Kızımın bacağına sıcak çay döküldü

Yazın oğlumun omuzdan aşağısına çay döküldü . 1.5 yaşındaydı o Zaman . Eşin peteğin üzerine bardak koymuş . Onu çekip üzerine döktü . Aynen derisi soyuldu . Pansumana gittik önce hergün sonra 2 güne 1 . Kabuk düştükten sonra da plastik cerrah contractubex krem verdi . Şu an çok az bi renk değişikliği var . Geçmiş olsun . Ama oğlumun acısı olmadı sanırım ilk döküldüğünde ağladı hastaneye gidinceye kadar . Sonra ağlamadı rahat uyudu . Ama zordu bütün vücudu sarıyorlardı
Çok Sağolun sizede geçmiş olsun çok kötü oldum inanki Allah bi daha yaşatmasın ne bana nede diğer Annelerin evlatlarına

Benim eşim geçen yıl elektrik panosu patlamasıyla işkkazası geçirdi yüzü ve sol kolu yandı 10 gün yanık bölümünde yattik 20 günde evde kimse gelmeden mikrop kapmasin diye. Yanık bölümü zaten öyle bir yer ki ziyaretçi alınmaz refaktci dışarı çıkamaz ve içerde maske önlük saç bandıyla durdum (inanılmaz zor günlerdi) yanı mikrop kapmamasi için çok dikkat edin güneş Işığı almasın (yanıkbölümü oodalarına asla güneş girmez geceymis gibi ışıkta oturursunuz hep) kırmızı renkte bir iğne var onu kırıp yanığa sürerler ağrıyı hafifletir ve bize göz kremi aldırmışlardı yanığı kurutmasin diye. Ve en önemlisi beslenme peynir süt tavuketi yumurta protein ağırlıklı besleyen doktor özellikle uyardı izinle eve cçıktığımızda d7nyayi yedirdim eeşime gidince iyileşmesine doktor bile sşaşırdı. Uzun oldu kusura bbakmayın ggeçmiş
Çok sağolun size de geçmiş olsun çok şükür ki eşinize bişey olmamış bizim doktorumuzda beslenmesine çok dikkat edin dedi küçük olunca yemek yedirmekte zorlanıyor sabahtan beri uğraşıyorum yesin diye

Slm bayanlar moralim çok bozuk 2 yaşındaki kızımın bacağına çay döküldü ...2 bardak çay ben ve eşime hazırladım koydum oturma odasına eşim güya kızıma bakıyo ..tabi bide kızım çaya filan yaklaşmazdı, sıcak olduğu için ...kızımda çay istedi ona da getirmeye gittim mutfağa kızım koştu!eşimde kızım dur! demesiyle tepsiye basmış.... çay bacağına denk gelmiş cildi soyuldu hemen soğuk suya tuttuk 5-10 filan ,sonra acile götürdük ..krem filan sürüp sargı beziyle sardılar ,sabah çocuk cerrahına götürün dediler. çok kötüyüm! yavrum çok ağladı !kaç gün sürer acısı daha çok küçük ''annesi bak cız oldu diyo' bide iz kalmasından çok korkuyorum siz bilirsiniz belki çok ağır yanık değil ama cildi soyuldu sizce iz kalırmı yarın cerraha da sorucam ama sizde yardımcı olursanız sevinirim
Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm ya küçükken benimde ustume bi demlik sıcak çay sokulmuş iz yok bende inşallah çabucak iyileşir bacağı kiyamam ya

Çok geçmiş olsun acil şifalar.
Yanık berbat birşey. Geçen gün benimde kahve döküldü ,karton bardaktaydı daha yeni almıştım elime,avucumun içi,parmak aralarım yandı,acısından duramadım,silverdin vardı çantamda sürdüm, acısını aldı,evdede hep sürdüm ,günlerce suya değince acıdı ama su toplamadı,izde yok,sadece bir parmağıma fazla sürmemişim,orası soyuldu ve biraz kırmızı duruyor. Demem o ki,benim iz kalmadıysa,evladınızda iyi olur,siz kremlerinizi kullanın,ihmal etmeyin,iyileşir.

Çok geçmiş olsun canım benim, benim kardeşimin ayağına bir bardak çay dökülmüştü, pansuman falan yapıldı, çok hafif iz kaldı.

Çok geçmiş olsun. Çocuklar çabuk atlatıypr endişelenmeyin. Biz olsak dayanamayız ama onlar daha güçlü.
Eltiminkızı socak utuyu tutmuştu aşırı derecede yanık oldu aşaga yukarı 1 ay surdu ama onunki çok ciddiydi fakat buna ragmen sesi çıkmıyodu..
Bu arada aklınızda bulunsun bunun zararı kesinlikle yok ve itfayeci tekniğiymiş. Defalarca tecrube ettim malesef ve kim yaptıysa memnun kaldı.
Yanan yere mudahale etmeden yumurta akını çırpı suruyosunuz. Yumurta ustunde kuruyup mikrop almasını ve su toplamasını engelliyor.

