Kızımı ısıran misafir çocuğu!

Benim oğlum da 2 yaşında ve saldırgan hareketleri oluyor zaman zaman .Ben parkta ,bahçede kendini savunamayacak bir çocuk yada hayvanın yanına gitse hep peşindeyim.elleme oğlum,dokunma,yazık sevelim ,kıyamam çok tatlı falan diyerek itmesini ,vurmasını engelleme ye çalışıyorum.asla oturmam hep peşindeyim ama oluyor anlık bir saniyede yapıyor bazen yapacağını.Anne orda sizi uyarmalıydı.Bak ısırma huyu var dikkatli olalım gözümüzün önünden ayırmayalım diye.Bir daha aynı ortamda bulunmayın geçmiş olsun,unutur yanında konuşmayın

Geçmiş olsun öncelikle. Haklısınız kim olsa üzülür. İnsan zaten çocuklar arasında olan kavgalardan ziyade ebeveynlerin gamsızlığına sinirleniyor. Eğitmiyorlar öğretmiyorlar sonra çocuk onlar yapar kafasında çok aile var maalesef. Kendi söylemiş zaten daha öncede böyle şeyler yapıyordu diye e bi zahmet doktora götür çocuğunu normal değil ki bu.

Anne daha ne yapabilir zaten mahcup olmustur. Ayrica iki yas iki cocugun uzerinden gozunuzu hic almamaliydiniz yani kucuk cocuklar bir arada olunca ben onceden dikkat edin benimki ufak ısırabilir diyorum sadece bu sekilde uyarabilirdi sizde keske onceden uyarsaydiniz dikkat ederdik diyebilirdiniz. Daha ne yapicaksiniz ki yapcak bisey yok cocuk bunlar

Çocuğumu parkta asla yalnız bırakmıyorum. Bağımsızlığı zedelensin istemiyorum ama bazı çocukların ebeveyni maalesef sorumsuz. Kızımın eline vuran başka bir çocuğa iki kez müdahale etmek zorunda kaldım ki onun da bakıcısı yanında. Çocuk bariz bir kardeş kıskançlığı yaşıyor ve aile bunu yönetemiyor diye ceremesini başka çocuklar çekmek zorunda değil.

Çocuğu başka insanlar önünde azarlamak da diğer çocuğa travma olur.

Tatlı tatlı uyarsa da ne gevşek bu kadın benin çocuğumun canı yanıyor ama bu kadın kendi çocuğuna nasıl kibar davranıyor diyebilirsiniz.

Sizin çocuğunuz da ısıran taraf olabilirdi. Annesi zaten özür dilemiş. Çocuğun yanlış bir şey yaptığını onun çocuğu da, sizin çocuğunuz da anlamıştır annesinin o davranışından. Evde herkes kendi çocuğunu uyarır bence. Siz de 2 yaşındaki çocuğu tek bırakmamlıydınız

Haklısınız uzulmekte ama yapacak bişey yok maalesef benimde çocuğumu arkadaşımızın çocuğu ısirmisti bir parmağını. Ağladı kuzum tabi ama iz kalmadı şükür. Hemde yanımızda oldu yani iki sn icinde. Bazen çocuklar böyle ani hareketler yapabiliyorlar

Geçmiş olsun Benimde kızım o yaşlarda ve tepkilerini ve üzüntüsünü anlayabiliyorum.
Bu yetişkin davranışı çok tuhaf ama o kadar yaygın ki. Geçen gün oturuyoruz arkadaşlarla. Birinin çocuğu arkadaşlarımızdan birinin kafasına cam kupa attı. Kafasına vurdu ve takk diye yere çakıldı kupa, yani o kadar şiddetliydi. Kadın ahhh kafam falan dedi. Ben şok içerisinde iyimisin bakayım falan dedim. Anneden hiç ses yok. Ne çocuğuna yapmaması gerektiğini anlattı. Ne özür diledi. Ne de bi iyimisin dedi. Sırıttı öyle. Çocuk güldü ve muhtemelen tekrar yapacak bunu. Arkadaş baya sinirlendi tabi.
Biz olsak özürler dileriz bi bakarız, çocuğumuza en azından orada anlatırız ki karşı tarafında bir içi soğusun ne bileyim.
Ben çocuklara hiç bir şey diyemem ama annelerin davranışları beni benden alıyor.
Bence görüşmeyin bir daha.

