Kızımı memeden kestim bu acı nasıl bir şey ya...

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
Arkadaşlar kızımı 2 gündür memeden kesiyorum 20 aylık olucak yakında.Yarım saatte bir emmek istiyordu.Ve başka hiç bir şey yemiyordu.kesmeye karar verdim.Vicdani olarak zaten zor bir dönemmiş bir de göğüs acılarım var.Acayip derecede gergin ve şişkin.Ne yaparak rahatlatabilirim.Tecrübelerinize çok ihtiyacım var...

Şimdiden teşekkürler...

Arkadaşlar kızımı 2 gündür memeden kesiyorum 20 aylık olucak yakında.Yarım saatte bir emmek istiyordu.Ve başka hiç bir şey yemiyordu.kesmeye karar verdim.Vicdani olarak zaten zor bir dönemmiş bir de göğüs acılarım var.Acayip derecede gergin ve şişkin.Ne yaparak rahatlatabilirim.Tecrübelerinize çok ihtiyacım var...

Şimdiden teşekkürler...

Canim emZir nolcak dicem de senin cektigini de sen bilirsin.lansinoh merhem kullansan emzirebiliyosun onunla.ben suan e vitamini suruyorum guclensin diye doguma hazirlik emzirirken de lansinoh surcen kalkani takcam

Canim emZir nolcak dicem de senin cektigini de sen bilirsin.lansinoh merhem kullansan emzirebiliyosun onunla.ben suan e vitamini suruyorum guclensin diye doguma hazirlik emzirirken de lansinoh surcen kalkani takcam
Yok canım olmuyor artık.gece 8 9 kez kalkıyor.Bir de ramazan geliyor.Rahat oruç tuttmak istedim.2 yaş diyordum ben de hep ama gerçekten çok bunalıyorum bu şekilde.Sen krem demişsin ama ben aksine süt geri çekilsin istiyorum.güçlenmesi beni daha kötü yapar:) Ama sana lazım bol bol :)

Yok canım olmuyor artık.gece 8 9 kez kalkıyor.Bir de ramazan geliyor.Rahat oruç tuttmak istedim.2 yaş diyordum ben de hep ama gerçekten çok bunalıyorum bu şekilde.Sen krem demişsin ama ben aksine süt geri çekilsin istiyorum.güçlenmesi beni daha kötü yapar:) Ama sana lazım bol bol :)

bana duş iyi gelirdi,arada bir de sağ sütünü rahatlayacak kadar:KK34:

yemekten kesildiyse iyi yapmışsın.zaten bi hafta emilmeyince süt gelmez bi daha . az daha sık dişini.

Ben de çok üzülmüştüm ayırdığımda. Özellikle oğlum çok zor ayrıldı.
Memeden ayırmak bebek için değil anne için travmaymış. Anlayabiliyorum sizi.
Bir de şu tarafından bakın. Birkaç gün içinde geceleri daha az uyanmaya başlayacak. Hatta haftaya tüm gece boyunca uyumuş olacak.
İştahı açılacak. Yemek yemek isteyecek.
İlaç var. Sütünüzün kesilmesi ve rahatlamanız için. Doktorunuza danışırsanız. O ilaçla daha rahat atlatırsınız süreci

Ben de çok üzülmüştüm ayırdığımda. Özellikle oğlum çok zor ayrıldı.
Memeden ayırmak bebek için değil anne için travmaymış. Anlayabiliyorum sizi.
Bir de şu tarafından bakın. Birkaç gün içinde geceleri daha az uyanmaya başlayacak. Hatta haftaya tüm gece boyunca uyumuş olacak.
İştahı açılacak. Yemek yemek isteyecek.
İlaç var. Sütünüzün kesilmesi ve rahatlamanız için. Doktorunuza danışırsanız. O ilaçla daha rahat atlatırsınız süreci
O ilaçların yan etkisi falan var mı,Ondan çekiniyorum aslında...Vicdan olayı çok beter gerçekten.Ama kendimi teselli edip sıyrılmaya çalışıorum o duygudan...

