kizimi 2 saat ayagimda sallamaktan biktim

canim ya uykuya dalma proplemi bizdede var.ama cok sukur uyudusa sabaha kadar uyuyor.oglende 1.5 yada 2 saat.bizde asil sorun uykuya dalmak.ayakda kesinlikle uyumuyor kalkiyor.:50:yanima uzatiyorum yada onu yerine uzatib ben yaninda oturuyorum ama nafile ciglilarindan yer gok inliyor:1::1:bir tek meme ile uyuyor.suan da 19 aylik yakinda memeden kesmem gerekicek nasil uyutucam bilmiyorum.:44::44:ama gun icinde meme istemiyor sadece uyudugu zaman istiyor.yemek konusuda normal.yemedigi gunler oluyor elbet.mesela bu gun oglen hic bir sey yemedi.bende vermedim.ama yiyince yiyor.:56::56::56:azerinnn her tarafi dagitmakda bu da usta artik gercekten yetisemiyorum.cekmeceler su anda bile yerde icindekilerle beraber.baya yazdim.bakin cadim beni nasil doldurmussss:1::1::1::1::23::23::23::23::23:

canim senin durumun da kotuymus ya
bu arada ikinci bebegin hayirli olsun:emir_bebek::nazar:
benim duyduguma gore anne hamileyken emzirmemeli
zaman kaybetmeden kizini memeden ayir

canim senin durumun da kotuymus ya
bu arada ikinci bebegin hayirli olsun:emir_bebek::nazar:
benim duyduguma gore anne hamileyken emzirmemeli
zaman kaybetmeden kizini memeden ayir

canim gunaydin:3::3::3:yok canim hamile degilim daha.sadece istiyorum.gecen ay karar verdik.bakalim insallah tutar.o zaman artik kesicem memeden:27::27::27:

hakikaten cok zor
yine tekbasina uyumadi babasi uyuttu ayaginda ama tek iyi yani emzik olmadan uyuttu
yarin yine emzik vermicem insallah emzigi atar

daha 2 yaşına gelmemiş bırak emsin.
2 yaşına kadar emme ile ilgili her türlü güdünün doymasıu gerekiyor. benimi 27 aylık
ben emziği bıraktırmadım sadece uyurken istiyor. kreşe gidince nasılsa bırakır. memeden o kadar zor ayırdım ki bir de emzik için üzmek istemiyorum.

cevaplariniz icin cok tesekkur ederim kizlar
bu aksam oturma odasinda yerden yatak sericem bakalim ne yapicak
insallah uyur
her aksam 2 saat parka goturuyo anneannesi ama demek ki yetmiyo

Sanırım yetmeyen park değil de sizinle geçirdiği kaliteli zaman. Gün içinde kısıtlanmış hissettiği için gün sonunda güne doyamıyor. Sofika'nın dediği gibi benim de oğlum 23 aylık. Salonda oturuyoruz, bir oturma odamız yok. Erişebleceği tam 7 çekmece var. Bunlardan 3'ü ona ait. Boşalttık içini. Birine kitaplarını koyduk, birine oyuncaklarını birine de eski elektronik eşyaları (ona zarar vermeyecek olanları). O çekmeceler serbest, diğerleri "tehlikeli, hayır". Tedbir olarak diğerlerindeki tehlikeli şeyleri de kaldırdık ama sınırlarını bilsin diye hepsini serbest tutmadım. Tabi ki %100 uymuyor kurallara, çocuk o. Ama tolerans payı ile birlikte var kurallarımız. Mutfakta ilk yürümeye başladığında her çekmeceyi döküyordu. Bıçakları ve kesici aletleri kaldırdım, çekmeceleri serbest bıraktım. Şimdi bıuçakları da geri koydum, hala seviyor çekmece karıştırmayı ama asla eline bıçak almıyor. Çünkü bıçak isterse alması serbest bıçaklar var zaten, keskin olmayan ucu kapalı meyve bıçakları. Uzun lafın kısası, "elleme, dur, bırak, ye, uyu" değil. Tehlikeli birşeye gidiyorsa "Aaa annecim gel bak sana çok güzel birşey göstereceğim." Yemek yemesi gerekiyorsa "Kızım hadi gel ben çok acıktım, birşeyler yiyelim, al kaşığını sen ye." Uyuması gerekiyorsa "Hadi artık uyku gelmiş gözlerimize, masalımızı anlatıp uyuyalım."....
Tabi ki bunları yazıyorum diye benim oğlum her sözü dinleyen hiç yaramazlık yapmayan asker gibi dediğimi yapan bir çocuk değil. Ama çocuk işte. Bir menemen yapaman kadar tencere dolabını 5 kez yerleştirdiğimi bilirim. ama mesela bitişiğindeki deterjan dolabını bir ya da iki kez açmaya çalışmıştır bugüne kadar. Sınırlarınız olsun ama kısıtlama olmasın. Keşfetmek için özgürlüğe ihtiyacı var. O özgürlüğü verdiğinizde yemesi de uykusu da düzene girecek, çünkü Sofika'nın dediği gibi gün içind etatmin sağlamış olacak.

