Kızımın biti geçmiyor yardimm

Seneler önce benim kızımında başına geldi.
1-2 gün sonra okul etkinliği vardı, kuaföre gitmesi gerektiği için hızlıca temizlememiz gerekiyordu.
Nette bulduğum garantili diye anlatılan tüm yöntemleri bir kez uyguladım ve bitti çok şükür.
İlk olarak bit tarağı ile beyaz bir örtüyü sırtına takıp saçlarını taradım. Düşenleri imha ettim.
Bit spreyini saçına yedirip streç ile başını sarıp biraz beklettim.
Bit şampuanı ile yıkayıp banyoda da taradım.
Bu şekilde canlı olanlar ölüyor ama sirke denen yumurtalar kalıyor.
Onlar çıktığı zaman saçı yeniden sarıyor.
Sirkeleri yok etmek içinde yine banyodayken mentollü erkek traş köpüğünü tüm saçına yedirdim ve taradım.
Mentol sirke yumurtalarını boğar diye okumuştum.
Banyodan çıkmadan önce su ve elma sirkesi karışımını son kez başından aşağı döktüm.
Su sirke olayını problemimiz olmasa da ara ara yapardım.

Havlusu, montu, yastığı, yorganı, atkısı beresi kullandığı ne varsa hatta koltuk yastıklarına kadar yıkadım.
Yatak ve koltukları süpürgenin uygun aparatıyla süpürdüm.
Bu şekilde bir günde kurtulduk çok şükür.
Her ihtimale karşı 2-3 gün arayla yine bit şampuanıyla yıkadım.
Bit spreyi ve şampuanını her ihtimale karşı kendime de uyguladım.

Bu arada okul ortamında korunması içinde kafurun tablet alıp bir bezin içine koyup diker montunun ve okul hırkasının boyun kısmına iliştirirdim.
Bunu ihmal ettiğim bir dönemde yaşamıştık bit problemini.
Tableti eczaneden almıştım, havayla temas ettikçe kendi kendine eriyip küçülen bir şey.
Arada yinelemek gerekiyor o yüzden.
Okaliptus yağınında aynı etkiyi yaptığını duymuştum.
Kokusunun keskinliğini ve rahatsız ediciliğini tam bilmiyorum ama araştırın isterseniz.

Ay benim annemde nerden duyduysa birkaç fıss şeltoks sıkmıştı kafama.ertesi gün okulda bayıldım.hastanede açtım gözümü.
Ayy geçmiş olsun benim kafa derim yandı resmen dayanamadım ağladım sürekli annem yıkamıştı

Bit.ve sirkeleri temizlemekten baska careniz yok malesef bugUN TEMIZlediniz ya mesela 5 /6 gun sonra tekrar bakin. Kalan goremediginiz sirkelerden yenisi geliyor cunku. Bitleri acik renkli iken bulmaya calisin siyahlasinca yumurta birakiyorlar oda 10 gun icinde.yeni bit.olarak.karsiniza.cikiyor. o sampuanlardan fayda goremedim ben. Kizimi emzirirken surekli temizledim yikarkende sirkeyle yikayip ince.tarakla taradim ancak arinabildik hastalik.gibi surekli gozlerim saclarinda cok zor bi.durum

Uf cocuklugum geldi aklima. Annem sinek ilaci sıkar naylon sarardı kafama. Hatta tarım ilaci vardı DDT sanirim onu sürmüştü bikere. Valla iyi gelmişiz bugune. Basmiş zehri :) paranitle yıkadıktan sonra hergun taragıyla tarayın sacını. Olmeyen sirke ve bitler dökülsün. Tabi kendinizde kullanmayı ihmal etmeyin. Öğretmenini bilgilendirin insan çekiniyor anliyorum ama tekrar bulaşmasın.