Bu arz talep meselesi, memelere uyaran olmayınca bir süre sonra kesilecektir.

Şöyle bir düşünün bir bebek anne sütü alsa bile niçin 6. ayda da ek gıdaya geçiliyor ? Çünkü anne sütü muhteşem birşey olmasına rağmen artık 6. aydan itibaren bebeğin gelişimi için yeterli gelmiyor.

Artık neredeyse 2 yaşına yaklaşmış bir çocuk normal olarak 3 öğün yemeğini yer. Nasıl ki günde 2 bardak süt ihtiyacı var, devam sütü/ inek sütü değil anne sütü alabilir. Ancak bazı dr.lar anne sütü olsa bile alışması için inek sütü öneriyorlar.

Ki sizin ki artık düzenlili uyuması gereken zamanlarını da çoktan geçmiş. 2 yaşında bir çocuğun çok spesifik birşey olmadıkça uykusu bölünmez (diş, hastalık vs) Siz en iyisini yapmışsınız. Bence üzülmeniz için hiçbir neden yok.

Son düzenleme:
bende 18 aylikken biraktirmistim zorunlu olarak ilk zamanlar goguslerim cok sismisti ben ilac kullanmadim sadece arada goguslerimi sagdim :-)) ama uyaracak kadar degil bir kac damla zamanla goguslerim yumusadi ama 2.5 ay oldu hala su gibi acik renk sut geliyor
insallah en kisa zamanda duzelir gecmis olsun

O ilaçların yan etkisi falan var mı,Ondan çekiniyorum aslında...Vicdan olayı çok beter gerçekten.Ama kendimi teselli edip sıyrılmaya çalışıorum o duygudan...

Yan etkisini bilemiyorum. Benim kardeşim kullanmıştı ama çok geçti üzerinden.
Doktorunuzla konuşursanız daha iyi.
Sağmak da çözüm olabilir mi bilmiyorum. Sonuçta sağıldıkça yeniden süt üretimi olabilir mi ki?
Vicdan meselesi evet beter.
Bir de emzirmek çok özel bir hediye bize. Müthiş bir haz.
Ben çok özlüyorum.
Hamilelere ve emzirenlere hâlâ çok özeniyorum.

Bende bıraktırmayı düşünüyorum ama kendim vazgeçemiyorum o emerken huzur buluyorum ben. Birde çok ağlamıyor mu emmiyor diye. Oğlum, ben rahatsızlandığımda 1 gün emememişti. Dudakları hep patlamıştı. Ağzının içi yanıyordu resmen.

Allah size kolaylık versin. Ne sizin için ne de bebeğiniz için hiç kolay değil. Bıraktıktan sonra nasıl bir yol izlediğinizi anlatırsanız çok dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.

benimde 18 aylık oğlum var hala emiyor.geceleri memede uyuyor 2 saat iyice dalmasını bekliyorum.sabaha karşı uyanıp en az 1 saat emmiyor. ve zorla yemek yediriyorum akşamları her yerde emme emme diyip açmaya çalışıyor:)) gündüz emmediğinden bakıcımız iyi yediğini söylüyor. bende kesmeyi düşüüyorum ama nasıl uyuyacak merak ediyorum.zor bir durum.

Şimdiden teşekkürler...

zor bir durum allah yardımcın olsun.bence göğüs pompasıyla sağabilirsin çok faydalı olur göğsün rahatlar,
sütünü de atma kızına biberonla inek sütü gibi verebilirsin hem kızın da bu faydalı besinden mahrum kalmamış olur.

