• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kızımı doktora götürmeli miyim?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Doktora götürmeye karar verirseniz ve imkanınız varsa özel muayenehanesi olan bir çocuk doktoruna mı götürseniz acaba ? En azından hastanelerden daha iyidir.

Geçmiş olsun, oğlum hasta değil ama yine de hasta olsa ne yaparım diye düşünüyorum bazen.
Bence hastaneye değil ama Dr a götürün, yani özel muayene yada küçük bir tip merkezi olabilir.
Bu arada hastalık geçerken de öksürük artıyor, ama sizinki tamamen geçip artmış sanırım, onu bilemeyeceğim.

Bu sene grip tamamen geçti tekrar başladı sonra bizim çocuklarda da..

Ben aile hekimimize güvenirim mesela..

Sizin yerinizde olsaydım d Dr a gitmeden hava verirdim cihaz varsa.. Normalde böyle bir şey asla yapmam.Ama durum malum

çok geçmiş olsun benim oğlumda aynı durumda. bugün mecburen semt polikliniğine götürdük. antibiyotik ve hava vermiş doktor. öksürükten yatamıyor yavrum. alerjik bizimki.. perdeleri yıkamıştım yumuşatıcı kokusundan sanırım alerjisi tetiklendi ve şimdi hasta. gerekli tedbirleri alıp doktora götürün bence.

Cevaplar için teşekkür ederim tek tek alıntılayamadım

Birkaç gün daha hastaneye götürmeyi erteledim şiddetlenirse son çare artık özel muayenesi olan bir hekim. buradaki tavsiyeleri de uygulamaya çalışçam insallah en yakın zamanda geçer

Canim bu seneki Grip ağır geçiyor. Geçen haftalarda ailecek bizde aynı durumdaydık. Hepimiz öksürük burun akıntısı ve alerjiğiz hepsi vardı. İnan 15 günden fazla çekmisizdir.
Bulunduğun bölge ye göre belli aralıklarla soğuk nemlendirici makinesi kullanın. Çocuğunuzun belinden başlayarak yastık kuĺlanin çok hafif yüksek olsun. Daha rahat uyur en azından. Birde sürekli çocuklar için deniz tuzu var burnu açık tutun,Sumkurtun .burnu sürekli fisfis sıkarsaniz baya rahatlar.
Baş ucuna gece kapı kapalı olarak soğanı ikiye bölüp karanfil takın o şekilde uyuyun. O da epey rahatlatır.
Keciboynuzu pekmezi,suya az miktar karışık orjinal sirke koyup icirirseniz çabuk atlatir. Ben çocuğu çok rahatsız etmeyim diye başta burnu çok fisfis yapmadım o yüzden uzun sürdü.
Ev yapımı yoğurt yedirin bol bol su içirin geçer Allahın izniyle.. bizimki ateşlenmişti bile ama şükür atlattık. ..
Hastahaneler çok tehikeli ama herkes çocuğunu bilir ona göre hareket edersiniz zaten götürmek gerekirsede goturursunüz.

Nemlendirici yok ise yüz için buhar yapın sıcak suyun içine çay ağacı yağı ya da nane yağı koyun oda çok ferahlatıcı.
Bal ile birsey karıştırı tuketiyolardi adını unuttum .
Ben çocuğuma proPolis başladım çok tafsiye ederim bağışıklık sistemini guclendiriyo.malesef çok pahalı olduğu için şuanlık biz kullanmıyoruz sadec çocuğa kullandiriyoruz.
Birde hastayken ben ılık banyo yaptiririm hergün çok iyi geliyor. Sonra saçını falan iyi kurutmak gerekiyor. ..
Çok geçmiş olsun başımızdan yeni geçtiği için dönemde karışık olduğu için çok üzüldüm inşallah hemen atlatirsinz.
Ne kadar ayrıntılı anlatmışsınız, çok teşekkür ederim. Kızım çok seçici her şeyi yedirip içiremiyorum izin verdiği kadarını denicem. Sağolun

Sarımsağı ezip zeytinyağı karıştırıp ayaklarına sürüyoruz, üstüne çorap. başka bi ayrıntı var mı?
hayir ama sabahtan soyle biraz bi yapip ayagina surun bakin tahris olma durumu olursa yapmayin
birde sabahtan cok yapin aksama biraz ozlesmis olur

Ciğere inseydi o sesi siz bile duyabilirdiniz.
benim çocuğum alerjik. Öksürük krizi oldu buharla atlattık. Eğer cihaz yoksa ventolin şurup da çok iyi geliyor. Ancak alerjisi varsa tabi ki.