Slm bayanlar moralim çok bozuk 2 yaşındaki kızımın bacağına çay döküldü ...2 bardak çay ben ve eşime hazırladım koydum oturma odasına eşim güya kızıma bakıyo ..tabi bide kızım çaya filan yaklaşmazdı, sıcak olduğu için ...kızımda çay istedi ona da getirmeye gittim mutfağa kızım koştu!eşimde kızım dur! demesiyle tepsiye basmış.... çay bacağına denk gelmiş cildi soyuldu hemen soğuk suya tuttuk 5-10 filan ,sonra acile götürdük ..krem filan sürüp sargı beziyle sardılar ,sabah çocuk cerrahına götürün dediler. çok kötüyüm! yavrum çok ağladı !kaç gün sürer acısı daha çok küçük ''annesi bak cız oldu diyo' bide iz kalmasından çok korkuyorum siz bilirsiniz belki çok ağır yanık değil ama cildi soyuldu sizce iz kalırmı yarın cerraha da sorucam ama sizde yardımcı olursanız sevinirim

benimde yanmıştı şişmişti şişlik patlaynca içindeki sıvı boşalmıştı ben korkumdan hastaneye gitmedim şükür iz yok yanıyor derse kağıt sallayın serinlik olur geçmiş olsun

Çok Sağolun sizede geçmiş olsun çok kötü oldum inanki Allah bi daha yaşatmasın ne bana nede diğer Annelerin evlatlarına
Tabiki Allah korusun hepsini . Bi de eşim tam çekecekken seslenmiş . Ona bakınca yüzünü dönmüş . İyiki yüzüne gelmedi ona daha çok üzülürdüm

Öncelikle çok geçmiş olsun ancak doktora danışmadan burada verilen akıllara uyup hiçbirşey sürmeyin..Daha kötü sonuçlara yol açabilir. Yanık bu açık yara, öyle bilip bilmeden kocakarı ilaçlarına aldanmayın.Sağlık şakaya gelmez.

Anlattığınıza göre hafif bir soyulma ise bir iz kalmaz diye düşünüyorum ancak yanık derecesini de doktora gidince öğrenirsiniz ona göre anlaşılır zaten iz kalıp kalmayacağı.. Bir an önce meleğiniz sağlığına kavuşsun inşallah..

Balmumu ve saf zeytinyağıyla hazırlanan bi karışım var çok işe yarıyor. Nette tarifini bulabilirsiniz. Geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun canım şimdi iz kalmasın diye ne yapılır bilmiyorum ama aklınızda olsun inşallah bidaha olmaz tabi de ama hepimize olabilir bu tür kazalar. Yanar yanmaz o anda kekik yağı sürülürse ya da bildiğin çiğ soğanı hemen ezip yanan yerin üstüne koyuyosun anında o yanma hissini geçiriyor. Ikisinide deneyimledik annemin koluna koca demlik çay döküldü hatta kıştı hemen karın içine soktu kolunu ama çıkarınca yanmaya devam etti hemen kekik yağı sürdük geçti yanması. Benim de daha yeni doğum yapmıştım sezaryen ertesi günü rezene çayı yaptı annem birden bacağıma döküldü hemen soğanı ezip koydu annem kızarıklığıda aldı yanmasını da. Tekrar geçmiş olsun

Çok Tşk ederim doktorumuza bu kremin adını söyleyeyim 15 gün sonra krem vercem dedi o Zaman uygun görürse bundan alalım sizede büyük gecmiş olsun çok şükür daha kötü bişey olmamış
Ben anlamadım, cumaya kadar kapalı mı kalacak?
pansuman yapılmayacak mı?

Hepinize çok Tşk ederim arkadaşlar çok sağolun Allah hepinizin evladını korusun

Bildiğim tek şey, zeytinyağı acısını alır.
Yıkamanın ardından hemen zeytinyağı sürseydiniz keşke.

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.

Benim oğlum yanmıştı öyle ama ben ankarada bi hastanede yanık servisine götürdüm özel bir krem kullaniyorlar ve hergün yarayı soyarak pansuman yapıp bebe şampuanı ile yıkıyorlar ve iz kalmadı bizde. İnşallah senin yavrunda da kalmaz arkadaşım bi yanık servisi olan hastaneye götür bence

bırsuru sunu surun bunu surun dıyen olmus bence doktora goturun bırsey surmeyın hastanede gereklı seyı yaparlar
cok gecmıs olsun ınsalah bı an once acısı gecer ızı kalmaz merak etmeyın
okurken ıcım cız ettı allah esırgesın

X