• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın derdi ne?

Gazi bitmemistir belki her bebeğin 3 ayda bitecek diye bı kural yok bazı bebekler zor büyür
Bence ergonomik bı kanguru alın ve evde onunla gezin o da.mutlu sizde mutlu

Benim kızımda öyleydi,gece olunca ışıkları kapatınca kıyamet kopuyordu.
Kalabalıktan hoşlanmazdı,düzenini bozulsun sevmezdi, 20 günlükken evde misafir bırakip doktora diye çıktığımı bilirim,öyle bir ağlamak yani katıla katıla,arabaya bindik sustu.
Uzun zaman arabada gezdirip uyuttum ben onu.
Karakteri böyleydi, farkındalığı yüksek bir bebekti,zamanla azaldı bitti.
Üzülmeyin diyebilirim sadece.
Düzenini bozmayacak şekilde hareket edin. Mesela kafasını kaşıma, esneme vb hareketlerini gözlemleyin,uykusu geldiğinde vakit geçirmeden uyutmayı deneyin zira gecikdikçe zorlasacaktır uyuması.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Alerjisi olabilir ayrica cok cok yuksek olasilikla infantil kolik. Gaz var gaz var... 6 aylik olunca gaz sıkıntısı bittiğini nasıl anladiniz? Böyle bir kaide yok. Hala sindirim problemi yasiyor olabilir, siz destek vermeden pirtini rahat yapiyor mu? Yapiyorsa ve buna ragmen sebepsiz agliyorsa adaptasyon surecinde hala. Kolik bebek annesiyim bu arada. 8.5 aylik oğlum doğdu doğalı kucakta ve azalmasina ragmen hala gun icinde aglar mizildar. Psikolojinizi hazirlayin ve su kadarlik olsun şöyle olur bu kadarlik olsun böyle olacak kaliplarini kafanizdan atin. Her bebek ayri bir mizacta. Ana kucagini takip sık sık kucakta ten temasi yapmalisiniz. 10 kg oldu hala taşıyoruz biz. Allah yardimciniz olsun. Probiyotik takviye ve olasi reflü icin de doktorunuza danışın mutlaka.

6 ayindan da degil.bu zmana kadar hep aglardi bende gazdan derdim.son 1 aydirda iyi gibiydi son gunlerde basladi yine.dogdugundan beri 10 yil yaslandim diyorum gercekten asiri huysuz
Bence ek gidaya başlayin artık.
7.ayda yutma reflekslerinin iyice gelişmesi lazım sonra çok zorlanırsiniz.
Birde belki ek gida iyi gelir 6 aylik bebek sadece sütle doymaz ki

Böyle ağlayan bebeklerin çoğunda süt alerjisi yada yiyecek alerjisi çıkıyor.hemde doktor birsey bulamasa bile.zaten duygusal her şeye hassas oluyor.ama iste siddetli belirti vermeden teshis olmuyor.sonra büyğdükçe ya çocuğun bünyesi alışıyor.yada bi şekilde etkisi azalıyor.

Ayy teyzemin kızıda çok ağlıyomuş doğduğundan itibaren ne üniv hastanesi ne devlet ne özel hepsine götürdüler yok bir şeyi. O kadar ağlıyomuş ki komşular her gece geliyomuş kapılarına. En son bi komşusu gelip ay valla bir şey mi yapıyosunuz doğru söyleyin demiş 😁😁😁 şimdi 10 aylık daha 1 aydır falan düzeldi dedi. Allah sabır versin ne diyeyim

Ayy teyzemin kızıda çok ağlıyomuş doğduğundan itibaren ne üniv hastanesi ne devlet ne özel hepsine götürdüler yok bir şeyi. O kadar ağlıyomuş ki komşular her gece geliyomuş kapılarına. En son bi komşusu gelip ay valla bir şey mi yapıyosunuz doğru söyleyin demiş 😁😁😁 şimdi 10 aylık daha 1 aydır falan düzeldi dedi. Allah sabır versin ne diyeyim
Ayni :) benim yanimdada yalniz bi teyzem yasiyor yazik.diyor ordan bagiriyom sana uyutma su bebegi uyumak istemiyor rahat birak bi.
Ama bilmiyorki uyutmasamda ayni sekilde agliyor

