuyor kalıcı olarak ve parabenli.
Aynı şekilde d vitaminleri de parabenli.
O yüzden başka markalar kullanmak gerek.

Ben simdi biraz arastirdim netten ve Türkiye ve Amerika bebeklere demir vitamini verme taraftari. Ancak kendi yasadigim ülkeye bakarsam, bu tavsiyeyi vermiyorlar. Sadece D ve K vitamini üzerine tavsiyeler var.

Dogum ettikten sonra doktorlar hiç demir vitamininden bahs etmemislerdi. Ikinci bir çoçugum olursa bunu kesinlikle arastiracagim. Tesekkür ederim bu bilgi için.

Ve ne kadar kötü saglik ocaklarinda böyle kimyasallari vermeleri. Iyikine arastirip, kendi çoçuguna vermiyorsun. Bu konuda tebrik ettim seni.

Ben simdi biraz arastirdim netten ve Türkiye ve Amerika bebeklere demir vitamini verme taraftari. Ancak kendi yasadigim ülkeye bakarsam, bu tavsiyeyi vermiyorlar. Sadece D ve K vitamini üzerine tavsiyeler var.

Dogum ettikten sonra doktorlar hiç demir vitamininden bahs etmemislerdi. Ikinci bir çoçugum olursa bunu kesinlikle arastiracagim. Tesekkür ederim bu bilgi için.

Ve ne kadar kötü saglik ocaklarinda böyle kimyasallari vermeleri. Iyikine arastirip, kendi çoçuguna vermiyorsun. Bu konuda tebrik ettim seni.

Rica ederim ve teşekkür ederim..

Ayy teyzemin kızıda çok ağlıyomuş doğduğundan itibaren ne üniv hastanesi ne devlet ne özel hepsine götürdüler yok bir şeyi. O kadar ağlıyomuş ki komşular her gece geliyomuş kapılarına. En son bi komşusu gelip ay valla bir şey mi yapıyosunuz doğru söyleyin demiş 😁😁😁 şimdi 10 aylık daha 1 aydır falan düzeldi dedi. Allah sabır versin ne diyeyim
Her gece düzenli olarak dövüyoruz deseymis, tövbe tövbe 😂
Bana da bir komşum, biz anası bakmayı bilmiyor diyoruz eşimle demişti..
Bilen bilmeyen konuşur, takmasın kimseyi...

Kan ilaci dedigin sey nedir?
Demir damlasi canim. Paraben gluten icermeyenler var doktoruna sor onlardan onerir sana. Ek gidayi da direkt kasik kasik degil de tadimlarla basliyorsun zaten. Ufak ufak muhallebiler hafif corbalar yapip tattir. Ama oncesinde mutlaka bir doktora götür bence. Alerji vs varsa yatkinsa ona gore onerilerde bulunur sana. Özellikle probiyotik takviye kesinlikle danış. Biz 1 haftaliktan beri kullaniyoruz hala da devam. İnanilmaz faydasi oldu. Hemen mucize bekleme ama en az 1 ay surekli kullanmasi lazim bağırsak florasi olusmasi icin.

Ağlayarak istediğini yaptırıyor her ağladığında alma ağlayarak yaptıramayacağını anlasın
Bu tutum dunyada tarihin tozlu raflarina kaldirilali seneler oldu. Zararlarini da nice pedagog psikolog yazdi. Evet 6 aylik bebek de böyle ince hesap kitap yapip aglayim da anam her dedigimi yapsin diye "dusunuyordu"(?) zaten.

Her gece düzenli olarak dövüyoruz deseymis, tövbe tövbe 😂
Bana da bir komşum, biz anası bakmayı bilmiyor diyoruz eşimle demişti..
Bilen bilmeyen konuşur, takmasın kimseyi...
Teyzem çok matraktır takmaz kimseyi çok ısrar ederlerse verir valla bebeyi ellerine görürler günlerini 😁

Bu tutum dunyada tarihin tozlu raflarina kaldirilali seneler oldu. Zararlarini da nice pedagog psikolog yazdi. Evet 6 aylik bebek de böyle ince hesap kitap yapip aglayim da anam her dedigimi yapsin diye "dusunuyordu"(?) zaten.
[Kafana göre yalan söylem ben de psikologlardan duydum hatta ağlayarak sizi çok fena suistimal ederler bile diyorlar

Demir damlasi canim. Paraben gluten icermeyenler var doktoruna sor onlardan onerir sana. Ek gidayi da direkt kasik kasik degil de tadimlarla basliyorsun zaten. Ufak ufak muhallebiler hafif corbalar yapip tattir. Ama oncesinde mutlaka bir doktora götür bence. Alerji vs varsa yatkinsa ona gore onerilerde bulunur sana. Özellikle probiyotik takviye kesinlikle danış. Biz 1 haftaliktan beri kullaniyoruz hala da devam. İnanilmaz faydasi oldu. Hemen mucize bekleme ama en az 1 ay surekli kullanmasi lazim bağırsak florasi olusmasi icin.

