damdan'cım uzun uzun yazmışsın çok teşekkür ederim.
Daha ayrıntılı yazayım diğer arkadaşlarda okurlar.
Kızım babası evdeyken her akşam düzenli olarak aktivite yaparlardı, sonrasında büyük bir kavga sonrası evden gitti ve bi kaç ay sonra biz barıştık.
Her haftasonu görüştük kızım baba sevgisini tatsın diye.
Şimdi görev gereği yanımıza gelemiyor, ama gelme durumu var ihtimal.bende çalıştığım için annem ilgileniyor kızımla o yüzden bizde yanına yerlesemedik.
Şimdi mesela dışarı alışverişe gidiyoruz ya,
Tanımadığı bayanlara laf atıyor, işte kıyafetin uyumlu olmuş veya çok güzelsin gibi.
Avm ye girdik diyelim orda ki reyonları karıştırıp, düzenliyor.
Bi ara çok afedersiniz evde burnunu karıştırıp bi yerlere sürüyormuş sonradan kendisi itiraf etti.
Evet tek çocuk ve bende çalıştığım için sadece akşamları ilgilenmeye çalışıyorum.
Mesela akşamları uyuyacak, kırk kere yataktan kalkıyor, anne yanıma yat diyor böyle içli içli konuşarak..neyse nadir de olsa yattığım zaman bu defa da :) sürekli konuşuyor ve elleri ayakları kıpır kıpır.
Benim en çok üzüldüğüm insanlara çok yapışması ve dokunma duygusu çok fazla,
Sevgisizlik hiç yok ama beni mesela hep öpmek ister.
Danışman psikoloğun dediği, konuşurken hep konudan konuya atlamış buda bi belirtiymiş
ama şimdi ben hala bir gariplik yok desem
bir kere baba travması var
şimdi de baba uzakta imiş ve o bunu anlamlandıramıyor
etraftan takdir bekliyor olabilir işte kadınlara uyumlusun vs vs diyerek ki kötü değil iyi şeyler demiş
"Bi ara çok afedersiniz evde burnunu karıştırıp bi yerlere sürüyormuş sonradan kendisi itiraf etti."
bu hiç anormal değil her çocuk yapar
anaokulu öğretmenleri neler neler anlatıyor hatta Gülse Birsel'in yazısı vardı kendi kızı ve çocukluğu hakkında bu konuda
seninle geçirdiği zaman yetmiyor işte ya da huzursuz oluyor belki de sen de gideceksin sanıyor o nedenle yatarken de seni yanında istiyor ki bu da bana hiç garip gelmedi
öpme, dokunma vs konusunda çok bir şey diyemem ama eksiklik hissediyor olabilir ya da o dokunsal sever
ben sevmem dokunmayı hatta öpmeyi vs vs
bazı anneler vardır akşam kreş çıkışında çocukları kırk yıl gurbette kalmış gibi öperler yahut sabah bırakırken de aynı sanki zindana bırakıyor gibi
ben hadi iyi eğlenceler der ve ayrılırım mesela
okul hayatını yazmamışsın yani öğretmeni bir şey diyor mu yoksa annem ilgileniyor dediğin hiç mi okula gitmiyor
bir de anneanne ile büyüdüğü için her dediğinin olmasına takılı olabilir
ha bu arada reyon vs düzeltmek de onun kalıpları var ve kimse o kalıptan çıkmasın, düzen bozulmasın vs vs istiyor
babasının gitmesine bağlayabiliriz bunu yine
konuşurken daldan dala atlamış
şimdi bu bir belirti demiş konunun uzmanı ama ortam nasıldı acaba
çocuk kendini belki çok rahat hissetti her şeyi anlatmak istedi, belki süre kısıtlaması var diye düşünüp her şeyi birden anlatmak istedi, belki o an onu bir şey rahatsız etti, çamaşırı-çorabı yahut karşıdakinin masasındaki eğik duran bir defter
bunlar çocuk ve çok rahat karşıya müdahale edemiyor o nedenle rahatsız olduğu şeye etki edemediği için birden anlatayım vs demiş olabilir
siz tıbbi olarak araştırtın tabii ama ben kızınızda baba ile yaşanan sıkıntı dışında bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum zira o hiperaktivite yahut dürtüsellik çok farklı
o çocukları hiçbir uzmanlığım olmadığı halde okul bahçesinde bile anlayabiliyorsun esasen
belki kızın hep birisine sarılırsa öperse vs ona iyi davranılacağı onun öpüleceği telkini iyi büyümüştür daha iyisi için çaba gösteriyordur
zira benim oğlum da yardımseverlik üzerine yetiştirilmiş kreşte
birine yardım etsin de ne olursa olsun
kendi umrunda olmaz bile
çenem çok düşmüşşş pardonnn