Alerjisi olabilir ayrica cok cok yuksek olasilikla infantil kolik. Gaz var gaz var... 6 aylik olunca gaz sıkıntısı bittiğini nasıl anladiniz? Böyle bir kaide yok. Hala sindirim problemi yasiyor olabilir, siz destek vermeden pirtini rahat yapiyor mu? Yapiyorsa ve buna ragmen sebepsiz agliyorsa adaptasyon surecinde hala. Kolik bebek annesiyim bu arada. 8.5 aylik oğlum doğdu doğalı kucakta ve azalmasina ragmen hala gun icinde aglar mizildar. Psikolojinizi hazirlayin ve su kadarlik olsun şöyle olur bu kadarlik olsun böyle olacak kaliplarini kafanizdan atin. Her bebek ayri bir mizacta. Ana kucagini takip sık sık kucakta ten temasi yapmalisiniz. 10 kg oldu hala taşıyoruz biz. Allah yardimciniz olsun. Probiyotik takviye ve olasi reflü icin de doktorunuza danışın mutlaka.
Evet sanirim hala gecmemis gazi cunku surekli gaz cikariyor anliyorumki sindiremiyor daha.o yuzden ek gidaya daha sicak bakamiyorum.yani cozumu yokmu diyorum.herzman tasiyamamki iste kucuk birde oglum var. :( buyuyene kadar cekecekmiyiz boyle

Reflü olabilirmi? Yada süt ürünleri alerjisi olabilirmi çoçugun? Doktor bunlarada baksin.
Yatagini biraz daha egik pozisyona koy, reflüye karsi yardim eder (eger varsa)

Demir damlası
Sağlık ocağında veriyorlar vegaferon vs

Bu her çoçuga gerekli degil ki. Bu kan tahliline bagli. Cocukta demir eksikligi varsa, ekstra vitamin verilir tabiki.
Ki benim bildigim herseyin fazlasi zarar, keza demirde.

Ondan daha önemlisi D vitamini. Onun kan tahliline bile gerek yok. Özelikle kisin, her çoçuk 6 yasina kadar d vitamini almali her gün.

Bu her çoçuga gerekli degil ki. Bu kan tahliline bagli. Cocukta demir eksikligi varsa, ekstra vitamin verilir tabiki.
Ki benim bildigim herseyin fazlasi zarar, keza demirde.

Ondan daha önemlisi D vitamini. Onun kan tahliline bile gerek yok. Özelikle kisin, her çoçuk 6 yasina kadar d vitamini almali her gün.

Elbette test yapılıyor.
Test sonucunda sıkıntı varsa kullanılıyor.
Tabi ki her anne testi kabul etmiyor canı yanar diye direkt kullana da biliyor. Oysaki parmakta kan alınıp bakılıyor.

Bir de sağlık ocakları test yapmaksızın her bebeğe veriyor.
Verdikleri damlada berbat.
Bebeklerin. dişlerini boyuyor kalıcı olarak ve parabenli.
Aynı şekilde d vitaminleri de parabenli.
O yüzden başka markalar kullanmak gerek.

Doktor bir sorun gormediyse huyu boyledir. Benim bildigim bebeklerin aglamasi icin herhangi bir nedene ihtiyac duymadiklari valla. Oglum da oyleydi,sebepsiz sacmasapan aglardi,cok eziyetli bir bebekti,simdi 4 yasini gecti hala oturup kundak cocugu gibi aglayabilir yani. Bence bir sebep aramayin,doktorunuzla gorustuyseniz.

Kizim 6 aylik bu zamana kadarda cok huysuzdu.hep gaza bagladim ama artik 6 aylik oldu azaldi artik biter derken aglamalari iki uc gundur dahada siddetlendi.doktor hicbiseyi yok dedi.ozellikle yatirmak istedigim zaman yastiga koyunca bas bas bagiriyor hic bisekilde sakinlesmiyor.katiliyo resmen.uyutmuyum diyorum bu seferde durmuyor hic.katilana kadar agliyor.sadece kucakta gezdirince susuyo.yemek bile yapamiyorum bu yuzden.buyuk oglum 3 yasinda onunla bile ilgilenemiyorum.bu durum basina gelen varmi nasil gecer?simdi bile kucagimda yaziyorum kolum koptu tasimaktan :KK43:
Duyu butunleme diye birsey duydunuz mu? Bir arastirsaniz belki faydasini gorursunuz.

Benim oğlum böyle büyüdü.
Kucakta duracaksa bile otururken durmazdi, ayakta gezinirsek kucağımız da sakin dururdu.
Hatta emzirirken bile ayakta olduğum cookk olmuştur.
Erken diş çıkardı, ve alerjik bir bebekti, ben bunlara bağlamıştim.
Ama sonra da huy olarak kaldı onda, büyüdükce geçti.
İnşallah siz çözüm bulursunuz.

Back