canım yataktakileri yere fırlatması ev asabi davranması çok normal. yeni durumu hemen kabullenemez.
belki sizi bile yeni bir yatağa yatırsalar alışamazsınız.
bu devreyi atlatmak zorundaki kendine kendine yetebilen bir birey olsun.
yatağa bırakmadan önce yataktaki tüm eşyaları çıkartın yani atabilecek hiçbir şey kalmasın.
uyku öncesi ritüelleri vardır; duş, masaj, süt içmek vs.
bunlardan sonra yatırın ve ışığı kapatın. ilk günler de tepkiler büyük olabilir. ilk 1-2 ağlamada buradayım diyin. kendinizi gösterin.
daha sonra sadece sesinizle orada olduğunuzu fark ettirin.
bu bir alışma dönemi hayatınınher evresinde alışmak zorunda olduğu birşeyler mutlaka olacak.

canim gunaydin:3::3::3:yok canim hamile degilim daha.sadece istiyorum.gecen ay karar verdik.bakalim insallah tutar.o zaman artik kesicem memeden:27::27::27:
aaaaaaa oyle mi olsun ya demek ki icime dogmus:1:
insallah tutar canim:16::16:
daha 2 yaşına gelmemiş bırak emsin.
2 yaşına kadar emme ile ilgili her türlü güdünün doymasıu gerekiyor. benimi 27 aylık
ben emziği bıraktırmadım sadece uyurken istiyor. kreşe gidince nasılsa bırakır. memeden o kadar zor ayırdım ki bir de emzik için üzmek istemiyorum.