Ben konu sahibi degilim. Kizim neredeyse 3 olacak, ek gida olayini geçeli baya zaman oldu.
Yinede bu nazik dilin için tesekkür ederim :)

S susukunhatun

"Yas grubuna göre" (!) bebeklik ve cocukluk hatta ergenlik gibi birey kavrami olusma sureclerini bir okuyup arastirin tez elden. Suistimal kelimesini 6 aylik bir bebekten ogrendiniz zaar..

gazlı bır bebek
gazlı bebekler hep kucakta hatta memede olmak ıstıyorlar yattıklarında gaz cok bastırıyor
benım kızım 1 yasına kadar aynen boyleydı kolıktı cunku

Benim bebeğim de aynen böyle
Nefret ediyor yatmaktan
Daha yatağa koyacakken !nlıyor istemiyor asla
6 buçuk aylık olduk
Doğduğundan beri kucakta evi geziyoruz
Stres yorgunluktan saclarımın yarısı döküldü
Doktor muayenelerini bile kucağında y!pıyor adam
Sadece kucakta mutlu bebeğim
Sallanan anakucağı aldım, bebek hamağı aldım.titreşimli anne yanı yatağı aldım şimdi de hoppala aldım oyuncaklı müzikli hiçbirini sevmedi
Bu ara az az mama sandalyesinde durmaya başladı sadece
Çok zor benden iyi kimse bilemez: (

Benim bebeğim de aynen böyle
Nefret ediyor yatmaktan
Daha yatağa koyacakken !nlıyor istemiyor asla
6 buçuk aylık olduk
Doğduğundan beri kucakta evi geziyoruz
Stres yorgunluktan saclarımın yarısı döküldü
Doktor muayenelerini bile kucağında y!pıyor adam
Sadece kucakta mutlu bebeğim
Sallanan anakucağı aldım, bebek hamağı aldım.titreşimli anne yanı yatağı aldım şimdi de hoppala aldım oyuncaklı müzikli hiçbirini sevmedi
Bu ara az az mama sandalyesinde durmaya başladı sadece
Çok zor benden iyi kimse bilemez: (
ben cok ıyı anlarım
benım kızımda aynıydı 1 yasını doldurana kadar hergun bu sekıldeydı
hatta emzırmeyı bıle ayakta yapıyordum oturtmuyordu asla
dusunebılıyor musunuz 2 saatde bır 40 dk emzırıyordum ayakta tek kolla duvardan destek alarak tek ayagımı koltugun ustune koyarak

aglamaktan gobek fıtıgı oldu ... cok zordu

ben cok ıyı anlarım
dusunebılıyor musunuz 2 saatde bır 40 dk emzırıyordum ayakta tek kolla duvardan destek alarak tek ayagımı koltugun ustune koyarak

Bizler için de çok yıpratıcı:(
Ben benlikten çıktım resmen
Ama allah can sağlığı versin diyorum bu günleri aratmasın
Ayakta emzirmek de çok zordur

ben cok ıyı anlarım

Merek ettim, su an kizin kaç yasinda?
Ve halen inatçimidir? Bildigim bildik, çaldigim düdük tarzinda?

Siz yediklerinize dikkat ediyor musunuz? Sütünüz gazlı olabilir. Gazlı olan bebekler kucakta durur birtek. Alerji durumuna bakıldı mı? Alerjen yapılı bebeklerde huysuz oluyor.

Merek ettim, su an kizin kaç yasinda?
Ve halen inatçimidir? Bildigim bildik, çaldigim düdük tarzinda?
4 yasında ve aynen dedıgım dedık bırıdır bızı dınler anlatırız anlatırız ama aklıma yatmadı der mesela :D mantıklı ve ıkna edıcı konusursak hersey yolunda yoksa ısıme karısmayın bebek degılım ben der

tam cadı

4 yasında ve aynen dedıgım dedık bırıdır bızı dınler anlatırız anlatırız ama aklıma yatmadı der mesela :KK70: mantıklı ve ıkna edıcı konusursak hersey yolunda yoksa ısıme karısmayın bebek degılım ben der

tam cadı

Kizim 3 yasina girmek üzere ve oda bebekken kiyameti kopariyordu yataga koydugumuzda. Hatta koymadan önce fark ediyordu, böyle tam koymak üzereyiz, havada yani ve basiyordu yaygarayi :KK70:

Hatta bizde "ya bu uyumuyormuydu, nasil fark ediyor yataga koyacagimizi" felan oluyorduk. Kucagimda uyudugunda arada gözlerini açar kontrol ederdi halen kucaktami diye :KK70:

Ve simdi 2 yas sendromun geç baslamasimi nedir, iyicine dedim dedik oluyor. Özgüven tavan yapti. Artik havasinin indirmesinin zamani geldi bence. Seninki yine iyimis, aklima yatmadi diyor. Benimki "hayir ISTEMIYORUM"a takilip gitti :-)

Ben de küçükken çok ağlamışım sebebini bulamamışlar büyüdükçe annem anlamış meğerse parmağım çıkmış yerinden baş parmagim uzak diğer parmaklarimdan kaynamış elimin az asagisindan. O derece agliyosa bı derdi olabilir yavrunuzun

Kizim 3 yasina girmek üzere ve oda bebekken kiyameti kopariyordu yataga koydugumuzda. Hatta koymadan önce fark ediyordu, böyle tam koymak üzereyiz, havada yani ve basiyordu yaygarayi :KK70:

Hatta bizde "ya bu uyumuyormuydu, nasil fark ediyor yataga koyacagimizi" felan oluyorduk. Kucagimda uyudugunda arada gözlerini açar kontrol ederdi halen kucaktami diye :KK70:

Ve simdi 2 yas sendromun geç baslamasimi nedir, iyicine dedim dedik oluyor. Özgüven tavan yapti. Artik havasinin indirmesinin zamani geldi bence. Seninki yine iyimis, aklima yatmadi diyor. Benimki "hayir ISTEMIYORUM"a takilip gitti :-)
Benim bebeğim böyle işte 6 aylık suanda

Back