Kızımın bacağına sıcak çay döküldü

2 sene once elime bir tencere kizgin yag dokuldu. Aninda buzlu suya sokup bepanthen surdum bir saat boyunca su bepanthen seklinde devam ettim acim biraz hafifleyince acile gittim butun hemsireler basima toplandi poliklinikten cerrah bile geldi derimin nasil soyulacagindan nasil en az hasarla atlatmaya calisacagimizdan bahsetti elimi sardilar gonderdiler
Ertesi gun pansumana gittigimde sargiyi acan doktor sok oldu, kizariklik bile yoktu
İlk mudahale cok iyi yapilmis yoksa mumkunati yok dedi
Ama o sureye kadar ben elimden vazgecmistim resmen:KK53:
Hicbi sey olmaz insallah siz de suya falan tutmussunuz ki bu yag da degil cay yani bardaga konmus bardagin soguguyla ve beklemekle biraz olsun ılınmıştir
Allah sifa versin bi an once
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:Nasıl dayandın canım bir tencere kızgın yağın acısına.Kızartma yaparken az sıçrasa o bile yetiyor bazen canının yanmasına

gecen sene kizimin karni yanmisti kahveden.oyle cok aglamisti ki kuzum.hastaneye gittik agri kesici krem suruldu pansuman yapilirken.ben tuttum kizimi babasina dedesine birakmadim hastanede.asi yapilirken tutamazdim halbuki.pansumandan sonra kucagimda gezdirirken uyudu yavrum.o uyudu ama ben o zaman o kadar cok agladim ki.yasli bi dede nine vardi halime acidilar "kizim bizim koyde sut tenceresi devrildi cocuga.simdi koskoca delikanli.korkma bisey olmaz"dediler.ben bu lafa bi sarildim ki o cocuga bisey olmadiysa benim kiza da olmaz diye.velhasil 15 gun duzenli pansuman yaptirdik.banyo felan yaptirmadim neredeyse 1 ay.yara iyi olunca estetik cerraha goturduk.o da bize cont diye baslayan bi krem verdi.3 ay belki daha fazla kullandik su an iz var ama kayboluyor yavas yavas.Rabbim kizina sifa sana sabir versin.cok yazdim gece gece.
Çok sağol Can'ım size de çok geçmiş olsun

Şimdi sargı da cuma günün den sonra sargıdan çıkaracaz dedi doktor
O zaman cuma gününden itibaren sürmeye başla hem iyileşme süreci hızlanır hemde iz kalmaz diye düşünüyorum

Ayrıca sizi çok iyi anlıyorum kendinizi suçlu hissediyorsunuz ama kendinizi suçlamayın lütfen miniklerimiz çok hareketliler ne kadar sakınsakta ne yazık ki bazen böyle şeylerle karşılaşıyoruz siz onun kötülüğünü isticek en son kişisiniz... Allah her zaman beterinden saklasın...

O zaman cuma gününden itibaren sürmeye başla hem iyileşme süreci hızlanır hemde iz kalmaz diye düşünüyorum

Ayrıca sizi çok iyi anlıyorum kendinizi suçlu hissediyorsunuz ama kendinizi suçlamayın lütfen miniklerimiz çok hareketliler ne kadar sakınsakta ne yazık ki bazen böyle şeylerle karşılaşıyoruz siz onun kötülüğünü isticek en son kişisiniz... Allah her zaman beterinden saklasın...
Çok Tşk ederim tamam o zaman öyle yapayım amşn rabbim daha beterinden korusun çocuklarımızı

Oyy yanık acısı fenadır, kıyamam, geçmiş olsun kuzucuğa.
Yarayı olabildiğince açık tutun. Ben de bebekken ütüyle elimi ve çenemi yakmışım. Çenemi saramadıkları için yara açık kalmış ve şuanda hiç iz yok. Elimde ise iz kaldı, sargıdan dolayı.
Bir de bir arkadaşımın babası sanayide çalışıyordu, yüzünde çok kötü bir metal sıçraması yanığı olmuştu. Silverdin diye bir krem vermiş doktor. Şuan adamın yüzünde hiç iz yok. Elbette kafanıza göre asla kullanmayın, bebekler için uygun olmayabilir çünkü, ama doktorunuza bir danışın bu kremi.

