- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.329
- 798
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
Sen de kızının yanına yatsan, bir müddet masal anlatsan ya da şarkı söylesen sonra da uyumuş numarası yapsan o da sana sarılır uyur belki, ayakta sallamaktan daha kolay olur neticede...Benim de 28 aylık kızım var bu şekilde uyuyor...Gerçi çoğunlukla ben gerçekten ondan önce uyuyakalıyorum, çocuk kendi kendine uyumuş oluyor ama neyse
Bebeğinizi yatağına yatırın alışana kadar önce ılık bir banyo yaptırın karnını doyurun.Kendi ten kokunuzun sindiği bir eşyayı onun hissedeceği yakınlıkta koyun ve yatağına bırakın.Ağlasada dayanın oralı olmayın zamanla alışacak.Siz sağlıklı olun ki bebeğe verimli annelik yapın.Büyüdüğündede zorlanırsınız bu otorite başlangıcınız olsun ki size istediğini yaptıramasın canım dene ama sabret.
Canım ben yerde aslıştırdım çünkü bizimkinin büyüyen beşik ve tırmanıyor Allah korusun...
Battaniyesini dene. bizimki battaniyeye öyle alıştı ki. dışarıda battaniyeyi evde unutursak duman oluyoruz.
televizyon aç ilk günler ama bu atma davranışlarını görmezden gel. seni bezdirmek için yapıyor. ağlıyorsa da biraz ağlayacak.
benim kzıım 27 aylık birkaç aydır alıştı. yemekse hala aç yaşıyor ben de yıldım artık ne yiyorsa onu veriyorum.
Dün kuzenime misafirlige gittim.. ve kendisinin 4aylik kizi var.. yemegini yedirdi altini degisti bi güzel kremledi ( ikinci çocugu bu arada) sonra yatirdi.. Iki saniye geçmedi aglamaya basladi sürekli emzigini verip geldi kiz.. Susmadi bi türlü sonra aldi kucaginaDedim ne o kucagami alistirdin.. Dediki anne kokusuna ihtiyaç duyuyorlar ve annesinin bi parmagini tutacak illaki hemencik sustu ve uyudu..
Ilk dogumunda bebegi hiç susmamis.. Sezeryan oldugu için kalkamiyodu.. hemsireyi çagirmis hemsire demiski bebegini kucaginda uyutsan bu gece sorun olurmu.. demiski niye kucagimda uyutayimki dediki kokun lazim bebege 9 ay boyunca kokuna alisiyo sonra kokundan uzak kalamiyo.. Negüzel bi duygudur yaa .. Bu koku olayini bilmiyodum dün sahit oldum..
Hiç çocuk büyütmedim, sabir diliyorum Allahtan size.. zor bisey olsa gerek kardeslerimden biliyorum..
insallah sen de bir gun bebegini buyutursun canim
cok zor hakikaten cok zor
bi tabak yemegi zar zor yediriyorum onu da iki kez kaka yaparak cikariyo
gun icinde 4 kez kaka yapiyo
Amin canim ins :) Bende bu ay düsünmeye basladim ama böyle yazilari okudukça korkmuyo degilim açikçasi.. Allahtan hayirlisi
Canim bu arada ilk çocugunmu?
Allah yardimcin olsun ne diyebilirimki
evet ilk cocugum canim
hic ipe sapa gelmiyo valla
cok yaramaz cok
durduk yere agliyo zirliyo bes dakika oturtmuyo uyumuyo yemiyo oyuncaklariyla oynamiyo
ay yemegi hic soylemiyorum bile
yerde birakamiyorum neden derseniz odamin altini ustune getiriyo cekmeceleri dagitiyo
makyaj malzemelerimi parfumlerimi agzina sokuyor
biliyorum her seye bi kulp buluyorum ama boyle napiyim
artik sinir krizleri geciriyorum
Tatlım yatak odası değil oturma odası. televizyonu kapıyı kapatacaksın.
uyumazsa bırak uyutma uykusuz kalınca çok güzel uyur ya da uyku saatinden önce parka götür iyice bir yor eve getir sok banyoya
sonra dene.
ilk önce allah sabır versin cnm sana. benim ilk yeğenimde aynen öyleydi hiç beşiğinde yatmadı sürekli ağlardı battaniyeyi iki taraflı tutar öyle sallardık bide. evde misafir olduğunda hiç susmazdı. birde uyuyacağı zaman ev halkı 5 kişi hepimiz bir ağızdan eee ee diye bağırırdık resmen birimiz sussun anlardı yaramaz. bazı çocuklar öyle oluyor nedense. acaba uykularında kabus mu görüyorlarda böyle yapıyorlar. yeğenime ufak yatak yapmıştık yere seriyorduk yanınada annesi uzanıyordu öyle öyle alıştı orada güzel uyuyordu. sende istersen bi yer yatağı yap dene hem yataktan kendini atma derdide olmaz.
ben kızımı 1 yasından beri uyutmuyorum,uykusu gelince kendisi uyuyor,daha dogrusu sızıyor yorgunluktan.Bırakın 3-5 gun uyutmayın,kendisi eninde sonunda uyuyacaktır.Bu arada onun ulasabilecegi cekmeceleri bosaltın,yapma etme demektense yapsın etsin kurcalasın kesfetsin kendi kendine bir seylere ulasabilme zevkini tatsın ama tehlikelerden arınmıs olarak.bir donem cekmecelrimin hic birini gerektigi sekilde kullanamdım,hep ona zarar vermeyecek ıvır zıvır plastik kaplar tabaklar doldurdum,actı kurcaladı,yerine koydu oyunlar kurdu vs boyle boyle kendi kendine zaman gecirmeyi cok guzel ogrendi.cocogun onune al sadece bunlarla oynayacaksın,vakit gecireceksin demekle olmaz,bunun onun gelisimine pek bir faydası da olmaz,bırakın azcık sorumluluk alsın ve kendi oynunu kendi kursun,azcık dussun kalksın kırsın doksun ...uyku sorunu esasında sadece uykuyla alakalı degil,komple cocugunuzun gecirdigi zamanla alakalı,buyuk ihtimalle gun icinde yaptıgı aktiviteler onu tatmin etmiyor.
cevaplariniz icin cok tesekkur ederim kizlar
bu aksam oturma odasinda yerden yatak sericem bakalim ne yapicak
insallah uyur
her aksam 2 saat parka goturuyo anneannesi ama demek ki yetmiyo
gün içinde 4 kez kaka yapıyor lafına okuyup okuyup guluyorum
sen bneı guldurdun Allahta senı guldursun
benım oglumda oyle vallahı yukarıdan yıyor asagıdan cıkarıyor dırek bagırsaga gıdıyor sankı mıdeye ugramadan
hıc durmaz oturmaz karıstıracak hep elektronık seylerel oynacak
bende ayagımda sallıyordum ama bıraktım artık yanına yatıyorum nınnı soyluyorum sonra uyumus numarası yapıyorum seste olmayınca mecbur uyuyor
bıde boyle dene bakalım
Allah sabır versın ayakta sallamak hakıkaten zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?