Bazı çocukların ısırma huyu olabiliyoeir maalesef. Kadın gelmiş özür dilemiş daha ne yapabilir ki. Belki de siz banyoda kendi kzıınızı sakinleştirmeye çalışırkeno uyarmıştır kendi çocuğunu bilemezsiniz bence. Yani bebim oğlumu da arkadaşın oğlu sırtından ısırmıştı ve kanatmıştı ama yazık annesi ne yapsın yani. Hatta kızdığında kızma o da çocuk bilerek yapmıyor dedim ben.

Dantenin pis demek istemediğini biliyorum, gücünü kontrol edememe anlamında kullandığına eminim.

Cocugun annesının cok buyuk hatası var ne demek burda yapmaz sandım kendı çocuğunun huyunu baskası ne bilsin sızı uyarabılırdı yanlız bırakmazdınız bence bırdaha bıraraya gelmeyin hıckımse cocugunuzdan kıymetli degıl.Bu arada annenın hatası yok diyenler var elbet.

Bu kadar hassas yetiştirmeyin çocuklarınızı. Kalelerde prensesler gibi yasamayacaklar. Bi isirikla travma geçiriyorsa aşk acisinda ne yapacak bir şey olmaz siz abarttikca çocuk daha önemli olduğunu düşünecek olayın.

Birde boyle konuşanlar var tab canı yanan evlat sızın degıl cunku.

Evet o çok iyi bir krem ben de tavsiye ederim cidden geçiriyor. Dediğiniz gibi eczacılar biliyor sorarsanız.

Ben çocuktur yapar diyorum ama annesine yapmaz sandım dediğinde demek ki yapıyormuş bir daha başka anneleri uyar yanlız bırakmasin çocukla derdim . Herkes çocuğunun huyunu bilir ona göre davranmasi gerekirdi . Sizde hir daha bırakmazsiniz zaten başka cocuklarla

Ne kadar değişik insanlar var mesela sizin gibi.yahu kadın ne yapsın çocuğunu takip etsin yedi yirmi dört.
Ayrıca ben evime yeni taşındım komşular geldi üst kattaki hoşgeldin diye.cocuklwrinida getirmişler.
Benim çocuğum kucağımda oturuyordu sohbet ediyorduk komşunun çocuğu kızıma bir tokat attı aniden kıskandığı için hiçbir şey ortada yokken yeminle bir ses çıktı nasıl.beynimden kaynar su boşaldı nasıl ağladı sessiz yavrum ve başkasının çocuğunuza vurması sizi durduk yerde çok üzüyor.resmen kadinalri evden kovacaktim çıkın çabuk diye zor tuttum kendimi.hemen kızımı içeri götürüp susturdum.dedesini aradım annemler yakında bana onlara goturtturdum evde durmasını istemedim o yamyam çocukla.bir sahada o komşulara üç yıl oldu yüzüne bakmadım binada oturali evlerine bile daha gitmedim.benim çocuğuma vuranin eli kırılsın insalh.terbiyeli sakın tavra nasilda içli içli ağladı yavrum.sokakta bulmadık çocuğumuzu biz bayan

İşte karsinizdakinin çocuk olduğunu unutuyorsunuz mesele tam da bu.
Koca adama kin tutar gibi kinlenmissiniz.
Çocuk bunlar saglari solları belli değil işte ben de bunu söylemeye çalışıyorum. O yüzden dikkat edilmeli 7/24 değil misafir ortamında mesela , sizinki de misafir ortamında olmuş yani çocukları çok iyi takip edemediğiniz bı anda. Verdiğiniz örnek gibi milyarlarca yazılabilir çünkü onlar çocuk , iyi egitileni de kötü egitileni de aynı çocuk işte .

Çocukları genelde yaşıtlarından iri kuvvetli ya da yaramaz (bu şekilde tarif edeyim) olan çocukların annelerinde genel olarak aman nolacak havası oluyor. Sizi anladım ben. Kadın kendince helallik istemiş ancak siz sizin çocuğunuzla daha çok ilgilenilmesi istemişsiniz. Bu çok normal bana kalırsa. Kadın da en azından utanmış diye düşünüyorum. Ben bin beterlerini gördüğüm için takmayın derim. Daha bugün bir arkadaşım 4 yaşındaki oğlunun 8 yaşındaki erkek çocuğunu parkta yere yatırıp kalmasına izin vermemesiyle övünüyordu. Hatta yazık annesi de pek kibar ne yapacağını bilemedi etrafa bakınıyordu. Gittim oğlanı çektim üstünden diyip gülerek anlatıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…