Zararsız bi yağ normal saç kremi karıştır sür ve Streç filmle sar önemli olan havasız kalmaları

bu süreç meşakatli maalesef, havlular nevresimler kaynatılmalı . hergün saçlar ayıklanmalı kontrol edilmeli özel tarağıyla taranmalı bit şampuanı ve spreyi gerekirse tekrar tekrar kullanılmalı . eni sonu bitecek ama yoracak tabii . sınıftaki bitmezse her zaman yine bulaşır tüm sınıf aynı anda kontrollü ve temizlik derdinde olmalı

Bolca mayonez sürüp strece sarıp (hava almayacak şekilde)1 saat bekletin(ölüyorlar bu şekilde,temizlemekte kolay oluyor tabi ki saç yağlı olduğu icin tutunamıyorlar),sonra paranitin içinden cıkan tarakla tarayın. Temizlenir bu şekilde. Sonrasında saçina düzenli olarak okula giderken lavanta yağı sürün,sıkı bir at kuyruğu,alt kısmına örgü olabilir,topuz olabilir bu şekilde korunursunuz.
Kızımın sınıfında bit olduğunda bile lavanta yağı sürdüğüm icin bitlenmedi(maşallah diyim) o dönemlerde saçi acik göndermedim birde ek olarak,at kuyruğu +örgü yada topuz yaparak gitti hep.
Şu an ortaoulda lavanta yağı hala tedbir olarak kullanıyorum ben,her sabah bir kaç damla olarak saçına.

ben boş pıspıs şişesine birkaç damla lavanta birkaç damla çay ağacı yağı damlatıp sulandırdım her sabah saçına ve okul formasına sıkıp saçını tarayıp ya balerin topuzu ya örgü ya sıkı at kuyruğu yapıp gönderiyorum . lavanta ve çay ağacı kokusuna bit gelmezmiş öyle duydum bende

2 yas çok küçük kimyasal için b3nce oturun tek tek tek tarayarak imha edin

Gerçekten etkili oluyor. İlkokulda hatta anaokulunda , öğretmeni arada kontrol yapıp bit olunca mesaj atıyordu (hatta öğretmeni bile bitlenmişti kızımin )okulumuzda bit problemi var,cocuklarınızi kontrol edip gerekli önlemleri alın minvalinde. Ben o dönemlerde sprey almıştim fly mix onu kullandım,birde sıkı topuz yada sıkı tepeden at kuyrugu altı örgü şeklinde ki ince telli belinde saçları kızımın, anaokulunda,bitlenmedi ama sprey bekledikce kokusu ağırlaşmıştı sonra lavanta yagına döndük. Hala uzun ve hic vazgeçmedim lavanta yağından. Işe yarıyor kesinlikle. Kalabalıga gireceksem kendime bile sürerim ben lavanta yağını.

Öğretmenim bu yüzden aşinayım ben de iki kere bitlendim:) tek sederde tüm bitlerden kurtulmak çok zor bunu beklemeyin. Bir hafta ara ile şampuanı en az iki üç kere uygulayın, ben velilerime iki şampuan almalarını söylemiştim. Her gün de sirke taraması yapmalısınız. Bir haftaya sizin öldüremediğiniz sirkeler de çıkacak ama bir iki haftaya düzeliyor okulda diğer arkadaşlarının da düzelmesi lazım tabi, koruma amaçlı bir tokası alabilirisniz

bit tokalarindan taksaniz bu asamada ise yaramaz mi bilmiyorum soruyorum bir yandan temizlemenizde lazim ince tarakla :/
Bit tokaları hiçbir işe yaramıyor maalesef.

Ben çocukların kabanlarından birbirine geçtiğini düşünüyorum, çünkü kışın korkunç bir artış oluyor bit sirke vakalarında. Kabanları iyi temizlemek lazım.

BİT BULAŞMASINI ÖNLEYEN FORMÜL
1 tepeleme tatlı kaşığı lavanta ve 10 adet karanfili yarım litre suda demleyin, bunu püskürtmeli bir şişeye koyup içine aktarlarda satılan kafur isimli naftalin benzeri taştan atın ve bu karışımla her gün saçlarını tarayın ve özellikle kabanına bolca sıkın, ilk anda koku kötü gelebilir ama uçuyor. Kuzumı yıllarca bu tarifle korudum.

Arkadaşlar kurtulmak için çok öneride bulunmuş, bu da koruma önerisi olsun

aklimda olsun favorilere aldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…