Cok gecmis olsun benimde cocugum corbayi dökmüstü koluna cok kötü yandi kabuk oldu düstü su an daha kizarik o kısım ve iz var insallah iz kalmaz sizin kizinizda da iz kalmaz daha kücükler cünkü

Benim eşim geçen yıl elektrik panosu patlamasıyla işkkazası geçirdi yüzü ve sol kolu yandı 10 gün yanık bölümünde yattik 20 günde evde kimse gelmeden mikrop kapmasin diye. Yanık bölümü zaten öyle bir yer ki ziyaretçi alınmaz refaktci dışarı çıkamaz ve içerde maske önlük saç bandıyla durdum (inanılmaz zor günlerdi) yanı mikrop kapmamasi için çok dikkat edin güneş Işığı almasın (yanıkbölümü oodalarına asla güneş girmez geceymis gibi ışıkta oturursunuz hep) kırmızı renkte bir iğne var onu kırıp yanığa sürerler ağrıyı hafifletir ve bize göz kremi aldırmışlardı yanığı kurutmasin diye. Ve en önemlisi beslenme peynir süt tavuketi yumurta protein ağırlıklı besleyen doktor özellikle uyardı izinle eve cçıktığımızda d7nyayi yedirdim eeşime gidince iyileşmesine doktor bile sşaşırdı. Uzun oldu kusura bbakmayın ggeçmiş

Yazın oğlumun omuzdan aşağısına çay döküldü . 1.5 yaşındaydı o Zaman . Eşin peteğin üzerine bardak koymuş . Onu çekip üzerine döktü . Aynen derisi soyuldu . Pansumana gittik önce hergün sonra 2 güne 1 . Kabuk düştükten sonra da plastik cerrah contractubex krem verdi . Şu an çok az bi renk değişikliği var . Geçmiş olsun . Ama oğlumun acısı olmadı sanırım ilk döküldüğünde ağladı hastaneye gidinceye kadar . Sonra ağlamadı rahat uyudu . Ama zordu bütün vücudu sarıyorlardı omuz olunca

Yazın oğlumun omuzdan aşağısına çay döküldü . 1.5 yaşındaydı o Zaman . Eşin peteğin üzerine bardak koymuş . Onu çekip üzerine döktü . Aynen derisi soyuldu . Pansumana gittik önce hergün sonra 2 güne 1 . Kabuk düştükten sonra da plastik cerrah contractubex krem verdi . Şu an çok az bi renk değişikliği var . Geçmiş olsun . Ama oğlumun acısı olmadı sanırım ilk döküldüğünde ağladı hastaneye gidinceye kadar . Sonra ağlamadı rahat uyudu . Ama zordu bütün vücudu sarıyorlardı

Geçmiş olsun boyle durumlarda ilk yandiginda direk suya tutmak lazım saniyeler önemli. Siz onu yapmissiniz zaten. Silverdin krem verirler genelde ama buradan yaziyim bilmeyenler için. Silverdin gümüş nitrat ihtiva ettiğinden uzun sureli kullanılırsa deriyi boyar ve iz kalirmis. İlk anda silverdin sürülebilir sonrasında da furacin pomat surun ve kabuk baglarsa sakin kaldırmayın. Kabuğu kaldırınca da iz kalabilir.

Kantron yağı her derde deva ablam mutlaka sürün Allah şifa versin inşaAllah

Slm bayanlar moralim çok bozuk 2 yaşındaki kızımın bacağına çay döküldü ...2 bardak çay ben ve eşime hazırladım koydum oturma odasına eşim güya kızıma bakıyo ..tabi bide kızım çaya filan yaklaşmazdı, sıcak olduğu için ...kızımda çay istedi ona da getirmeye gittim mutfağa kızım koştu!eşimde kızım dur! demesiyle tepsiye basmış.... çay bacağına denk gelmiş cildi soyuldu hemen soğuk suya tuttuk 5-10 filan ,sonra acile götürdük ..krem filan sürüp sargı beziyle sardılar ,sabah çocuk cerrahına götürün dediler. çok kötüyüm! yavrum çok ağladı !kaç gün sürer acısı daha çok küçük ''annesi bak cız oldu diyo' bide iz kalmasından çok korkuyorum siz bilirsiniz belki çok ağır yanık değil ama cildi soyuldu sizce iz kalırmı yarın cerraha da sorucam ama sizde yardımcı olursanız sevinirim
O yaşlarda yanık izinden kurtulmaları daha kolay oluyor. Zaten tedbir almışsınız. Doktorun önerdiği tedaviyi aksatmayın.

Oğlum o yaşlarda fırını açıp içindeki rezistansı avuçlamıştı. Elinin içi resmen balon oldu. Bizim sıpa acıya dayanıklı o yüzden 5 dk sonra sustu. Ama şu an iz falan kalmadı çok şükür.