Canım benim çocuklarda hastalandı doktora götürdük antibiyotik falan verdi ciddiydi yani seninki büyük ihtimal geniz akıntısı o öksürrüyordır. Dr bize ventolin yazdı birde nebulatör deniyor sanırım ağza buhar veren makine ondan aldık kullandık o bayağı rahatlatıyor .Eğer durumun varsa 225 tl makine 20 tl de ventolindi al kullan ..İlerdede kullanılacak r makine boşa gitmez ..

hayir ama sabahtan soyle biraz bi yapip ayagina surun bakin tahris olma durumu olursa yapmayin
birde sabahtan cok yapin aksama biraz ozlesmis olur
Sarımsak cogunlukla kızarmadan yol açar yag kismindan sürmek gerekir.
Konuş sahibi kızımda da 20 30 sn aralıklarla kuru öksürük vardı doktor ilaç ve geçmedi. İnstagramda yanlış hatırlamıyorsam naturopathicmedicine kullanıcısinin sayfasında gördüğüm tarifi uyguladım ve tek seferde tamamen geçti. Siz de bakabilirsiniz. Kullanılmamış sabunu temiz havluya sürtüyorsunuz ve gece sabunlu kısmı tenine değecek şekilde göğsüne koyuyorsunuz 4 saat sonra tekrar sabun sürtüp bu sefer sırtına koyuyorsunuz. Ayni anda iki taraf değil tek taraf olacak. İnanın ilk seferde sırtına koydum ve bıçak gibi kesildi. Tabi ates vb baska bir sikayet yoksa doktorluk bir durumu yoksa yapın.

Dün program da dinledim. Soguk algınlıgı belirtilerinizde hemen hastaneye gitmeyin. Zaten bağışıklık zayıf oluyor hasteneye gitme durumunda virüs kapmaya çok açık olursunuz demişti profesör.

Arkadaşlar bana bi fikir verin

10 gün önce kızım öksürükle beraber grip gibi oldu, aile hekimine gittik, çayla çorbayla geçir ciddi bir şey yok ciğere İnmemiş dedi.

Geçti gibi oldu,5 gün önce kadar tekrar Şiddetli öksürük başladı. Dün artık tekrar dayanamayıp aile hekimine gittik yine aynı şeyleri söyledi.

Her gün azalır diye bekliyorum ama hiç azalma yok. Dün gece 30-40 sn kadar öksürük krizine girdi ve uyku uyumuyoruz

Aile hekimi ciğere indiği halde anlamamış olabilir mi böyle bi ihtimal var mı?
Şu anda hastaneye götürmek mantıklı mı? Ya alerjik bir durum varsa ve geç kalırsak?
Kızım da çok hareketli hastanede onu nasıl durdururum bilmiyorum, yerleri yalama potansiyeli bile var. Yaş 2,5

Öksürük bir nevi iyileşme evreside. Ve uzun sürüyor.
Yerli sarımsak ezip zeytinyagı koyun içine. Biraz dinlensin. Uyurken ayagının altına sadece yag kısmından sürün. En az 3 gece yapın. (sarımsaklardanda sürülebilir ama yaş küçükken kızarıklık/dokunma yapabilir cilt hassas oldugu için ya da küçük bi yerinde deneyin önce)
Gündüzde limonla ayak altını ovun, tavsiye ederim.
Geçmiş gitmiş olsun inşallah
Eve de buhur yapın okaliptus yağı, kekik yağı olabilir.
Hatta uyurken kekik demleyip (bitki çayı gibi, kaynamış suyun içine) odada buharı kalsın.
Birçok sey var yapılabilecek

Arkadaşlar bana bi fikir verin

10 gün önce kızım öksürükle beraber grip gibi oldu, aile hekimine gittik, çayla çorbayla geçir ciddi bir şey yok ciğere İnmemiş dedi.

Geçti gibi oldu,5 gün önce kadar tekrar Şiddetli öksürük başladı. Dün artık tekrar dayanamayıp aile hekimine gittik yine aynı şeyleri söyledi.

Her gün azalır diye bekliyorum ama hiç azalma yok. Dün gece 30-40 sn kadar öksürük krizine girdi ve uyku uyumuyoruz

Aile hekimi ciğere indiği halde anlamamış olabilir mi böyle bi ihtimal var mı?
Şu anda hastaneye götürmek mantıklı mı? Ya alerjik bir durum varsa ve geç kalırsak?
Kızım da çok hareketli hastanede onu nasıl durdururum bilmiyorum, yerleri yalama potansiyeli bile var. Yaş 2,5
Doktor anlamamış olabilir cunki basimiza geldi oglumu kac defa goturduk bi rontgen cekmediler en son cigerlerine inmişti acillik olduk.

Benim kizim bir yaşında yaklaşık iki haftadır oksuruyordu önce malum virüs durumlarından dolayı hastaneye gitmek istemedik evde keçiboynuzu vs yapıp verdim. Daha sonra hırıltılı solunuma dönüştü. Yine gitmemek için direndik ama en son nefes alamayacak duruma geldi ve özel bir hastaneden çocuk Dr randevu aldık iyi ki almışız ve keşke daha önce goturseymisiz diyorum. Çünkü ciğere inmişti cigerde enfeksiyon var dedi doktor. Antibiyotik verdi bugun son antibiyotigini içti ama hala geçmedi. Ne olacak bilmiyorum bende kara kara düşünüyorum haftaya da kontrolümüz var. İnşallah duzelmistir.

Bu arada şunu da belirtmek istiyorum ciğer dinleme, kalp dinleme cok iyi yanıt vermiyor. Dr kızımın cigerlerini dinledi ben önemli birşey görmüyorum ama yine de röntgen çekelim dedi ve rontgende cikti.

Back