- 13 Kasım 2018
- 3.862
- En iyi cevaplar
- 2
- 5.374
- 158
Bişey olmadı şükür çok sık bir saçım vardı tabii doğumdan sonra döküldü baya ama yine kötü değilSaçlarınız ne durumda peki![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bişey olmadı şükür çok sık bir saçım vardı tabii doğumdan sonra döküldü baya ama yine kötü değilSaçlarınız ne durumda peki![]()
İspirto, sinek ilacı ( 1 kutuyu kafama sıktığını bilirim ) ..canım anam ispirtoyla temizlerdi bitler geldiğine bin pişman olurdu![]()
Show haberlikmişiz kıymetimizi bilememişlerİspirto, sinek ilacı ( 1 kutuyu kafama sıktığını bilirim ) ..birde sararlardı kafamızı , öyle yarım saat beklerdik
.. kimyasalla temasta en üst nokta
![]()
Bişey olmadı şükür çok sık bir saçım vardı tabii doğumdan sonra döküldü baya ama yine kötü değil![]()
Aileden kaynaklı var ama Çok değil yaşa uygunBeyazlama oldu mu peki?
Ay benim annemde nerden duyduysa birkaç fıss şeltoks sıkmıştı kafama.ertesi gün okulda bayıldım.hastanede açtım gözümü.Annemin halası kafama sinek ilacı sıkmıştı![]()
Ayy geçmiş olsunAy benim annemde nerden duyduysa birkaç fıss şeltoks sıkmıştı kafama.ertesi gün okulda bayıldım.hastanede açtım gözümü.![]()
ben boş pıspıs şişesine birkaç damla lavanta birkaç damla çay ağacı yağı damlatıp sulandırdım her sabah saçına ve okul formasına sıkıp saçını tarayıp ya balerin topuzu ya örgü ya sıkı at kuyruğu yapıp gönderiyorum . lavanta ve çay ağacı kokusuna bit gelmezmiş öyle duydum bendeBolca mayonez sürüp strece sarıp (hava almayacak şekilde)1 saat bekletin(ölüyorlar bu şekilde,temizlemekte kolay oluyor tabi ki saç yağlı olduğu icin tutunamıyorlar),sonra paranitin içinden cıkan tarakla tarayın. Temizlenir bu şekilde. Sonrasında saçina düzenli olarak okula giderken lavanta yağı sürün,sıkı bir at kuyruğu,alt kısmına örgü olabilir,topuz olabilir bu şekilde korunursunuz.
Kızımın sınıfında bit olduğunda bile lavanta yağı sürdüğüm icin bitlenmedi(maşallah diyim) o dönemlerde saçi acik göndermedim birde ek olarak,at kuyruğu +örgü yada topuz yaparak gitti hep.
Şu an ortaoulda lavanta yağı hala tedbir olarak kullanıyorum ben,her sabah bir kaç damla olarak saçına.
Gerçekten etkili oluyor. İlkokulda hatta anaokulunda , öğretmeni arada kontrol yapıp bit olunca mesaj atıyordu (hatta öğretmeni bile bitlenmişti kızımin )okulumuzda bit problemi var,cocuklarınızi kontrol edip gerekli önlemleri alın minvalinde. Ben o dönemlerde sprey almıştim fly mix onu kullandım,birde sıkı topuz yada sıkı tepeden at kuyrugu altı örgü şeklinde ki ince telli belinde saçları kızımın, anaokulunda,bitlenmedi ama sprey bekledikce kokusu ağırlaşmıştı sonra lavanta yagına döndük. Hala uzun ve hic vazgeçmedim lavanta yağından. Işe yarıyor kesinlikle. Kalabalıga gireceksem kendime bile sürerim ben lavanta yağını.ben boş pıspıs şişesine birkaç damla lavanta birkaç damla çay ağacı yağı damlatıp sulandırdım her sabah saçına ve okul formasına sıkıp saçını tarayıp ya balerin topuzu ya örgü ya sıkı at kuyruğu yapıp gönderiyorum . lavanta ve çay ağacı kokusuna bit gelmezmiş öyle duydum bende
Öğretmenim bu yüzden aşinayım ben de iki kere bitlendim:) tek sederde tüm bitlerden kurtulmak çok zor bunu beklemeyin. Bir hafta ara ile şampuanı en az iki üç kere uygulayın, ben velilerime iki şampuan almalarını söylemiştim. Her gün de sirke taraması yapmalısınız. Bir haftaya sizin öldüremediğiniz sirkeler de çıkacak ama bir iki haftaya düzeliyorKizlar slm kızım 2 ye gidiyor kasiniyodu ama anlamadık on gün öyle sürdü. Baktık ama göremedik sık ve sarı saçlı zaten neyse ilerlemiş oldu. Farkedince paranit şampuanla yıkadım taradım ertesi gün yine kaşınıyor bidaha spreyini aldım uyguladım bugün hala kasiniyor. Sürekli oda kimyasal peşpeşe kullanılmaması gereken bişey e ben ne yapicam şimdi bu ilacids hergun sürmekte tahriş eder zaten haftada bir yazıyor. Arkadaşım sık uygulamis tahriş olmuş saçın bı kısmı dökülmüş falan. Hergun bu paranit uygulayan oldumu zarar verirmi cok
Bit tokaları hiçbir işe yaramıyor maalesef.bit tokalarindan taksaniz bu asamada ise yaramaz mi bilmiyorum soruyorumbir yandan temizlemenizde lazim ince tarakla :/
aklimda olsun favorilere aldimBit tokaları hiçbir işe yaramıyor maalesef.
Ben çocukların kabanlarından birbirine geçtiğini düşünüyorum, çünkü kışın korkunç bir artış oluyor bit sirke vakalarında. Kabanları iyi temizlemek lazım.
BİT BULAŞMASINI ÖNLEYEN FORMÜL
1 tepeleme tatlı kaşığı lavanta ve 10 adet karanfili yarım litre suda demleyin, bunu püskürtmeli bir şişeye koyup içine aktarlarda satılan kafur isimli naftalin benzeri taştan atın ve bu karışımla her gün saçlarını tarayın ve özellikle kabanına bolca sıkın, ilk anda koku kötü gelebilir ama uçuyor. Kuzumı yıllarca bu tarifle korudum.
Arkadaşlar kurtulmak için çok öneride bulunmuş, bu da koruma önerisi olsun