Kızımda enfeksiyon var

sarpapatyamm

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2022
32
-2
26
İyi akşamlar kızlar
3 hafta önce kızım ateşlendi burun akıntısı ses kısıklığı yaşadı ve doktora gittik kanında çok çok az enfeksiyon gözüktü üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunu söyledi Doktoru
İlaç yazdı antibiyotik yazdı antibiyotik on gün kullanılması gerekiyordu ben sadece 4 gün kullandım neyse geçti derken öksürük başladı ve hayla geçmedi öksürük üç haftadır öksürük var burun akıntısı başladı tekrar iki gündür
Bugün doktora götürdüm muayene etti ve enfeksiyon tekrar başlamış öksürük p yüzden var dedi
Nasıl gider bu öksürük kızlar yardımcı olun enfeksiyonu vücudundan nasıl yok ederim
Lütfen akıl verin

Antibiyotiği bitene kadar kullnmanız gerekiyor normalde ama fazla kullanmak istemediğiniz için iyileşince bıraktınız.
Enfeksiyon varsa antibiyotiksiz geçmez diye biliyorum birde hava değişimlerinden sanırım herkes aynı durumda geçmiş olsun.
Yattığı odada buhar kullanın biraz yumuşatır belki

Acaba doktorun verdiği antibiyotiği tekrar eczaneden alsam olur mu kullanmaya başlasam on gün kullan demişti doktor çünkü ve geçti o gün çoktan

Acaba doktorun verdiği antibiyotiği tekrar eczaneden alsam olur mu kullanmaya başlasam on gün kullan demişti doktor çünkü ve geçti o gün çoktan
Doktor yazmadan antibiyotik alamazsınız tekrar yazdırmanız lazım. Sağlık ocağına gidip yazdırın ve tekrar danışın çocuğunuzun durumunu

Antibiyotik yarim birakilmaz, aldiginiz yarim ilacla bakterileri arttirmis oldunuz. Bir sey bilmiyorsunuz bari doktoru dinleseydiniz. Neyse gecmis olsun

Etrafında dönerek tedavi olur … yahu antibiyotik başlanmış neden yarıda kestın ki ?????? Şimdi ne dedi doktor da siz başka çarelere yöneldiniz ??? Ateşi olan çocuk sirke gargarasıyla düzelmez .

Etrafında dönerek tedavi olur … yahu antibiyotik başlanmış neden yarıda kestın ki ?????? Şimdi ne dedi doktor da siz başka çarelere yöneldiniz ??? Ateşi olan çocuk sirke gargarasıyla düzelmez .

Antıbıyotıgı cok dıkkatlı kullanmanız lazım.. Ben mesela saatımı kurarım doktor ne kadar kullan dedıyse o kadar gun aynı saatte o gune kadar kullanır dırekt kontrole gıderım.. Özellikle enfeksiyon hastalıklarında öksürüğü kesildi keseyim diyemezsiniz geçen gün gittik bir kan tahlili alalım ona göre bırakalım dedi doktor hatta..

Siz tekrar kontrole gidin bence..Geçmiş olsun

Enfeksiyon varsa antibiyotiksiz iyilesemez . Bitene kadarda kullanilmasi gerekiyor. Hastaligin belirtileri azalmis olsa bile bitene kadar kullanmalisiniz ki vucut tamamen atsın nüksetmesin. Gecmis olsun.

Gecmis olsun. Cocugunuz fazla ilac almasin diye iyilesti zannedip kestiniz antibiyotigi ama hastalik iyilesmis gibi gorunse de hastaliga sebep olan mikroplar hala vucudun icindedir o an. Siz antibiyotigi kesince mikroplar yeniden cogaldi ve enfeksiyon ilerledi. Bundan sonra antibiyotik kullanmaniz gerekirse doktor kac gun diyorsa o kadar kullanin cocugunuzun sikayetleri bitse bile. Boylece butun hastalik mikroplari ölmüş olur. Eger her seferinde antibiyotigi boyle erken keserseniz hem hastalik yeniden ortaya cikar hem de hastalik yapan mikroplar direnç kazanir, antibiyotikler ise yaramaz hale gelir zamanla. Siz cocugu yeniden doktora goturun, acil olur, saglik ocagi olur, cocuk doktoru olur farketmez, oncesinde antibiyotik kullanip iyilesti diye kestiginizi aynen buraya yazdiginiz gibi anlatin. Size yine antibiyotik yazar, dedigi sure boyunca kullanirsiniz. Kaba yorumlara uzulmeyin. Bilmeyebilirsiniz, simdi ogrendiniz, bundan sonra dikkatli olursunuz hepsi bu kadar. Yavrunuzu saglikla buyutun.

Beni begenmediginize gore kaba yorum olarak da benden bahsediyorsunuz sanirim. Valla yil olmus 2022, teknoloji elimizin altinda. Hemen hemen her konuyu internetten arastirip ogrenebiliyoruz ve hatta kk’da konu bile aciyoruz ama antibiyotigin tamami bitmeden birakilmayacagini bilmiyoruz oyle mi

Kesinlikle doktora ce saglik calisanlarina duyulan guven kaybi bu, bunun adi cok bilmislik. Doktor 10 gun kullan demis ama konu sahibi alenen takmami, adeta ben daha iyi biliyorum 4 gun yeter demis. O kadar biliyorsa tekrar goturmesine de gerek yok, iyilestirsin kendisi ama hayir olur mu oyle? İlla doktorlar ekstra bunaltilip oyle ikna olunacak. Doktor dese ki bana ne ister kullan ister kullanma keyif senin cocuk senin, ne derdi acaba cevap olarak?

Kaba yorum benmişim acaba bayan dr.who???

Kadın enfeksiyonlu yavrunun antibiyotiğini doktor dediği halde kafasına göre kesmiş. Gelip çoğunlukta sağlıkçı olmayan hannmlrın oluşturduğu bir forumda ne yapayım diye soruyor buradan antibiyotik mi yazalım. 4 yaşına çocuğu gelmişse eminim kafası çalışıyordur bu konuda ….

Doktorun verdigi ilaci 10 gun kullanirsaniz gecer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…