oyle yaptim canim benim kizim da aksam uyurken emiyo zaten

Sanırım yetmeyen park değil de sizinle geçirdiği kaliteli zaman. Gün içinde kısıtlanmış hissettiği için gün sonunda güne doyamıyor. Sofika'nın dediği gibi benim de oğlum 23 aylık. Salonda oturuyoruz, bir oturma odamız yok. Erişebleceği tam 7 çekmece var. Bunlardan 3'ü ona ait. Boşalttık içini. Birine kitaplarını koyduk, birine oyuncaklarını birine de eski elektronik eşyaları (ona zarar vermeyecek olanları). O çekmeceler serbest, diğerleri "tehlikeli, hayır". Tedbir olarak diğerlerindeki tehlikeli şeyleri de kaldırdık ama sınırlarını bilsin diye hepsini serbest tutmadım. Tabi ki %100 uymuyor kurallara, çocuk o. Ama tolerans payı ile birlikte var kurallarımız. Mutfakta ilk yürümeye başladığında her çekmeceyi döküyordu. Bıçakları ve kesici aletleri kaldırdım, çekmeceleri serbest bıraktım. Şimdi bıuçakları da geri koydum, hala seviyor çekmece karıştırmayı ama asla eline bıçak almıyor. Çünkü bıçak isterse alması serbest bıçaklar var zaten, keskin olmayan ucu kapalı meyve bıçakları. Uzun lafın kısası, "elleme, dur, bırak, ye, uyu" değil. Tehlikeli birşeye gidiyorsa "Aaa annecim gel bak sana çok güzel birşey göstereceğim." Yemek yemesi gerekiyorsa "Kızım hadi gel ben çok acıktım, birşeyler yiyelim, al kaşığını sen ye." Uyuması gerekiyorsa "Hadi artık uyku gelmiş gözlerimize, masalımızı anlatıp uyuyalım."....
Tabi ki bunları yazıyorum diye benim oğlum her sözü dinleyen hiç yaramazlık yapmayan asker gibi dediğimi yapan bir çocuk değil. Ama çocuk işte. Bir menemen yapaman kadar tencere dolabını 5 kez yerleştirdiğimi bilirim. ama mesela bitişiğindeki deterjan dolabını bir ya da iki kez açmaya çalışmıştır bugüne kadar. Sınırlarınız olsun ama kısıtlama olmasın. Keşfetmek için özgürlüğe ihtiyacı var. O özgürlüğü verdiğinizde yemesi de uykusu da düzene girecek, çünkü Sofika'nın dediği gibi gün içind etatmin sağlamış olacak.
tesekkurler canim verdigin bilgiler icin dediklerini yapmaya calisicam
canım yataktakileri yere fırlatması ev asabi davranması çok normal. yeni durumu hemen kabullenemez.
belki sizi bile yeni bir yatağa yatırsalar alışamazsınız.
bu devreyi atlatmak zorundaki kendine kendine yetebilen bir birey olsun.
yatağa bırakmadan önce yataktaki tüm eşyaları çıkartın yani atabilecek hiçbir şey kalmasın.
uyku öncesi ritüelleri vardır; duş, masaj, süt içmek vs.
bunlardan sonra yatırın ve ışığı kapatın. ilk günler de tepkiler büyük olabilir. ilk 1-2 ağlamada buradayım diyin. kendinizi gösterin.
daha sonra sadece sesinizle orada olduğunuzu fark ettirin.
bu bir alışma dönemi hayatınınher evresinde alışmak zorunda olduğu birşeyler mutlaka olacak.
yok yataginda kesinlikle uyumuyo kendini atmaya calisiyo 2 gece denedim olmuyo
bu gece de yaninda yatarak uyutmaya calisicam bakalim olucak mi

arkadaşlar, 3 yaşında bir kızım var ve onunla iletişimimle ilgili yaşadıklarımı blogumda anlatıyorum. incelerseniz sevinirim.
xxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba canım yazdıklarını okudum ve gözüm korktu benim ufaklık 2 aylık daha kendi başına uyuyamıyor beşiğini biaz sallıyorum uyuyıor yoksa sallamakla hata mı ediyorum peki ama başka nasıl uyutmalıym bilmiyorum bilen var mı?

merhaba canım yazdıklarını okudum ve gözüm korktu benim ufaklık 2 aylık daha kendi başına uyuyamıyor beşiğini biaz sallıyorum uyuyıor yoksa sallamakla hata mı ediyorum peki ama başka nasıl uyutmalıym bilmiyorum bilen var mı?

valla canim gecen bi arkadas kizimi 5 yasina kadar ayagimda salladim yazmisti:30::30:
galiba bizimki de o yonde ilerliyo ben artik babaya devrettim sagolsun aksamlar o uyutuyo ayaginda

doktorlar yedir birak yatagina kendi kendine uyusun diyo ama ben kucukken de yapamadim cunku hep agladi:50:

canım işte biz bunları uyku ndisiplinini küçükken sağlayamadığımız için çekiyoruz. sen şimdiden alıştır. ağladığında kucağına al yatıştır susunca tekrar yerine koy. belki çok işkence çekeceksin ama 1-2 hafta sonra huzur senin.