Biraz sağarak rahatlattım kendimi.Benim bıraktırma yöntemim şu oldu.Göğsüme yara bantı yapıştırdım.tam uç kısmına.Kızım mama diyince gösterdim.tabi ucu göremedim.baktı,sonunda göğsüme yaslandı:KK43:bir kaç kez daha gösterdim.şimdi açık açık mama demiyor.ilk gece ağladı baya.ben sakinleşsin diye bekledim dayanamadım emzirdim.sonra bir kez daha kalktı.ışlığı açıp göğsümü gösterdim.Annecim bak ben vericem ama mama bitmiş dedim.hem tiksinmedi üstelik memeyi cici diye sevdi.

ben bir hafta kadar önce annemlere gitmiştim.Orada kalem sürdüm deneme amaçlı.Ve korktu.Bu beni üzdü.Sonra zorla emzirdim tekrar.Öyla bırakmasını istemedim.Evime gelince bıraktırırım dedim.Şimdi yanımda bana destek hiç kimse yok.Allah yardım ediyor ama yara bantı bence iyi çözüm.Göğüslerimin ağrısıda zamanla geçer inşallah...

Biraz sağarak rahatlattım kendimi.Benim bıraktırma yöntemim şu oldu.Göğsüme yara bantı yapıştırdım.tam uç kısmına.Kızım mama diyince gösterdim.tabi ucu göremedim.baktı,sonunda göğsüme yaslandı:KK43:bir kaç kez daha gösterdim.şimdi açık açık mama demiyor.ilk gece ağladı baya.ben sakinleşsin diye bekledim dayanamadım emzirdim.sonra bir kez daha kalktı.ışlığı açıp göğsümü gösterdim.Annecim bak ben vericem ama mama bitmiş dedim.hem tiksinmedi üstelik memeyi cici diye sevdi.

ben bir hafta kadar önce annemlere gitmiştim.Orada kalem sürdüm deneme amaçlı.Ve korktu.Bu beni üzdü.Sonra zorla emzirdim tekrar.Öyla bırakmasını istemedim.Evime gelince bıraktırırım dedim.Şimdi yanımda bana destek hiç kimse yok.Allah yardım ediyor ama yara bantı bence iyi çözüm.Göğüslerimin ağrısıda zamanla geçer inşallah...

İnşallah ağrın geçer cnm. En iyisini yapmışsın tiksinmesin zaten. Bantı çıkarmaya çalışmadı mı hiç peki?

İnşallah ağrın geçer cnm. En iyisini yapmışsın tiksinmesin zaten. Bantı çıkarmaya çalışmadı mı hiç peki?
Çalıştı ama bantı sıkı yapıştırdım hemen çıkmıyor zaten:) Kızım memeye çok düşkündü Allaha şükür kolay unuttu...

bende cok zor olur dıye dusunmustum bnım kızımda 7-24 emerdı gece 10 kere uyanır emmeden hayatta uyumazdı ılk gece zor oldu bırtek mesela bnım kızım ne ınek sutu ne devam sutu ıcmezdı ılk gece uyandıgında su verdım ıcmedı sut verdım ıcmedı nasıl susamıs ama agız sapur supur:KK25:bnde meyvesuyu verdım yanı alısana kadar sevdıgı baska bırseyde verebılırsınız sonra sute alısır bnım kızım suan 500ml sut ıcer gunde:nazar:bırde 24 aylıkken bırakmama ragmen gogusum sısmıstı atess yapınca ılac aldım sutu kesen ılaclardan hemen kestı tek yan etkısı mıde bulantısı oldu bnde bırde kararlı olun eger kararlıysanız ılac ıctıkten sonra emzırmemenız gerekır..

bende cok zor olur dıye dusunmustum bnım kızımda 7-24 emerdı gece 10 kere uyanır emmeden hayatta uyumazdı ılk gece zor oldu bırtek mesela bnım kızım ne ınek sutu ne devam sutu ıcmezdı ılk gece uyandıgında su verdım ıcmedı sut verdım ıcmedı nasıl susamıs ama agız sapur supur:KK25:bnde meyvesuyu verdım yanı alısana kadar sevdıgı baska bırseyde verebılırsınız sonra sute alısır bnım kızım suan 500ml sut ıcer gunde:nazar:bırde 24 aylıkken bırakmama ragmen gogusum sısmıstı atess yapınca ılac aldım sutu kesen ılaclardan hemen kestı tek yan etkısı mıde bulantısı oldu bnde bırde kararlı olun eger kararlıysanız ılac ıctıkten sonra emzırmemenız gerekır..

X