Kızımın biti geçmiyor yardimm

Benim kuzenim ergenliğinde bile bitliydi hep de saçını ütüler, düzleştirirdi. İlk defa duydum bu yöntemi.

Senelerce çektim sonra kızlarımda oldu
inanın iki fayda var
biri krawel mavi dışı şampuan birebir geri kalan tüm bit şampuanları hikaye
ergen olsaydı da boyatın derdim
ama boyatmadan ziyade hani o şeffaf oksidan suyu var ya boyalardan çıkan o öldürüyormuş
bir yakınımda ufak kıznın saçını onla kurtardı
bit benim çocukluğumun kabusu senelerce çektim arkadaşlarımdan utanırdım artık neler yapmadı ki annem
ölüyordum bile bit yüzüne banyoda zehirlendim
gaz yağları şeltoxlar neler neler

Banyoda sampuanlayıp dişleri sık olan tarakla tarayın. Bir de bit gelmemesi için lavanta yagini sulandırıp fısfıs şişesine koydum.kizlarimin saçını yaparken hergun sıkarım. Koruyor.tavsiye ederim

Benim kuzenim ergenliğinde bile bitliydi hep de saçını ütüler, düzleştirirdi. İlk defa duydum bu yöntemi.
O ütünün/düzleştiricinin sıcağına hiçbir bit yumurtası dayanamaz.
İnternette diyor ki; "Yumurtalar 21-36 dereceler arasında gelişir. 60 C nemli ısı yumurtaları 15-30 dakikada öldürür"
Ortalama bir saç düzleştiricisi 130-150 derece.
Temizlendiği saçı minik minik ayırarak her yerini duzlestirse yumurta falan kalmaz,geberip giderler. Ama tabii evdeki her şeyi, çarşafları yastıkları yüksek derecede yıkamak, bitli insanlardan uzak tutmak, her fırsatta bit sampuaniyla yıkayıp taramak da lazım.
Benim saçım çok sık ve gür. Balta girmemiş orman,denen cinstendi eskiden. Bir bitlenirdim, kolay kolay geçmezdi:) ne zaman ütüye geçtim, kurtuldum

İlkokulda bana da olmuştu
Kafamın neden kaşındığını bir türlü anlayamamıştım
Annem de yoktu babam zaten anlamaz
Yaşlı bir komşu teyze vardı bizimle aynı katta oturan ölmüştür muhtemelen Allahım rahmet eylesin, saçımı küt kestirip, gazyağı ile taramıştı. Bizim eve gelip yastık kılıflarını,çarşafları,havluları merdaneli makinada kaynar suyla yıkamıştı. Çok zor bir şey bitlenmek, bir de kwell şampuan vardı çok iyi gelirdi, ortaokulda da kapınca okuldan onu kullanmıştım

Şahane bir yöntemim var kesin çözüm… Kızımın uzun ve gür saçları vardı. 3 kere bitlendi 3 ünde de tek kerede kurtuldum. Paranit kullandıktan sonra saç düzleştirici alıp,çocuğun saçlarını ince ince tutamlara ayırın ve dipten uca makineyle geçin üstünden… Sirkeler de gidiyor bu yöntemle.

Üniversitedeyken arkadaşımla yastığımı paylaşmıştım ondan bana geçmişti. Bir hafta boyunca bit sampuaniyla yıkayıp ardından sirkeli suyla durulamistim. Ve hem banyoda hem duştan çıkınca şimşir tarakla tek tek saçımı taramistim nevresimlerimi her gün değiştirmiştim. ama benim ilerlememisti üç gün boyunca kasintidan duramayinda doktora gitmiştim sirke birkaç tane de bit var demişti.

Doğal hindistan ceviz yağisi ile iyice başini ovulayin .Hiç kuru saç kalmasın .özelikle kulak arkasını ve ensesini ,sonra streç filmle kapatın ve 30 dak. bekletin.
Normal şampuanla yıkayın.

Ayrıca bütün yatak örtüsünü,nevresim, carşaf, gecelik hepsini 60 derecede yıkayın.

Guzel bir bit sampuaniyla yikadiktan sonra sık bir tarakla tarayin daha sonra eczanelerde bit tokasi ve bit rozeti satiliyor onlardan kullanabilirsiniz

Saç boyasından kaçtıklarını duymuştum. Kuaföre bir sorsanız, saçını bir tutam boyasanız etkili olmaz mı acep?

Geçmişler olsun.

Kardeşim bir türlü kurtulamıyordu birkaç ay cebelleştik tam bitti sanıyoruz türüyor falan en son kızın saçlarını kesip kına yaktık. Şampuanla haftada bir yıkamaya devam ettik sirkeli suyla da saçları yıkadık anca geçti. Üst üste o kadar çok şey yaptık ki hangisi işe yaradı bilmiyorum inanın

Gaz sürmüştü annem
Bide saçını kısa kestirin.
Öğretmeniyle görüşün.
Çocukken niye bitlenilir ki acaba .
Bende bitlenmiştim

Paranit bir işe yaramıyor benim kızımda bitlendi bitex diye sampuan var biz onunla kurtulduk sprey de olan biti geçirmiyor sadece bit olmadığı zamanda korunmak amaçlı

Ayyyy bikere tam 4 ay geçmemişti bende annem. önüne oturtturdu ayıkla babam ayıkla yok bitmiyordu kaç şişe şampuan bitti bana mısın demediler sonra benzinle yıkadılar canımıza tak etti oda gözüme kaçtı bide ay cehennem gibiydi en son saçımı kısacık kestik durmadan sık tarakla taradik kurtulmuştumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…