Çok geçmiş olsun, sizi o kadar iyi anliyorum ki.
Gecen yaz kızım, üzerinde çaydanlık olan mangalın üstüne düştü.
Allahım o acıyı tarif edemem, Rabbım kimseye yaşatmasın.
Hemen üstüne 2 bidon su boşalttım tayt vardı üstünde taytını çıkarıp doğru hastaneye.
Orada hemen derileri temizlediler, zaten taytı çıkarırken bir kısmı soyuldu.
İz kalmaması için önemli olan bölgeyi ölü deriden arındırmak.
Bize 2 günde bir pansuman dediler evde kendinizde yapabilirsiniz dediler ama biz her gün hastaneye götürdük.
Çünkü yavrum ağlayınca biz canı acıyor diye yapamazdık.
Her gün düzenli pansumanı yapıldı sargıları değiştirildi.
Bilinenin aksine enfeksiyon kapmaması için, yanığı sarmak gerekiyormuş.
Çok Şükür 2. gün oturabildi yatabildi, 8 gün sonra hastanede pansumanı bıraktık.
Evde sabah, akşam sürekli kremledik 1-2 ay boyunca
Açık yaralar zaten 8 günde kapandı Dr. verdiği kremleri 2 hafta daha kullandım.
ALLAH razı olsun patronumdan o söyledi ACHROMIN krem iz için çok etkiliymiş.
1 ay kadarda sabah akşam iyice yedirerek onu kullandık.
Çok şükür şimdi iki kalçasında minik 3 iz var ve bilmeyen anlamaz bile.
kalça yumuşak olduğu için çok iyi yediremediğimizden o minik izler kaldı, ama büyüdükçe geçecek gibi.
Birde mutlaka güneş ışığından koruyun.

Çok geçmiş olsun.
Doktorun önerisi dışında başkalarından duyduğunuz şeyleri sürmeyin. Derisi soyulduysa çabuk yeniler cit kendini iz kalmaz bence. Tedavi dışındaki şeyler enfeksiyon kaptırabilir.

Yeğenime çaydanlıktan kaynar su döküldü yüzü, göz çevresi bile morarıp şişti. Doktorun verdiği kremlerle hiç iz falan kalmadı. Ablam ilk andan silverdin krem sürdü.

Oyy yanık acısı fenadır, kıyamam, geçmiş olsun kuzucuğa.
Yarayı olabildiğince açık tutun. Ben de bebekken ütüyle elimi ve çenemi yakmışım. Çenemi saramadıkları için yara açık kalmış ve şuanda hiç iz yok. Elimde ise iz kaldı, sargıdan dolayı.
Bir de bir arkadaşımın babası sanayide çalışıyordu, yüzünde çok kötü bir metal sıçraması yanığı olmuştu. Silverdin diye bir krem vermiş doktor. Şuan adamın yüzünde hiç iz yok. Elbette kafanıza göre asla kullanmayın, bebekler için uygun olmayabilir çünkü, ama doktorunuza bir danışın bu kremi.
Evt dün akşam acildeydik doktor da verdi Silverdin ama doktor cuma ya kadar sargıda dursun dedi ne yapsam şimdi bilemedim

Çok geçmiş olsun, sizi o kadar iyi anliyorum ki.
Gecen yaz kızım, üzerinde çaydanlık olan mangalın üstüne düştü.
Allahım o acıyı tarif edemem, Rabbım kimseye yaşatmasın.
Hemen üstüne 2 bidon su boşalttım tayt vardı üstünde taytını çıkarıp doğru hastaneye.
Orada hemen derileri temizlediler, zaten taytı çıkarırken bir kısmı soyuldu.
İz kalmaması için önemli olan bölgeyi ölü deriden arındırmak.
Bize 2 günde bir pansuman dediler evde kendinizde yapabilirsiniz dediler ama biz her gün hastaneye götürdük.
Çünkü yavrum ağlayınca biz canı acıyor diye yapamazdık.
Her gün düzenli pansumanı yapıldı sargıları değiştirildi.
Bilinenin aksine enfeksiyon kapmaması için, yanığı sarmak gerekiyormuş.
Çok Şükür 2. gün oturabildi yatabildi, 8 gün sonra hastanede pansumanı bıraktık.
Evde sabah, akşam sürekli kremledik 1-2 ay boyunca
Açık yaralar zaten 8 günde kapandı Dr. verdiği kremleri 2 hafta daha kullandım.
ALLAH razı olsun patronumdan o söyledi ACHROMIN krem iz için çok etkiliymiş.
1 ay kadarda sabah akşam iyice yedirerek onu kullandık.
Çok şükür şimdi iki kalçasında minik 3 iz var ve bilmeyen anlamaz bile.
kalça yumuşak olduğu için çok iyi yediremediğimizden o minik izler kaldı, ama büyüdükçe geçecek gibi.
Birde mutlaka güneş ışığından koruyun.
Çok Tşk ederim doktorumuza bu kremin adını söyleyeyim 15 gün sonra krem vercem dedi o Zaman uygun görürse bundan alalım sizede büyük gecmiş olsun çok şükür daha kötü bişey olmamış

Çok geçmiş olsun.
Doktorun önerisi dışında başkalarından duyduğunuz şeyleri sürmeyin. Derisi soyulduysa çabuk yeniler cit kendini iz kalmaz bence. Tedavi dışındaki şeyler enfeksiyon kaptırabilir.

Yeğenime çaydanlıktan kaynar su döküldü yüzü, göz çevresi bile morarıp şişti. Doktorun verdiği kremlerle hiç iz falan kalmadı. Ablam ilk andan silverdin krem sürdü.
Bize de sağolun bize de Silverdin verdi acilde ki doktor şimdi pansuman için hastaneye gidiyoruz ablanız pansumanı kendisi mi yapıyordu Silverdin ile

X