canım işte biz bunları uyku ndisiplinini küçükken sağlayamadığımız için çekiyoruz. sen şimdiden alıştır. ağladığında kucağına al yatıştır susunca tekrar yerine koy. belki çok işkence çekeceksin ama 1-2 hafta sonra huzur senin.

dogru soyluyosun valla
Allah nasip ederse ikinciyi kesinlikle yalniz basina uyutmaya calisicam

iste o kadar kolay degil canim
bizimkinin gozunde uyku yok biraksam sabaha kadar oynar
ama besikte degil besikten kendini atiyo fazla kalinca:50:

güzelim trt 1 de süper dadı diye bir program var çocuğum olmamasına rağmen izledim ve edindiğim bilgilere göre aynı sizin gibi beşikte uyumayan illa anne koynunda ya da ayakta sallayarak uyuyan bir çocuk vardı 2 yaşındaydı zannedersem,beşiğe korkuluk taktılar yüksekçe çocuğun atlayamayacağı cinsten,anne oraya yatırdı çocuğu tabiki çocuk bağırıyor ağlıyor ama dadı hiç oralı olma çık odadan dedi çıktılar ama kapı aralığından da izliyolar 1 saat kadar ağladı çocuk ama uyudu valla...biraz merhameti kısıcaksınız ve ağlamasına dayanın...oy kuzuuum canım bnm demeyin:)

güzelim trt 1 de süper dadı diye bir program var çocuğum olmamasına rağmen izledim ve edindiğim bilgilere göre aynı sizin gibi beşikte uyumayan illa anne koynunda ya da ayakta sallayarak uyuyan bir çocuk vardı 2 yaşındaydı zannedersem,beşiğe korkuluk taktılar yüksekçe çocuğun atlayamayacağı cinsten,anne oraya yatırdı çocuğu tabiki çocuk bağırıyor ağlıyor ama dadı hiç oralı olma çık odadan dedi çıktılar ama kapı aralığından da izliyolar 1 saat kadar ağladı çocuk ama uyudu valla...biraz merhameti kısıcaksınız ve ağlamasına dayanın...oy kuzuuum canım bnm demeyin:)

nerden bulucam simdi ben korkulugu:44::44:

nerden bulucam simdi ben korkulugu:44::44:

marangoza yaptırabilirsin. bir de sarılmayı sevdiği bir şey yok mu. mesela bizimkinin sarı bir battaniyesi var.
uyku geldi mi bai bai diye onu arıyor. öyle bir şeylere alıştırmaya çalış. bir de alıştıracağın zaman çok uykusuz olsun mesela
geceye mi alıştıracaksın gündüz uyutma. sabah da erken bir saatte kaldır uykusuzluğu anlasın ben öyle yapmıştım. öğlene de
erken uyutmaya çalış mesela benim kzıımın ortlalama 5-6 saatte uykusu geliyor. ona göre saati gelince televizyonu kapatıyorum
yastığını ve battaniyesini kanepeye getiriyorum, emziğini de veriyorum odada çıkıyorum baktım kalkmış hemen yatırıyorum.
biraz kararlı konuşuyorum. en sonunda uyuyor.

Son düzenleme:
marangoza yaptırabilirsin. bir de sarılmayı sevdiği bir şey yok mu. mesela bizimkinin sarı bir battaniyesi var.
uyku geldi mi bai bai diye onu arıyor. öyle bir şeylere alıştırmaya çalış.

simdi dusundum de uzun bi sopa da baglaya bilirim korkuluklar yukselir o zaman
bi battaniyesi bi de bebegi var sevdigi
aksam yapsam mi acaba:44:

boşuna dememişler merhametten maraz doğar diye :1:

Back